9 Beste WordPress Affiliate Marketing Plugins voor 2023 (Vergelijking)

 9 Beste WordPress Affiliate Marketing Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar de beste WordPress affiliate plugins om je te helpen meer commissies te verdienen?

Misschien wilt u affiliate links verhullen, klikken op uw links bijhouden of een extra manier om klikken op uw links aan te moedigen.

In dit artikel deel ik de beste WordPress affiliate marketing plugins op de markt. En tegen het einde geef ik je enkele aanbevelingen voor verschillende scenario's.

Laten we beginnen:

De beste affiliate plugins vergeleken - samenvatting

 • ThirstyAffiliates - Beste affiliate link management plugin.
 • Thrive Leads - Beste affiliate plugin voor het toevoegen van CTA's en algemene lead generatie.
 • Thrive Ultimatum - Beste WordPress plugin voor het uitvoeren van tijdgevoelige affiliate promoties & campagnes.
 • AffiliateWP - Beste WordPress affiliate plugin voor degenen die hun eigen affiliate programma willen starten vanuit hun WordPress dashboard. Rekruteer je eigen affiliate partners, voorzie ze van verwijzingslinks, maak het makkelijk om uitbetalingen af te handelen, en meer.

1. ThirstyAffiliates

Wanneer je begint met affiliate marketing, is link management eenvoudig. Je hebt een paar berichten hier en daar, maar het is niets wat een beetje handwerk niet aankan. Spoel door tot wanneer je met honderden programma's werkt... het kan een beetje verwarrend worden.

Je hebt dus zeker een tool nodig om je te helpen je affiliate links te beheren. En een van de beste WordPress opties is ThirstyAffiliates.

ThirstyAffiliates bevat een heleboel functies om uw affiliate link leven gemakkelijker te maken. Ten eerste, het verkort uw affiliate links om u die mooie URL's zoals "bloggingwizard.com/go/...". Geen lelijke affiliate URL's meer met 30 verschillende nummers toegevoegd aan het einde!

Het gebruikt ook correcte 301-omleidingen en laat u globale opties instellen voor het nofollowing van al uw affiliate links. En u kunt er ook voor kiezen om al uw affiliate links in een nieuw tabblad te laten openen.

Het geeft je ook een handige manier om affiliate links aan je post toe te voegen. In plaats van in te loggen op elk individueel affiliate programma wanneer je een link nodig hebt, kan je gewoon de dropdown link inserter van ThirstyAffiliate gebruiken (zolang je de link eerder hebt toegevoegd aan ThirstyAffiliates).

Maar misschien is het grootste voordeel van ThirstyAffiliates dit:

Als u ooit een affiliate link moet veranderen, hoeft u de link maar één keer aan te passen in de interface van ThirstyAffiliate. Zonder een link management plugin, zou u elk WordPress bericht waar u die link gebruikt moeten gaan bewerken!

DorstigeAffiliates Pro

Tot nu toe zijn alle functies die ik heb genoemd volledig gratis. Maar als je een serieuze affiliate bent, wil je de pro-versie.

De pro versie bevat een aantal zeer krachtige functies - Amazon API importeren, automatische 404 Checker, snelle HTAccess omleidingen, WooCommerce Externe Product Integratie, en meer.

Ik hou vooral van de Google Analytics Click Event Pushing functie. Hiermee kun je klikken op je affiliate links direct in Google Analytics volgen.

En er is ook een CSV Import/Export functie. Laten we zeggen dat je door je gekozen affiliate netwerken gaat en een lijst krijgt van je affiliate links. Normaal gesproken zou je al die affiliate links één voor één moeten invoeren. Met deze functie kun je ze snel uploaden via een CSV. Het is ook geweldig als je al je affiliate links ook moet exporteren.

Prijs: Gratis voor core plugin. Pro versie vanaf $49 voor 1 site.

Get Thirsty Affiliates

Pretty Link werkt volgens hetzelfde basisprincipe als ThirstyAffiliates, maar heeft wel enkele kenmerken die het onderscheiden.

Maar laten we beginnen met de basis. Met de gratis versie kun je mooie affiliate links opzetten met je eigen domein. Je kunt ervoor kiezen om je affiliate links om te leiden via 301, 302 of 307 redirects. Je kunt ook parameters doorgeven aan je links.

Maar hier begint het cool te worden:

U kunt zien op welke links wordt geklikt en hoe vaak. U kunt uw klikstatistieken ook verfijnen per IP-adres, locatie en meer.

U kunt ook automatisch nofollow toevoegen aan links en linkgroepen instellen om al uw affiliate links beter te organiseren.

Als je betaalt voor Pretty Link Pro, krijg je een heleboel handige nieuwe functies. Hiermee kun je:

 • Gemakkelijk affiliate disclosures toevoegen - een must voor de meeste promoties.
 • Automatisch links maken
 • Gebruikers omleiden op basis van hun locatie
 • Affiliate links importeren en exporteren
 • URL-omleidingen roteren met splittesten (geweldig voor het optimaliseren van aanbiedingen)
 • Stel uw omleidingen uit
 • En wat andere kleinere dingen.

U krijgt ook meer geavanceerde statistieken en conversierapporten.

Kortom, het geeft je veel meer functionaliteit voor het analyseren en optimaliseren van je affiliate marketing. En je bespaart ook tijd met de automatische link insertie en affiliate disclosure functies.

Prijs: Pretty Link Lite is gratis. Pretty Link Pro begint bij 49 dollar per jaar.

Get Pretty Link

3. Thrive Leads

Je links beheren is zeker een belangrijk onderdeel van een affiliate marketeer. Maar weet je wat nog belangrijker is? Mensen daadwerkelijk op die links laten klikken .

Daar helpt Thrive Leads bij.

Ten eerste kan het u helpen uw e-maillijst op te bouwen. En e-maillijsten zijn een geweldige manier om relevante affiliate aanbiedingen te promoten.

U kunt nieuwe e-mailabonnees aantrekken met een verscheidenheid aan triggeropties en opt-in formulieren. U kunt popup lightboxes, linten, in-line formulieren, slide-ins en meer toevoegen.

Maar Thrive Leads gaat niet alleen over het opbouwen van lijsten. U kunt diezelfde opt-in opties ook gebruiken om affiliate aanbiedingen te promoten.

En hier is het echt coole ding:

Je kunt beide tegelijk doen. Thrive Leads heeft een functie die SmartLinks heet. SmartLinks detecteert of een bezoeker zich al heeft ingeschreven op uw e-maillijst. Als ze zich niet hebben ingeschreven, wordt een e-mail opt-in weergegeven. Maar als ze geeft het een aanbod van uw keuze weer.

Het heeft geen zin om uw lijst te blijven promoten bij iemand die zich al heeft ingeschreven, dus de SmartLinks-functie van Thrive Leads is een krachtige manier om uw site en affiliate marketing inspanningen te optimaliseren.

Als alternatief kunt u Thrive Leads gebruiken om uw affiliate links bij nieuwe bezoekers te promoten. Kies gewoon een type opt-in formulier, selecteer een sjabloon, voeg affiliate links toe en u kunt aan de slag.

Prijs: $99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor een standalone product of toegang tot alle Thrive Themes producten voor $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) met Thrive Suite lidmaatschap .

Krijg toegang tot Thrive Leads

Lees meer in onze Thrive Leads review.

4. Thrive Ultimatum

Schaarste is een krachtige motivator. Niemand wil een geweldige deal missen. Maar als u iets aanbiedt dat regelmatig beschikbaar is, hoe kunt u dan schaarste toevoegen aan uw marketing?

Met iets als Thrive Ultimatum.

Met Thrive Ultimatum kunt u een aftelklok toevoegen aan uw WordPress site. U kunt uw aftelklok laten aftellen naar een bepaalde datum. Dus als u een 3-daagse campagne maakt, zal de aftelklok aftellen van 72 uur voor alle van uw bezoekers.

Maar wat als je niet wilt dat je countdown voor al je bezoekers gelijk is? Wat als je wilt dat elke bezoeker hun eigen aftelklok?

Dat is waar Thrive Ultimatum echt cool begint te worden:

U kunt iets maken dat een Evergreen-campagne Bij een Evergreen-campagne heeft uw aftelklok geen globale einddatum, maar is de aftelklok uniek voor elke afzonderlijke bezoeker.

Dus als John Doe op bezoek komt, krijgt hij zijn eigen aftelklok vanaf 8 uur. En als Jane Doe de volgende dag op bezoek komt, krijgt zij ook haar eigen aftelklok van 8 uur. En het beste van alles is dat Thrive's Lockdown functie zorgt ervoor dat zelfs als uw bezoekers van apparaat veranderen of hun cookies wissen, hun aftelklok altijd accuraat blijft.

Dus of u nu sitebrede of individuele schaarstecampagnes voor affiliate-aanbiedingen wilt uitvoeren, Thrive Ultimatum kan u helpen.

En hier is nog iets leuks:

Zie ook: 9 Beste SendOwl Alternatieven voor 2023: Verkoop digitale producten met gemak

U hoeft niet alleen aftelklokken op uw landingspagina te plakken. U kunt ook aftelklokken toevoegen als zwevende meldingsbalken of widgets in uw zijbalk. Dus terwijl lezers door uw site bewegen, kunt u hen gesynchroniseerde timers tonen voor verschillende stukken inhoud.

Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met hen een aftelklok te tonen op je landingspagina. Maar als ze dan doorbladeren naar een blogbericht, zou je die aftelklok kunnen laten lopen als een meldingsbalk of zijbalkwidget.

En je kunt nog creatiever zijn met waar ze worden weergegeven door aftelklokken alleen op specifieke berichten, pagina's of categorieën op te nemen of uit te sluiten.

Zoals bij de meeste Thrive Themes producten, heeft u vrijwel volledige controle over waar en hoe uw aftelklokken worden weergegeven.

Het beste deel? De meeste affiliate marketeers gebruiken Thrive Ultimatum niet met affiliate links. Ze moeten handmatig affiliate promoties beheren. Verspil je tijd niet als je het op de automatische piloot kunt laten werken met deze WordPress plugin.

Zie ook: Podia Review 2023 - De voor- en nadelen die u moet weten

Prijs: $97/jaar als een standalone WordPress plugin. Of beschikbaar als onderdeel van de Thrive Suite voor $90/kwartaal.

Krijg toegang tot Thrive Ultimatum

5. WP Meldingsbalken

WP Notification Bars geeft u een eenvoudige, onopvallende manier om affiliate aanbiedingen op uw site te promoten. Het voegt een eenvoudige notificatiebalk toe bovenaan uw berichten of pagina's.

Hoewel u deze meldingsbalk kunt gebruiken voor e-mail opt-ins of het opbouwen van sociale profielen, is het ook een goede manier om CTA's te maken voor affiliate promoties. Voeg gewoon uw affiliate link toe en u kunt aan de slag.

In de gratis versie kun je kleuren en positionering aanpassen. En je kunt ook je meldingsbalk tonen alleen naar Google-bezoekers of Facebook-bezoekers, wat u enkele nuttige targeting-opties biedt.

Maar de targeting opties worden echt cool als je upgrade naar de pro versie van de plugin.

Met de pro-versie kunt u ervoor kiezen om uw meldingsbalk te tonen of te verbergen, afhankelijk van doelcriteria zoals:

 • Specifieke verwijzende URL
 • Type apparaat
 • Aangemelde status

U kunt er ook voor kiezen om uw meldingsbalken alleen op specifieke berichten of pagina's weer te geven. Dit biedt echt coole conversiebevorderende functies. U kunt bijvoorbeeld een bericht schrijven over een aanbieding en dan een meldingsbalk CTA voor die aanbieding opnemen. alleen op die specifieke post .

En als u een andere manier wilt om schaarste toe te voegen, kunt u met WP Notification Bars afteltimers toevoegen, zij het niet met dezelfde precisie als Thrive Ultimatum.

Tegenwoordig vertrouwen veel affiliate marketing tactieken op vervelende, "in your face" boxen. Ik hou van WP Notification Bars omdat het tegen de trend ingaat. Je kunt nog steeds verkeer naar je aanbiedingen pushen, maar je zult je bezoekers niet irriteren.

Prijs: Gratis. Pro versie kost $29.

Krijg WP meldingsbalken

6. WP In Post Ads

WP In Post Ads richt zich specifiek op... advertenties in je berichten. Geen grote verrassing, toch?

Zeker, het is typisch beschouwd als een reclame plugin, maar het maakt ook voor een grote affiliate marketing plugin ook.

Met WP In Post Ads kunt u verschillende advertenties instellen voor elk bericht op uw site. U kunt handmatig advertenties invoegen via een shortcode of gewoon een specifieke positie kiezen zoals:

 • Bovenstaande inhoud
 • Onder inhoud
 • Na een bepaald aantal alinea's

WP In Post Ads helpt je ook om advertenties te splitsen, zodat je kunt zien welke advertenties het beste presteren. Je kunt specifieke advertenties split-testen of je advertenties willekeurig laten rouleren.

Met de plugin kunt u ook advertenties verbergen voor ingelogde gebruikers. Dus als u een lidmaatschapssite of iets dergelijks beheert, kunt u advertenties weergeven aan anonieme bezoekers, maar uw betalende klanten niet lastigvallen.

En tenslotte heeft het deze functie die ik erg leuk vind:

Je kunt ervoor kiezen om advertenties te tonen of te verbergen na een bepaald aantal dagen. Je kunt je bericht bijvoorbeeld de eerste zeven dagen na publicatie advertentievrij laten zijn. Daarna, zodra het in de SERP's staat, kun je automatisch advertenties gaan tonen.

Prijs: $29

Krijg WP In Post Ads

7. AffiliateWP

AffiliateWP is een beetje een 180 van de vorige affiliate marketing tools. In plaats van u te helpen bij het promoten van affiliate aanbiedingen van andere bedrijven, helpt AffiliateWP u eigenlijk bij het creëren van uw eigen affiliate programma met behulp van WordPress.

Uiteraard zijn affiliate programma's een waardevolle optie voor iedereen die een product of dienst verkoopt. Maar hoe zit het met bloggers? Waarom zou een blogger ooit een affiliate programma nodig hebben?

Want een populaire manier om je blog te gelde te maken is met een online cursus. En als je een betaalde cursus verkoopt, kun je het bereik van je cursus vergroten door affiliates aan te trekken om te helpen promoten. Je kunt bijvoorbeeld cursussen aanbieden met behulp van WooCommerce en een LMS-plugin zoals LearnDash.

Met AffiliateWP kun je een affiliate programma opzetten met een onbeperkt aantal affiliates en nauwkeurige real-time tracking.

U kunt uw affiliates onbeperkt creatives en coupons aanbieden. En affiliates kunnen zelf eenvoudig tracking links genereren.

Als het tijd is om je betalingen te doen, helpt AffiliateWP je een uitbetalingsbestand te genereren, zodat je gemakkelijk kunt nagaan wat je verschuldigd bent.

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je cursus, product of dienst te promoten, dan zou je een affiliate programma serieus moeten overwegen. En als je een affiliate programma op WordPress wilt maken, dan is AffiliateWP iets voor jou.

Prijs: Begint bij 149 dollar per jaar.

Krijg AffiliateWP

8. AdRotate

AdRotate is een WordPress plugin die u helpt bij het weergeven en optimaliseren van de advertenties die u op uw website laat zien. Hoewel het de grote publicatienetwerken zoals AdSense en Doubleclick ondersteunt, kunt u het ook gebruiken om uw eigen advertenties voor affiliate aanbiedingen weer te geven. Eigenlijk is het een full-service advertentiebeheer plugin.

In de gratis versie kunt u uw eigen advertenties voor affiliate aanbiedingen toevoegen. Vervolgens kunt u een basisschema voor de advertentie toevoegen en een specifiek datumbereik kiezen om het te laten lopen. U kunt het ook roteren met andere advertenties om uit te zoeken welk aanbod het beste converteert.

Het is een goede basis manier om affiliate aanbiedingen te tonen. Maar, zoals met de meeste plugins, de functies beginnen echt cool te worden in de pro versie...

Met de pro-functies kunt u meer gedetailleerde schema's toevoegen voor alle advertenties in uw rotatie. U kunt uw advertenties ook geo-targeten. En niet alleen naar landen, u kunt zelfs specifieke steden targeten als u dat wilt!

En terwijl niet specifiek affiliate marketing, zal de pro-versie u ook laten accepteren en beheren van advertenties van derden adverteerders. Dus, kunt u de plugin gebruiken om uit te vinden of u meer geld verdienen met het bevorderen van affiliate aanbiedingen of advertenties van derden.

Als u statische advertentieplekken op uw website hebt, is AdRotate een geweldige optie om te beheren wat daar wordt weergegeven.

Prijs: Gratis. De Pro-versie begint bij €39 voor een licentie voor één site.

Haal AdRotate

9. Ads Pro

Net als AdRotate is Ads Pro een full-service advertentiebeheer plugin voor WordPress. Dat betekent dat je het kunt gebruiken om AdSense, advertenties van derden en ... affiliate aanbiedingen weer te geven.

Het wordt geleverd met een groot aantal functies om het weergeven van advertenties gemakkelijk te maken.

Ten eerste, het zorgt ervoor dat uw advertenties daadwerkelijk...worden weergegeven. Hoe? Door advertentieblokkers te omzeilen.

Vervolgens kunt u uw advertenties op meer dan 20 verschillende manieren weergeven: als schuifbalken, zijbalken, pop-ups, zwevende advertenties en nog veel meer.

Zodra u uw weergavemethode hebt gekozen, kunt u fijn afstemmen wanneer uw advertenties worden weergegeven met opties voor geotargeting, planning en advertentiebeperking. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om advertenties niet meer dan twee keer per uniek bezoek weer te geven.

Je kunt ook advertenties filteren op bepaalde categorieën of tags. Dus als je een bepaalde categorie berichten wilt uitsluiten van advertenties, is dat geen probleem.

En als je die details eenmaal hebt uitgezocht, zal het je zelfs helpen je advertenties te A/B-testen om uit te zoeken welke het meest worden aangeklikt.

Als u affiliate marketing met andere vormen van reclame wilt combineren, is Ads Pro een andere geweldige optie.

Prijs: $57

Krijg Advertenties Pro

Welke WordPress affiliate marketing plugins moet je kiezen?

Dus, wat is de beste WordPress affiliate marketing plugin? Dat hangt precies af van je behoeften als affiliate marketeer.

Je bent in geen geval beperkt tot slechts een van deze WordPress plugins. Hoewel er enige overlap is, kun je de meeste van deze plugins stapelen om een slanke, gemiddelde, affiliate marketing machine te creëren. Hier zijn de algemene categorieën die je zult willen kiezen.

Als je een affiliate link management tool nodig hebt, is ThirstyAffiliates een geweldige optie. Het is zelfs de link management plugin die we hier bij Blogging Wizard gebruiken. Het is een populaire en goed ondersteunde plugin met alle functies die je nodig hebt. De gratis versie is goed, de betaalde versie is beter.

Als je creatief wilt zijn met hoe je affiliate aanbiedingen weergeeft, kun je met Thrive Leads en Thrive Ultimatum heel handige gepersonaliseerde marketing doen. Ze laten je diep in de targeting duiken en verschillende aanbiedingen en countdown timers weergeven op basis van activiteiten in het verleden.

AdRotate en Ads Pro bieden beide krachtige functionaliteit voor het weergeven van alle soorten advertenties, inclusief affiliate marketing. En WP In Post Ads en WP Notification Bars bieden specifieke soorten advertenties als je niet alle functionaliteit van AdRotate en Ads Pro nodig hebt.

En tenslotte, als u uw eigen affiliate programma met WordPress wilt maken, is AffiliateWP de gouden standaard. Het komt van hetzelfde team achter Easy Digital Downloads en Restrict Content Pro, dus u weet dat u het kunt vertrouwen.

Het zal uw affiliates voorzien van een affiliate dashboard, link tracking, en het gemakkelijk maken voor u om hen te betalen voor verkopen die zij naar u verwijzen.

Verwante lectuur: Wat is affiliate marketing en is het de moeite waard?

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.