Hoe uw publiek te bevragen en boeiende enquêtes te maken

 Hoe uw publiek te bevragen en boeiende enquêtes te maken

Patrick Harvey

Wilt u leren hoe u uw publiek kunt bevragen en boeiende enquêtes kunt maken?

We dekken je.

In dit bericht gaan we in op publieksenquêtes en de verschillende manieren waarop u ze kunt verbeteren om het voltooiingspercentage te verhogen.

Klaar? Laten we beginnen:

Wat zijn publieksenquêtes?

Enquêtes zijn er in verschillende formaten en dienen verschillende doelen, maar ze zijn allemaal ontworpen om belangrijke gegevens over een bepaald onderwerp te onthullen op basis van de manier waarop respondenten elke vraag in de enquête beantwoorden.

Publieksenquêtes zijn er in verschillende formaten en geven u meer inzicht in uw publiek, bedrijf en niche als geheel. U kunt ze gebruiken om problemen van uw publiek aan het licht te brengen, onderwerpen waarop uw bedrijf zich zou moeten richten, hoe goed uw inhoud en producten worden ontvangen, en nog veel meer.

Als u deze resultaten wilt bereiken, moet u eerst een aantal zaken ontwikkelen, waaronder uw doelstellingen.

Welke soorten enquêtes moet u gebruiken voor publieksonderzoek?

Gegevens uit publieksonderzoeken kunnen u helpen bij een groot aantal doelstellingen. U kunt de grootste problemen van uw publiek ontdekken en oplossingen bieden via inhoud en producten.

U kunt leren welk ervaringsniveau leden van uw publiek hebben in uw niche, wat u zal helpen bepalen hoe geavanceerd uw inhoud moet zijn. U kunt zelfs statistieken over uw publiek blootleggen die van invloed zijn op de prijzen die u aanrekent, de taal die u gebruikt en zelfs het redactionele schema dat u volgt.

Denk bij het doornemen van dit gedeelte na over wat u van uw publiek wilt leren en hoe u wat u leert kunt gebruiken om fundamentele veranderingen aan te brengen in de manier waarop u uw bedrijf leidt.

Eén vraag poll

Een enquête met één meerkeuzevraag en twee tot vijf keuzes is een zeer doeltreffende en eenvoudige manier om een definitief antwoord van uw publiek te krijgen. Dit type enquête kan het best worden gebruikt om te bepalen waar uw publiek zich in uw niche bevindt.

Pat Flynn gebruikt deze methode op zijn site Smart Passive Income waar hij nieuwe en nieuwsgierige ondernemers onderwijst over online zakendoen. Met behulp van RightMessage en de Ask-formule van Ryan Levesque, gebruikt Pat een enkele vraag om erachter te komen hoeveel zijn publiek verdient met hun bedrijven.

De poll is beschikbaar op alle pagina's van zijn site, zodat hij antwoorden kan verzamelen van zowel nieuwe als terugkerende bezoekers.

Deze ene vraag veranderde zelfs de manier waarop hij in 2015 zijn bedrijf benaderde. Terwijl hij inhoud maakte over geavanceerde marketingstrategieën, ontdekte hij dat de meerderheid van zijn publiek niet eens een online bedrijf was begonnen en dat de meerderheid van degenen die dat wel deden nog geen 500 dollar had verdiend.

U kunt ditzelfde formaat gebruiken en de resultaten gebruiken om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen met betrekking tot inhoud en e-mailsegmentering.

Let op: Hoewel RightMessage een geweldig hulpmiddel is, kan het prijzig worden. Iets soortgelijks kan worden bereikt met een hulpmiddel genaamd ConvertBox.

Eén vraag per e-mail

Een eenvoudige manier om consequent inzicht van uw publiek te krijgen in de problemen die zij ervaren, is hen dat te vragen. U kunt dit doen met autoresponders en de toevoeging van twee eenvoudige e-mails aan uw welkomstmailserie.

De eerste moet nieuwe abonnees vragen wat hun grootste problemen zijn. De tweede moet worden verzonden nadat abonnees al geruime tijd op uw lijst staan, bijvoorbeeld een jaar. Door de e-mail een tweede keer te verzenden op een later moment in hun reis, kunt u eventuele nieuwe problemen ontdekken.

Begin deze vraag met een kort verhaal over een probleem dat je hebt meegemaakt om het belang ervan aan te tonen.

Klantprofielen

Klantprofielen behoren tot de populairste soorten enquêtes die er bestaan. Misschien hebt u er zelf wel eens een paar ingevuld. Ze zijn ontworpen om u te helpen meer te weten te komen over de verschillende soorten mensen in uw publiek.

U kunt het gemiddelde salaris van uw lezers ontdekken, hun opleiding, of ze kinderen hebben of niet, hun leeftijd en geslacht, en nog veel meer.

Dit soort gegevens kan van grote invloed zijn op de manier waarop u uw bedrijf benadert. Als uw publiek bestaat uit hoogverdienende academici, zult u waarschijnlijk uw prijzen willen verhogen om aan hun verwachtingen te voldoen.

Ook als de meerderheid van uw publiek getrouwd is en kinderen heeft, zult u uw redactionele, e-mail- en productlanceringsschema moeten afstemmen op het feit dat uw klantenkring het ongelooflijk druk heeft en belangrijkere prioriteiten heeft om zich zorgen over te maken.

Inhoud en productonderzoek

U kunt gegevens van de eerste twee soorten enquêtes samen met uw eigen analyses gebruiken om te bepalen welke onderwerpen uw publiek het belangrijkst vindt, maar dat is slechts een klein stukje van de puzzel. U moet ook bepalen hoe u die onderwerpen moet benaderen.

Elk publiek is anders. De ene geeft de voorkeur aan geschreven inhoud en e-boeken, terwijl een ander de voorkeur geeft aan video's en interactieve cursussen.

U moet altijd bètaproducten en inhoud gebruiken om te bepalen of nieuwe ondernemingen de moeite waard zijn, maar echte antwoorden van uw publiek over welke soorten inhoud zij verkiezen en hoe zij het liefst leren, kunnen ongelooflijk nuttig zijn voor uw algemene bedrijfsstrategie.

Feedback

U hebt ze waarschijnlijk gezien na de aankoop van een product, na contact met de klantenservice van een bedrijf en na het afmelden voor een e-maillijst.

U kunt het op dezelfde manier gebruiken om echte feedback te krijgen van uw publiek over inhoud, producten, uw aanpak van e-mailmarketing en meer.

Welke soorten vragen moet u in uw enquêtes gebruiken?

Hier volgt een kort overzicht van de soorten vragen die u aan uw enquêtes kunt toevoegen:

 • Meerkeuze - Een vraag met twee of meer keuzes waarvan de respondenten er slechts één kunnen kiezen.
 • Selectievakjes - Een vraag waarbij respondenten meer dan één optie mogen kiezen.
 • Ja of Nee - Vergelijkbaar met een meerkeuzevraag, maar deze is geformuleerd als een ja-of-nee vraag waarbij respondenten alleen ja of nee kunnen kiezen. U kunt ook "beide" toevoegen als derde optie, indien van toepassing.
 • Open Ended - Een vraag met een tekstveld of vak in plaats van keuzes waarin respondenten elk gewenst antwoord kunnen invoeren.
 • Schaal - Een vraag waarbij respondenten wordt gevraagd hun antwoorden te baseren op schalen, zoals 0 tot 10, uiterst onwaarschijnlijk tot uiterst waarschijnlijk, enz.

Hoe u uw enquêtes aantrekkelijker kunt maken

Er zijn een aantal verschillende dingen die beïnvloeden hoe waarschijnlijk het is dat uw lezers geïnteresseerd zijn in uw enquêtes en hoe waarschijnlijk het is dat ze ze afmaken. Het kan afhangen van de tools die u gebruikt, waar u ervoor kiest om uw enquêtes te hosten, de manier waarop ze zijn geschreven en hoe u ze promoot.

De juiste enquête-instrumenten kiezen

Welke enquêtetools u kiest, hangt af van het soort enquêtes dat u wilt maken, waar u ze wilt hosten en het budget waarmee u werkt.

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om een enquête te houden is via uw e-maillijst. Sommige e-maildiensten hebben interne tools waarmee u polls en enquêtes in uw e-mails kunt invoegen.

Zie ook: Hoe krijg je meer Twitter volgers: Definitieve gids

Hier zijn een paar hulpmiddelen die je kunt gebruiken als dat niet zo is:

 • Thrive Quiz Builder - Een intuïtieve quiz builder voor WordPress die het gemakkelijk maakt om mooie, interactieve quizzen en enquêtes te bouwen.
 • ConvertBox - Een eenvoudige manier om uw publiek te enquêteren en de gegevens te gebruiken om abonnees automatisch te segmenteren. Bevat ook opt-in formulieren.
 • Typeform - Een populair enquête- en formulierplatform met veel ingebouwde marketingfuncties. Ze hebben ook talrijke sjablonen om uit te kiezen.
 • Google Formulieren - Een gratis formulier- en enquêteplatform dat Google aanbiedt via Google Drive en G Suite.
 • SurveyPlanet - Een ander populair enquêteplatform dat talrijke enquêtetypen en een onbeperkt aantal gratis enquêtes en reacties aanbiedt.
 • Quiz en Survey Master - Een freemium quiz en enquête plugin die het makkelijk maakt om enquêtes te maken en te hosten via WordPress.

Kiezen waar u uw enquêtes wilt hosten

Er zijn drie plaatsen die u kunt gebruiken om uw enquêtes te hosten: uw site, uw e-maillijst of een enquêteplatform. Bij sommige enquêtetools moet u uw site gebruiken, terwijl u bij andere tools gebruik moet maken van hun eigen gehoste enquêtepagina's, wat deze beslissing veel gemakkelijker kan maken. Bij sommige tools kunt u daarentegen kiezen tussen beide.

Uw site kan de meest effectieve plaats zijn. Uw publiek is ermee vertrouwd en u kunt dezelfde opt-in tools gebruiken die u altijd gebruikt als u uw enquêtes buiten uw e-maillijst om promoot.

Bovendien geeft het je de mogelijkheid om een tool als Thrive Quiz Builder te gebruiken, die een van de eenvoudigste manieren biedt om leuke en boeiende enquêtes rechtstreeks in WordPress te maken.

Sommige enquêtetools integreren met e-mailmarketingdiensten, maar dit houdt meestal in dat u speciale koppelingen naar enquêtes in uw e-mails moet invoegen. U moet uw e-maillijst bewaren voor eenvoudige enquêtes met één vraag.

Gebruik gehoste enquêtepagina's als de tool die u wilt gebruiken niet toestaat dat u enquêtes op uw site insluit of als u nog geen blog hebt gemaakt en een manier nodig hebt om publieksonderzoek te doen voordat u begint met het maken van inhoud.

U kunt ook een aangepaste landingspagina maken om uw enquêtes op te nemen.

Vragen maken en uw enquêtes interessanter maken

In het algemeen geldt: hoe korter uw enquête, hoe beter. Tussen de drukke agenda's van uw lezers en de enorme hoeveelheid dingen die er tegenwoordig op het internet te doen zijn, hebben langere enquêtes een lager voltooiingspercentage.

Betekent dit dat u uw enquête moet beperken tot strikt 10 vragen of minder? Niet noodzakelijk. Denk na over het gewicht van de vragen die u uw publiek stelt. Een vraag als "welk platform hebt u gebruikt om uw website te bouwen" is gemakkelijk te beantwoorden. Als uw publiek echter wordt geconfronteerd met iets in de trant van "vertrouwt u gesponsorde recensies", zullen ze waarschijnlijk even de tijd nodig hebben om na te denken over hunantwoord.

Als u uw enquête in deze termen ziet, kunt u beter overwegen hoe lang respondenten erover doen om elke vraag in te vullen dan hoeveel vragen de enquête moet bevatten. Nogmaals, een kortere invultijd is over het algemeen beter.

U moet ook zorgvuldig kiezen welke vragen respondenten moeten beantwoorden. Meerkeuzevragen, ja of nee en aankruisvakjes zijn prima als vereisten, maar open vragen die worden gepresenteerd met niets anders dan een lang tekstvak moeten optioneel zijn. Dit zal respondenten aanmoedigen om uw enquêtes in te vullen.

Als u een open vraag verplicht wilt stellen, moet uw enquêteprogramma een functie hebben waarmee u kunt opgeven hoe lang de antwoorden van respondenten mogen zijn. Maak het veld in dit geval korter.

Flair toevoegen aan uw enquêtes

De meeste van de hierboven genoemde hulpmiddelen hebben functies waarmee je boeiende elementen aan je vragen kunt toevoegen. Sommige hebben esthetisch aantrekkelijke UI's en laten je meerdere stijlen aanpassen. Met sommige kun je afbeeldingen aan vragen toevoegen. Ook op afbeeldingen gebaseerde keuzes zijn inbegrepen.

Er zijn een paar verschillende routes die u kunt kiezen als het gaat om het maken van uw vragen. Eenvoudige vragen die zo kort mogelijk zijn geschreven kunnen de sleutel zijn tot het verhogen van de invultijden, maar misschien wilt u ook experimenteren met personalisatie.

Authenticiteit is een krachtige eigenschap in het bedrijfsleven, vooral in het digitale tijdperk waarin consumenten via commentaarrubrieken, e-mails en sociale media contact kunnen leggen met de bedrijven en diensten waarvan zij kopen.

Zie ook: 6 Beste WordPress Job Board Thema's Voor 2023 (Vergelijking)

U kunt deze eigenschap gebruiken om korte, in een paar zinnen samengevatte verhalen toe te voegen aan sommige of al uw vragen. Het is het meest zinvol om deze tactiek te bewaren voor moeilijkere vragen en eenvoudige, gemakkelijk te beantwoorden vragen zo kort mogelijk te maken.

Ten slotte kunt u nagaan hoe ervaren uw lezers zijn in een bepaald onderwerp en het tegelijk leuk en interessant maken door van uw enquête een quiz te maken met goede en foute antwoorden.

Laatste gedachten

U zou nu een goed idee moeten hebben over hoe u uw publiek op een aantrekkelijke manier kunt bevragen.

Het laatste stukje van de publieksenquêtepuzzel is het uitzoeken van manieren om het te promoten. U kunt uw e-maillijst, blogberichten, gratis ebooks en e-mailcursussen, en zelfs uw hele site gebruiken als u tools als RightMessage en Typeform gebruikt.

Het is belangrijk dat u uw publiek consequent waarde biedt voordat u een enquête bij hen promoot. Zij zullen veel eerder geneigd zijn u een wederdienst te bewijzen als u hen voortdurend redenen hebt gegeven om u te vertrouwen.

Zodra uw resultaten binnenkomen, kunt u de gegevens gebruiken om effectievere segmenten in uw publiek te creëren, nieuwe productideeën te bedenken en uw contentmarketingstrategie te verfijnen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.