13 manieren om geld te verdienen met een website (en hoe te beginnen)

 13 manieren om geld te verdienen met een website (en hoe te beginnen)

Patrick Harvey

Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met een website? Dan ben je op de juiste plaats.

Er zijn duizenden bloggers en ondernemers die een fulltime inkomen verdienen met hun websites. De meest succesvolle verdienen duizenden (of zelfs tienduizenden) dollars per maand.

En in dit bericht laten we u zien hoe u hetzelfde kunt doen.

Het begint allemaal met verkeer. Zodra u uw blog hebt laten groeien en verkeer begint te krijgen, kunt u dat verkeer te gelde maken en uw website veranderen in een geldmachine.

Hieronder hebben we onze favoriete strategieën om geld te verdienen met uw site uiteengezet.

Klaar? Laten we beginnen!

1. Ebooks

Een van de beste manieren om online geld te verdienen met een website is deze te gebruiken om digitale producten te verkopen, en ebooks zijn een van de gemakkelijkste digitale producten om te verkopen.

Het gemiddelde ebook kost ongeveer $2,99, dus als u duizend exemplaren per maand kunt verkopen, is dat $2.990. Toegegeven, dat is geen geringe prestatie, maar het is haalbaar.

Toch hebben sommige uitgevers opgemerkt dat ze meer winst hebben kunnen maken door de prijzen te verhogen. Hoewel ze minder exemplaren verkopen, kan de winst over het geheel genomen veel hoger zijn. Uiteindelijk moet u een prijsstrategie vinden die voor u werkt.

En maak je geen zorgen, je ebook hoeft geen enorme fictieroman van 100.000 woorden te zijn waar je jaren over doet. Kortere ebooks verkopen nog steeds goed en kunnen slechts 10.000 woorden lang zijn.

Het maken van de inhoud voor je ebook is vrij eenvoudig. Als je van schrijven houdt, kun je zelf gratis een ebook schrijven en met gratis tools als Canva covers en promotiemateriaal maken. Je kunt het ook tegen betaling door een ervaren schrijver laten ghostwriten. Soms kan dit kosteneffectiever zijn als je geen tijd hebt voor een grootschalig schrijfproject.

Als je jezelf een expert vindt over een bepaald onderwerp, probeer dan een non-fictie, informatief ebook over dat onderwerp te schrijven en verkoop het op je website. Als je al een succesvolle blog hebt in die niche, nog beter! Je kunt je ebook promoten bij je bestaande publiek om de verkoop te stimuleren.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je al een website hebt waarop je blogberichten publiceert over wild kamperen. Je zou een uitgebreid ebook kunnen schrijven met de titel "De definitieve gids voor wild kamperen". Dan zou je het kunnen adverteren aan je websitebezoekers als een popup of inline advertentie binnen je berichten.

Hoe te beginnen

Om ebooks online te verkopen, moet je een ecommerce winkel opzetten. En daarvoor raden we Sellfy aan.

Sellfy is de eenvoudigste manier om ebooks te verkopen vanaf uw eigen website. U kunt het gebruiken om online winkels vanaf de grond op te bouwen.

In tegenstelling tot andere e-commerce platforms brengt Sellfy geen transactiekosten in rekening en wordt het geleverd met alles wat u nodig hebt om uw digitale bedrijf out of the box te runnen, inclusief ingebouwd orderbeheer, marketing en analyses.

We hebben al een diepgaande review van Sellfy geschreven als je meer wilt weten.

Misschien wilt u uw ebooks ook distribueren naar online marktplaatsen (zoals Amazon, Apple Books, Google Play, etc.) via PublishDrive. Dit kan u helpen om een bredere markt te bereiken en meer te verkopen. U zult echter meestal uw winst moeten delen, zodat u slechts een fractie van de verkoopprijs aan royalty's betaald krijgt.

Daarom kun je het beste voornamelijk via je eigen website verkopen, waar je 100% van de winst mag houden. Hoe dan ook, er zijn genoeg platforms om ebooks te verkopen, welke optie je ook kiest.

2. Koopwaar op aanvraag

Een andere geweldige manier om online geld te verdienen met uw website is het verkopen van print-on-demand merchandise. Print-on-demand (POD) is een bedrijfsmodel waarbij het drukken pas plaatsvindt als het bedrijf een order ontvangt. Het werkt als volgt:

Eerst zoekt u een leverancier van white-label producten die kunnen worden aangepast. Populaire producten zijn bijvoorbeeld dingen als T-shirts, baseballcaps, stickers en hoodies.

Als je bijvoorbeeld een YouTuber bent, kun je het logo van je kanaal of een grappige quote van je kanaal op de merch zetten.

Zodra een klant in uw winkel een bestelling plaatst, voert een print-on-demand leverancier de bestelling uit door de merch af te drukken en naar de klant te verzenden. Zij brengen u kosten in rekening voor de uitvoering en u houdt het verschil als winst.

Drukwerk op aanvraag verkopen kan vooral winstgevend zijn als je een influencer bent die al een betrokken publiek heeft.

Ola Englund is bijvoorbeeld een bekende gitarist en YouTuber met meer dan 700.000 abonnees. Hij lanceerde zijn eigen website om merkartikelen van POD te verkopen, zoals T-shirts, mokken, draagtassen, onderzetters en drinkflessen, en promoot deze online winkelartikelen regelmatig bij zijn fans in zijn video's. Gezien het feit dat zijn video's tienduizenden keren worden bekeken, kun je er zeker van zijn dat hij veel verkoopt.

U hoeft echter geen influencer te zijn om online geld te verdienen met de verkoop van POD, u hoeft alleen maar te denken aan een aantal producten die aantrekkelijk zijn voor uw niche. Bijvoorbeeld, als u een site over dieren en huisdieren runt, kunnen de POD-producten met de namen van huisdieren een goede keuze zijn. U kunt ook overwegen om artikelen te verkopen met algemene slogans of grappen erop gedrukt die aantrekkelijk zouden zijn voor een breder publiek.markt.

Hoe te beginnen

Nogmaals, Sellfy is een geweldige oplossing voor de verkoop van drukwerk op aanvraag.

U kunt zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 14 dagen, uw winkel aanmaken in een paar klikken, uw producten ontwerpen en toevoegen, en beginnen met verkopen!

Betaalde plannen beginnen vanaf $19/maand.

3. Online cursussen

De e-learning industrie is booming. Er is een enorme marktvraag naar online cursussen, dus als je kennis of expertise hebt waarvan je denkt dat anderen bereid zijn ervoor te betalen, probeer dan online cursussen te maken en te verkopen vanaf je website.

Met online cursussen maakt u een reeks video- of tekstlessen die alleen voor leden toegankelijk zijn, en verkoopt u abonnementen die klanten toegang geven tot die lessen. U kunt de deal zoet maken door dingen aan te bieden zoals toegang tot een gemeenschapsforum of het aanbieden van ingebouwde beoordelingen en certificering bij voltooiing van de cursus.

Het mooie van online cursussen is dat ze een hogere gepercipieerde waarde hebben dan andere digitale producten, zoals ebooks. Daardoor kun je ze tegen een hogere prijs verkopen en je winstmarges vergroten.

Dit komt omdat online cursussen er super professioneel uitzien als ze eenmaal zijn gemaakt, maar het hoeft niet veel geld te kosten om ze te maken. Als je een goede camera en microfoon hebt, kun je je cursussen maken met je laptop of computer, en ze zelf online bewerken om ze professioneler te maken.

Er zijn ook tal van andere manieren om extra geld te verdienen met je cursussen. Je kunt je cursus bijvoorbeeld gebruiken om affiliate producten te promoten, zoals software en tools die nuttig voor je cursisten kunnen zijn. Je kunt ook aanvullende middelen verkopen, zoals nuttige artikelen, aanvullende informatiepakketten en sjablonen.

Beter nog, je kunt ook je eigen affiliate programma maken voor je online cursus, en extra inkomen genereren door andere marketeers in je niche je cursus te laten promoten in ruil voor een commissie.

Hoe te beginnen

Om een online cursus op te zetten, heb je eerst een soort leerbeheersysteem (LMS) of online cursusplatform nodig. Je vindt hier een lijst van de beste platforms voor online cursussen.

Podia is de beste optie voor degenen die naast cursussen ook andere digitale producten willen verkopen. Ze hebben een gratis plan en staan u toe om andere soorten digitale producten te verkopen. U kunt ook communities creëren en die ook te gelde maken.

Als je eenmaal een platform hebt gekozen, kun je dat gebruiken om je website te bouwen en je cursus te maken. Meestal verdeel je de cursus in een reeks lessen en modules.

De meeste platforms voor online cursussen hebben ook hulpmiddelen om je te helpen je cursussen op de markt te brengen en de verkoop te stimuleren.

4. Affiliate marketing

Veel bloggers verdienen hun website met affiliate marketing. Met affiliate marketing hoeft u niet uw eigen producten te verkopen, maar promoot u de producten en diensten van bedrijven van derden met een affiliate link en krijgt u een deel van de verkoop.

Affiliate marketing werkt door lid te worden van een affiliate programma dat u wilt promoten. Vervolgens pakt u uw eigen unieke affiliate link en gebruikt die om naar het product te linken wanneer u het promoot in uw blogberichten of elders op uw site.

Wanneer een van de bezoekers van uw site op uw affiliate link klikt en een aankoop doet bij het bedrijf dat u promoot, krijgt u een commissie betaald. Commissies liggen vaak rond de 10% van de verkoopprijs, maar kunnen overal variëren van 1% tot 50%+.

Het mooie van affiliate marketing is dat er tonnen producten zijn om te promoten, dus zowat elke website in elke niche kan een product vinden dat geschikt is voor hun publiek.

De producten met de hoogste commissies zijn meestal digitale producten zoals SaaS-tools en online cursussen, maar er valt ook geld te verdienen met het promoten van fysieke producten.

Hoe te beginnen

De eerste stap is je aanmelden als affiliate. Er zijn twee manieren om dit te doen: je rechtstreeks aanmelden bij een specifiek affiliate programma of je aansluiten bij een affiliate netwerk.

Affiliate marketing netwerken zijn de gemakkelijkste optie, omdat zij u toegang geven tot honderden (soms duizenden) verschillende affiliate programma's op één plaats, waardoor het gemakkelijker is om iets te vinden dat goed bij uw publiek past.

Wij raden aan te beginnen met ShareASale. Het heeft meer dan 16.550 handelaren in zijn database, zodat je zeker een programma vindt dat je bevalt.

Een andere optie is om direct aan te melden voor het Amazon affiliate programma. Het is gemakkelijk aan te melden en u kunt direct beginnen met het verdienen van commissie op een van de honderdduizenden producten die op de Amazon marktplaats. Het grootste nadeel hiervan is dat de commissie tarieven niet zo hoog zijn als de meeste van de handelaren op ShareASale.

Zodra je je affiliate links hebt, kun je beginnen met verkeer naar hen te leiden via je site. Hoe meer verkeer je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen. Focus op SEO en probeer je berichten te laten ranken in de zoekmachines om je organisch verkeer te maximaliseren.

5. Terugkerende abonnementen

Een andere manier om geld te verdienen met uw site is het verkopen van terugkerende abonnementen. Het mooie hiervan is dat het u voorziet van een consistente, regelmatige bron van inkomsten. In plaats van een eenmalige aankoop te doen, nemen uw klanten een abonnement op een maandelijks pakket, zodat u elke maand terugkerende verkopen krijgt.

Eén manier om een abonnementenbedrijf op te zetten is de bezoekers van uw site een maandelijks bedrag in rekening te brengen voor toegang tot uw bestaande bibliotheek met inhoud. Een andere mogelijkheid is het regelmatig leveren van nieuwe inhoud aan abonnees.

Image Credit: Mythical Society

Online nieuwssites, bijvoorbeeld, geven vaak premium inhoud vrij die alleen beschikbaar is voor hun premium abonnees.

Hoe te beginnen

Er zijn tal van e-commerce abonnementenplatforms die het gemakkelijk maken om een abonnementensite te maken. In het algemeen zouden wij Sellfy of Podia aanbevelen.

Beide zijn super eenvoudig te gebruiken en beginnersvriendelijk.

Om premium content te paygate gebruikt u een tool zoals Restrict Content Pro.

6. Start een webwinkel

Tot nu toe hebben we het veel gehad over de verkoop van digitale producten, maar een andere manier om online geld te verdienen met een website is het opzetten van een e-commercewinkel en fysieke producten te verkopen.

Image Credit: Home Of Tone

Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken. De meeste mensen kiezen ervoor om producten waarvan ze denken dat ze goed zullen verkopen tegen groothandelsprijzen in te kopen bij leveranciers, ze vervolgens via hun e-commercewinkel tegen detailhandelprijzen te verkopen en het verschil in eigen zak te steken. Als u deze weg inslaat, hebt u een magazijn of ruimte in uw huis nodig om de producten die u verkoopt op te slaan.

Als u niet wilt hebben om producten op te slaan en bestellingen uit te voeren zelf, kunt u kijken naar dropshipping plaats. Dropshipping omvat de verkoop van producten aan klanten via uw e-commerce winkel, maar het hebben van uw leverancier te vervullen van de bestelling voor u en leveren aan de klant.

En natuurlijk, als u niet van leveranciers wilt kopen, kunt u in plaats daarvan altijd uw eigengemaakte producten op uw online winkel verkopen, zoals verkopers op Etsy.

Een andere mogelijkheid is de verkoop van digitale producten op Etsy. Dagboekjes en haakpatronen zijn goede voorbeelden.

Hoe te beginnen

U hebt een e-commerce platform nodig om uw eigen webwinkel op te zetten en online geld te gaan verdienen. Wij hebben hier een overzicht van de beste e-commerce platforms geschreven.

In het bijzonder zouden we Shopify aanraden. Het is een flexibele oplossing met alle functies en een aantal van 's werelds grootste e-commerce winkels.

Vervolgens hebt u een dropshipping website nodig om producten te kopen en de uitvoering af te handelen. Daarvoor raden wij Spocket aan. Zij verbinden u met uw online winkel en brengen u in contact met bedrijven die de producten die u wilt verkopen kunnen leveren.

Als je al een WordPress website hebt die je in een e-commerce winkel wilt veranderen, kun je in plaats daarvan de WooCommerce plugin gebruiken. Spocket zal ook verbinding maken met WooCommerce. Het ondersteunt ook andere platforms zoals BigCommerce, enz.

7. Donaties verzamelen

Als u geen producten wilt verkopen of affiliate aanbiedingen wilt promoten, is een andere manier om geld te verdienen met uw site het accepteren van donaties. Het is een van de eenvoudigste manieren om online geld te verdienen met een website en er zijn geen voorafgaande kosten.

Als u uw publiek gratis geweldige inhoud biedt, zullen er waarschijnlijk dankbare lezers zijn die iets terug willen doen. Door donaties te accepteren, biedt u deze websitebezoekers een manier om uw site te helpen financieren, zodat u geweldige inhoud kunt blijven maken.

In feite is dit iets wat we zelf doen hier bij Blogging Wizard.

Image Credit: Adam Connell

Als je naar beneden scrolt naar de voettekst van deze pagina, zul je zien dat er een link is naar onze Buy Me a Coffee pagina, waar we donaties verzamelen van gebruikers die ons advies nuttig vonden en hun waardering willen tonen. We nemen het ook op in e-mails en op andere pagina's op de site.

Hoe te beginnen

De makkelijkste manier om donaties te verzamelen is het gebruik van een donatieplatform zoals Buy Me a Coffee. Dat is wat we gebruiken bij Blogging Wizard. Het is een volledig gratis dienst, dus er zijn geen kosten vooraf, maar ze nemen 5% van de donaties.

Als u het wilt uitproberen, gaat u naar de website en kunt u in een paar klikken uw pagina maken.

Zie ook: 11 Beste Thrive Thema's Alternatieven (2023 Vergelijking)

8. Gesponsorde berichten

Als je een gezaghebbende website hebt die veel verkeer krijgt, kun je die mogelijk te gelde maken door gesponsorde berichten aan te bieden.

Een gesponsorde post is wanneer een sponsor u betaalt om een blogpost te publiceren die hun merk promoot op uw website. Het is gebruikelijk dat merken posts op populaire websites sponsoren om hun publiek aan te boren.

Image Credit: Now This News

Bij gesponsorde berichten bepaalt u de voorwaarden en de prijs. Als de sponsor het bericht niet zelf wil schrijven, kunt u het schrijven uitbesteden en die kosten in de prijs verwerken. U kunt een van deze freelance vacaturesites gebruiken om een schrijver te vinden.

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als je gesponsorde berichten verkoopt.

Allereerst vereisen de FTC-richtlijnen dat u altijd melding maakt van gesponsorde inhoud. Dit gebeurt meestal met een disclaimer bovenaan het bericht, maar u moet uw eigen onderzoek doen om er zeker van te zijn dat u dit correct vermeldt en volledig voldoet aan alle relevante wetten en richtlijnen.

Ten tweede eist Google dat alle links in gesponsorde berichten no-followed zijn. De reden hiervoor is dat sponsors vaak betalen voor berichten om DoFollow backlinks op te bouwen die de autoriteit van hun website kunstmatig verbeteren. Betalen voor links gaat in tegen de webmasterrichtlijnen van Google.

Hoe te beginnen

Aan de slag gaan is zo eenvoudig als het maken van een "adverteer hier" pagina op uw website en het invullen van alle benodigde gegevens.

Voeg er een link naar toe in uw voettekst (en/of navigatiebalk) zodat potentiële sponsors het gemakkelijk kunnen vinden, en zorg ervoor dat u een contactformulier opneemt dat ze kunnen invullen om meer te weten te komen.

9. Advertentienetwerken

Advertenties zijn de laatste jaren uit de gratie geraakt, maar ze blijven een van de gemakkelijkste manieren voor uitgevers om geld te verdienen aan hun websites.

Om hun sites met advertenties te gelde te maken, vertrouwen bloggers en website-eigenaars gewoonlijk op advertentienetwerken-diensten die groepen adverteerders verbinden met groepen uitgevers.

Zodra u zich aanmeldt bij een advertentienetwerk, zal het netwerk beginnen met het aanbieden van relevante advertenties aan uw bezoekers. Afhankelijk van wat voor soort prijsmodel u zich aanmeldt, kunt u worden betaald per klik (we noemen dit CPC-reclame) of per duizend vertoningen (CPM).

Hoe te beginnen

Om te beginnen kunt u zich aanmelden bij Google AdSense. Google Adsense is verreweg het populairste advertentienetwerk dat er is, maar het is niet het enige - en het is niet noodzakelijkerwijs de beste keuze voor elke website.

Het bedrag dat u kunt verdienen met AdSense hangt af van de hoeveelheid verkeer die uw site krijgt, waar uw bezoekers geografisch gevestigd zijn (bezoekers uit locaties in Noord-Amerika genereren doorgaans hogere advertentie-inkomsten), en het soort niche/industrie/categorie van uw inhoud.

Als de inhoud van uw website bijvoorbeeld over financiën gaat en u maandelijks 50.000 pagina's bekijkt van gebruikers in Noord-Amerika, kunt u meer dan 19.000 USD per jaar verdienen. U kunt de Google Adsense site bezoeken en de calculator gebruiken om precies uit te rekenen hoeveel u per maand kunt verdienen.

Als u vindt dat Google Adsense niet genoeg betaalt, zijn er genoeg alternatieven. Media.net is een andere goede optie voor wie net begint. Zodra uw verkeer toeneemt, kunt u overstappen op netwerken zoals Monumetric en AdThrive. Bekijk onze lijst van de beste advertentienetwerken om al uw opties te bekijken.

10. Advertentieruimte verkopen

Advertentieruimte rechtstreeks aan bedrijven verkopen is een goed alternatief voor advertentienetwerken. Als u deze weg bewandelt, hebt u meer controle over de advertenties die u aanbiedt en kunt u meer geld verdienen. Omdat er geen tussenpersoon is die een deel voor zijn rekening neemt, kunt u onderhandelen over een hogere uitbetaling per klik. en 100% van je winst houden.

Het nadeel van het zelfstandig verkopen van advertentieruimte is dat het veel meer voetenwerk van uw kant vereist. U moet adverteerders vinden om mee te werken, wat moeilijk te beheren kan zijn, vooral als u een grote site hebt met veel advertentieruimte.

Hoe te beginnen

Als uw website op WordPress is gebouwd, is het verkopen van advertentieruimte ongelooflijk eenvoudig als u een WordPress-plugin gebruikt om uw advertentieverkoop te beheren. Wij hebben onze favoriete WordPress-plugins voor advertentiebeheer hier opgesomd, dus kijk daar maar eens als u uw opties wilt verkennen.

U kunt ook een zelfbedieningsplatform zoals BuySellAds gebruiken om toegang te krijgen tot een ingebouwd netwerk van betrouwbare, relevante merken.

11. Native advertising

We hebben al verschillende soorten reclame behandeld. Maar er is nog een manier om reclame te gebruiken om geld te verdienen met uw website-native advertising.

In tegenstelling tot display-advertenties zien native advertenties eruit alsof ze deel uitmaken van uw website. Ze zijn advertenties die er niet uitzien als advertenties en worden gewoonlijk opgenomen in een blok van gerelateerde berichten onder uw inhoud.

Omdat ze niet opdringerig zijn en opgaan in de organische inhoud van uw site, hebben ze geen negatieve invloed op de gebruikerservaring.

Image Credit: The Guardian

Ze genereren doorgaans ook veel betere click-through rates en betrokkenheid dan traditionele display-advertenties, waardoor ze voor veel uitgevers en adverteerders de voorkeur genieten.

De keerzijde van de medaille is dat veel consumenten een probleem hebben met native advertenties, omdat ze als misleidend worden gezien. Wanneer het niet duidelijk is dat een advertentie een advertentie is, kunnen consumenten het gevoel hebben dat hen als het ware de wol is toegeworpen.

Het is een controversiële kwestie, en het is aan jou waar je staat op het. Als u wilt native advertising te verkennen, hier is hoe het te doen.

Hoe te beginnen

Deze zijn vergelijkbaar met andere digitale advertentieplatforms, maar maken gebruik van geavanceerde technologie om native advertenties programmatisch aan te bieden in plaats van banneradvertenties en andere soorten display-advertenties.

Twee populaire platforms hiervoor zijn Outbrain en Taboola. Zij werken echter doorgaans alleen met zeer grote uitgevers. Outbrain werkt bijvoorbeeld alleen met websites die minstens 10 miljoen pageviews genereren. Het wordt gebruikt door enkele van de grootste uitgevers, waaronder de BBC en The Guardian.

Als u een kleinere uitgever bent met een site met weinig verkeer, kunt u alternatieven onderzoeken zoals Nativo en Yahoo Gemini.

12. Diensten en advies

Een andere manier om geld te verdienen met een website is deze te gebruiken om leads te genereren voor uw online service- of adviesbedrijf.

Beschouw uw website als een online portfolio. U kunt deze gebruiken om uw werk onder de aandacht te brengen, uw diensten aan te prijzen bij potentiële klanten, leads te genereren en zelfs betalingen aan te nemen.

U kunt bijna elke dienst aanbieden die u kunt bedenken en die relevant zou zijn voor uw publiek. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u al een succesvolle blog heeft in de gezondheid en welzijn niche. U zou uzelf kunnen brandmerken als een welzijnsprofessional en een betaalde levenscoachingsdienst kunnen aanbieden om uw publiek te begeleiden naar meer voldoening.

Image Credit: Jacqueline Harvey

Of wat dacht u hiervan? Stel dat uw website in de fitness niche ligt, en u publiceert regelmatig blogberichten over in vorm komen. U weet dat u al een publiek hebt van mensen die fit willen worden, dus u zou kunnen beginnen met het aanbieden van online persoonlijke trainingsdiensten en die markt van potentiële klanten aanboren.

Hoe te beginnen

Als u nog geen website hebt, denk dan eerst na over wat voor soort diensten u zou kunnen aanbieden en ga van daaruit verder. Als u bijvoorbeeld een fervent schrijver bent, stel uzelf dan op als freelance inhoudsschrijver en maak een website om uw diensten te adverteren.

Voeg vervolgens een blog toe aan uw site en begin met het publiceren van artikelen over het schrijven van inhoud en digitale marketing om verkeer te genereren via SEO (search engine optimization).

Heb je eenmaal verkeer, stel dan een lead magnet en opt-in formulier op om van die sitebezoekers leads te maken en blijf je diensten aan hen aanprijzen via e-mail marketing.

En als u veel succes hebt en meer omzet genereert dan u aankunt, gebruik dat dan als een kans om uit te breiden. Productiseer uw dienst, breid uit en maak van uw freelance werk een agentschap, besteed werk uit aan anderen of huur uw eigen werknemers in. De sky is de limit!

13. Betaalde webinars en live streams

Een laatste manier om geld te verdienen met uw website is het hosten van betaalde webinars en livestreams.

De meeste mensen denken bij webinars aan lead generation tools. Ze laten mensen zich er gratis voor inschrijven om nieuwe leads naar hun websites te trekken. Maar een andere optie is om online trainingssessies te houden en geld te vragen voor de toegang ertoe. Dit is een geweldige manier om geld te verdienen aan het bestaande publiek van uw website.

Image Credit: Business Gateway

Het lijkt veel op het verkopen van online cursussen, maar in plaats van toegang te verkopen tot vooraf opgenomen videolessen, verkoopt u toegang tot een live video-evenement. Het voordeel hiervan is dat u bij live-evenementen rechtstreeks met uw publiek kunt communiceren. U kunt aan het einde van het webinar een Q&A aanbieden waarin deelnemers vragen kunnen stellen en ter plekke antwoord krijgen.

Hoe te beginnen

U kunt speciale webinarsoftware gebruiken om uw webinars te maken en te hosten. Wij raden u WebinarNinja of Podia aan. Podia is een leuke optie als u naast webinars ook andere soorten digitale producten wilt verkopen.

Zodra u uw software hebt gekozen en een registratiepagina hebt opgezet, kunt u reclame maken voor het evenement en inschrijvingen verzamelen. Op zijn minst zult u waarschijnlijk op uw hele website CTA's willen toevoegen om mensen uit te nodigen zich te registreren.

Om een groter publiek te bereiken, kunt u uw webinar of livestream ook promoten bij uw volgers op sociale media en e-mailabonnees, of zelfs overwegen betaalde advertenties te plaatsen.

Samenvatting

Tot zover onze uitgebreide gids over hoe geld te verdienen met een website!

Zie ook: Wat is contentcuratie? De volledige beginnersgids

Zoals u ziet, zijn er tal van manieren om uw site te gelde te maken, en we hebben hier nog maar een tipje van de sluier opgelicht.

Hier is een overzicht van deze 13 manieren waarop u online geld kunt verdienen met uw website:

 1. Veel website-eigenaren zetten hun expertise in door digitale ebooks te verkopen - een eenvoudige en gemakkelijke manier om online geld te verdienen.
 2. Als u een merk of een influencer bent, kan print-on-demand merchandise een extra bron van inkomsten van uw website zijn.
 3. Online cursussen worden steeds populairder en dat lijkt niet af te nemen.
 4. Affiliate marketing is een gemakkelijke manier om inkomsten uit uw website te genereren, en als u alle inhoud zelf schrijft - is het gratis om te doen!
 5. Eenmalige betalingen kunnen uw inkomstengroei belemmeren, maar door terugkerende abonnementen te creëren met lidmaatschappen op tools of betaalde premium content, kunt u op terugkerende basis inkomsten zien.
 6. Net als bij print-on-demand is het starten van je eigen e-commerce winkel een geweldige manier om online geld te verdienen, vooral als je je richt op fysieke producten zoals handgemaakte sieraden of op maat gemaakte kaarten.
 7. Niet iedereen heeft al een volwaardig bedrijf, dus donaties zijn een geweldige manier om inkomsten te genereren voor je toekomstige project.
 8. Het aanbieden van gesponsorde berichten kan een gezonde inkomstenstroom genereren, vooral als u een site met een hoge autoriteit hebt.
 9. Aanmelden bij een advertentienetwerk is een gemakkelijke manier om online geld te verdienen, hoewel de advertentie-inkomsten sterk afhankelijk zijn van de niche waarin u zich bevindt.
 10. Er is een overvloed aan websites, en misschien wilt u advertentieruimte rechtstreeks aan bedrijven verkopen in plaats van een tussenpersoon te betalen om de klus te klaren.
 11. Met behulp van native advertising op uw website is een geweldige manier om advertenties te mengen in uw website zonder er te opdringerig uit te zien voor de bezoeker.
 12. Misschien bent u een websitebouwer, of een expert op het gebied van songwriting - het aanbieden van uw diensten in de vorm van bijlessen en consulting is een geweldige manier om geld te verdienen.
 13. Webinars en livestreams zijn de afgelopen 2 jaar enorm gegroeid en vormen een fantastische manier om uw inhoud aan de wereld te tonen zonder dat zij hun huis hoeven te verlaten.

Wat is het beste voor mij?

De beste optie voor u hangt af van de aard van uw site, uw publiek, en hoeveel moeite u wilt doen.

Als u al een blog hebt (of van plan bent er een te maken), kunt u beginnen met u aan te melden voor een advertentienetwerk zoals Google Adsense of Media.net. Het kost weinig moeite om het op te zetten en het is een geweldige manier om een passief inkomen te verdienen met uw site zonder al te veel tijd te investeren.

Als u uw inkomsten wilt verhogen, meld u dan aan voor affiliate programma's en promoot producten bij uw publiek in uw berichten. Dit is hoe de meeste bloggers het grootste deel van hun inkomsten verdienen. U kunt meteen aan de slag met ShareASale.

En als u er graag wat meer werk in steekt, bedenk dan wat voor soort digitaal product of dienst u aan uw publiek zou kunnen verkopen. Maak van uw site dan een e-commercewinkel met een platform als Sellfy en begin met verkopen.

Dit heeft een veel hoger verdienpotentieel dan alleen vertrouwen op affiliate-inkomsten en reclame-inkomsten, maar het vereist ook meer benenwerk om te beginnen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.