29+ Beste Minimale WordPress Thema's Voor 2023 (Gratis + Premium)

 29+ Beste Minimale WordPress Thema's Voor 2023 (Gratis + Premium)

Patrick Harvey

Iedereen gaat tegenwoordig minimaal.

Verminder de rommel, verwijder afleidingen en creëer een schoon canvas om je leven op te ontwerpen.

Maar hoe zit het met je digitale leven?

Moeten wij, als bloggers, beginnen met het minimaliseren van de rommel op onze sites? En als het gaat om het ontwerp, moeten we dan kiezen voor een minimaal WordPress thema in plaats van die met veel functies en flitsende opties?

Waarom een minimaal thema voor uw blog overwegen?

Het ding is, het kiezen van een minimaal WordPress thema is meer dan alleen je blog er rommelig uit laten zien. Een minimaal webdesign:

 • Heeft snellere laadtijden
 • Is gemakkelijker te onderhouden
 • Helpt de nadruk te leggen op uw inhoud
 • Converteert beter
 • Is gemakkelijker te navigeren
 • Gebruikt minder serverbronnen

Het is logisch dat je daarvan wilt profiteren, toch?

Het lijkt misschien contra-intuïtief om te betalen voor een gestroomlijnd thema, maar je betaalt niet alleen voor het ontwerp, maar ook voor de expertise die een minimaal thema licht en overzichtelijk maakt.

Premium thema's bevatten veel functies en bieden meestal betere ondersteuning, maar als dit je allereerste website is, kan het een beetje overweldigend zijn.

Hoewel hun functionaliteit en ondersteuningsaanbod meestal beperkt zullen zijn, beschikken ze over de basisfuncties die elke website nodig heeft, en soms is dat alles wat u nodig hebt om uw inhoud onder de aandacht te brengen.

Met dit in gedachten hebben we een uitgebreide lijst samengesteld van de beste minimale WordPress-thema's voor bloggers - zowel betaald als gratis.

1. Thrive Theme Builder

Thrive Theme Builder verschilt enigszins van andere minimale WordPress thema's op deze lijst.

In plaats van een standaard WordPress-thema krijg je een visuele themabouwer waarmee je elk aspect van je thema kunt aanpassen - terwijl het vrij eenvoudig te gebruiken is dankzij een site-assistent.

De uitstekende voorraadthema's (Shapeshift + Bookwise + Omni + Kwik) bieden een selectie van verschillende sjablonen die u kunt gebruiken. Elke sjabloon bevat een aantal verschillende.

U kunt bijvoorbeeld precies kiezen hoe uw homepage, header, footer, blogberichten en pagina's eruit zien.

Wilt u een deel van uw site nog minimaler maken? Gebruik de editor om elementen die u niet wilt te verwijderen. Zo krijgt u de perfecte balans tussen uw inhoud en witruimte.

Thrive Theme Builder is het meest geschikt voor bloggers, content creators, solopreneurs en persoonlijke merken die een conversiegerichte website willen bouwen.

Prijs: $99/jaar (daarna te verlengen met $199/jaar) voor het zelfstandige product of $299/jaar (daarna te verlengen met $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Krijg toegang tot Thrive Theme Builder

Meer weten? Bekijk onze Thrive Theme Builder Review.

2. Kadence Thema

Als je op zoek bent naar een minimaal WordPress thema dat razendsnel is en Gutenberg ready, bekijk dan eens wat Kadence te bieden heeft.

Kadence is een gratis WordPress-thema met een heleboel startsjablonen die u kunt gebruiken om de perfecte minimale website te maken voor uw bedrijf of gewoon voor uw plezier.

U kunt tekst, kleur en afbeeldingen aanpassen en ook de drag & drop functie gebruiken om uw header en footer te maken.

De premium versie komt met extra opties voor aanpassing zoals ultieme menu's, WooCommerce en 20 header add ons.

Prijs: Gratis voor het kernthema. De Pro-versie maakt deel uit van de Essentials, en de Full Bundle vanaf 149 dollar per jaar.

Krijg Kadence Thema

3. GeneratePress Pro

GeneratePress is een prestatiegericht WordPress-thema met de nadruk op een minimaal ontwerp. Met een gewicht van minder dan 30kb is het ook superlichtgewicht.

Met lay-outbeheer kunt u de lay-out van uw site bepalen, zowel op desktop als mobiel. En als u geen code-savvy bent, kunt u uw favoriete page builder gebruiken om de perfecte site te ontwerpen.

Premium GeneratePress-gebruikers kunnen genieten van een volledige bibliotheek van vooraf gemaakte sitesjablonen met gestroomlijnde ontwerpen. U krijgt ook WooCommerce-compatibiliteit en controle over achtergronden, pagina-elementen en u kunt zelfs sommige elementen uitschakelen.

Prijs: $59 voor gebruik op onbeperkte websites en met 1 jaar updates en ondersteuning.

Ontvang GeneratePress

4. Typologie

Typology is een prachtig minimaal WordPress thema met een zware focus op typografie. Het beschikt over een aantal homepage aanpassingen samen met een materiaal of plat ontwerp.

Met verschillende lay-outs voor berichten kun je de weergave van je inhoud veranderen. Wil je een uitgelichte afbeelding? Activeer die optie, en anders kun je doorgaan met een strakke tekstgerichte lay-out.

Typology is compatibel met alle populaire WordPress-plugins, waaronder JetPack, WPForms en Yoast. Het is ook GDPR-compatibel en beschikt over onbeperkte lettertype- en kleurencombinaties.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

5. Gutentim

Als je bekend of fan bent van de nieuwe Gutenberg editor voor WordPress, dan zal Gutentim eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Het is een modern en schoon WordPress thema gebaseerd op de Gutenberg page builder.

Het heeft een live style editor waar u elk onderdeel van het thema kunt aanpassen, zoals tekststijl en kleur, samen met uw header, footer en widgets. Of als u een website wilt bouwen met gemak, kunt u een van hun vooraf gemaakte demo's gebruiken.

Prijs: $39

Bezoek Thema / Demo

6. GutenBlog

Wilt u een voedselblog maken? Of misschien een blog over creatieve kunsten? Of misschien bent u op zoek naar een strak en modern uitziend minimaal thema. GutenBlog heeft u voor alle drie de thema's.

Met een breed scala aan voorgemaakte sjablonen, zoals 7+ blog lay-out opties, 4+ header types en 13+ types van featured posts, dat zelfs als u geen van de drie demo sites gebruikt u gemakkelijk uw eigen site kunt samenstellen.

Het heeft een eenvoudige en makkelijk te gebruiken ingebouwde customizer en is al out of the box geoptimaliseerd voor snel laden.

Prijs: $24 voor één site en 6 maanden updates

Bezoek Thema / Demo

7. Monochroom Pro

Een populair thema voor een strakke en minimale look is Monochrome Pro van StudioPress. Dankzij de automatische setup kunt u het thema installeren en aan de slag gaan met de demo-inhoud.

De aanpassingsopties zijn beperkt om snelle laadtijden te garanderen. Het thema is ook mobiel responsief, en gestyled zodat je gemakkelijk een online winkel kunt opzetten. Het thema installeert en activeert ook de Atomic Blocks plugin en WP Forms, waardoor je meer Gutenberg blokopties hebt, evenals contactformulieren.

Prijs: Beschikbaar via Genesis Pro lidmaatschap - $360/jaar

Bezoek Thema / Demo

8. Typograaf

Typograph is speciaal ontworpen als een op inhoud gericht WordPress-thema, het ziet er zelfs geweldig uit zonder afbeeldingen.

Het is Gutenberg geoptimaliseerd, zodat je optimaal kunt profiteren van deze nieuwe editor. Het heeft ook een A-prestatiecijfer voor laadtijden, wat geweldig is omdat niemand van trage websites houdt.

Het thema ondersteunt ook taalvertalingen voor al uw inhoud, er zijn verschillende advertentieruimtes, auto-load volgende artikel functie, artikel labels en nog veel meer.

Prijs: $49 voor 1 site en 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

9. Astra Pro

Astra Pro is zo veel meer dan een doorsnee WordPress thema. Het is een krachtig thema waarmee u uw eigen WordPress thema kunt ontwerpen zonder dat u hoeft te leren coderen of een webdesigner hoeft in te huren.

Het beschikt over functies zoals meer dan 800+ Google fonts, 4 verschillende site lay-outs, de aanpassing van elk gebied van uw website, meerdere blog lay-outs, en meerdere header en footer ontwerpen.

Het heeft integratie voor WooCommerce, LifterLMS en LearnDash, als u cursussen en producten op uw website moet hosten.

Of als u liever iets kant-en-klaars heeft, Astra Pro heeft meer dan 20 startsites die u kunt uploaden en gebruiken.

Prijs: $59 (beperkte gratis versie beschikbaar)

Bezoek Thema / Demo

Lees onze Astra review.

10. Slim thema

Smart is een minimaal portfolio WordPress thema. Het thema kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, vooral voor die niches die sterk gericht zijn op visuele elementen zoals fotografie of reizen.

Het heeft een drag and drop builder, waardoor het maken van pagina's eenvoudig en gemakkelijk is.

U kunt de demo met één klik importeren, waarna u de demo kunt aanpassen aan uw huisstijl of helemaal opnieuw kunt beginnen met de sleep-en neerzet-editor.

Het WordPress-thema is mobiel-responsief en heeft meer dan 600 Google-lettertypen.

Prijs: $89 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

11. Blanco

Met zijn elegante, minimale en ultrastrakke ontwerp maakt Blank van uw inhoud de belangrijkste focus van uw website.

Het is mobiel-responsief, vertaalklaar voor meerdere talen, aanpasbaar met meer dan 500 Google-lettertypes.

De code is geoptimaliseerd voor SEO en voor snelheid, zodat gebruikers een geweldige ervaring hebben op uw website.

Het beschikt over vele functies zoals: handige shortcodes met TinyMCE integratie, 4 portfolio's ayouts, opties om te veranderen hoe uw featured afbeeldingen eruit zien, 2 header stijlen, JetPack compatibiliteit en nog veel meer...

Prijs: $39 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

12. Hello + Elementor Pro

Hello WordPress thema is een eenvoudig, lichtgewicht thema speciaal gebouwd om bewerkt te worden met de Elementor page builder.

Het heeft schone en efficiënte code die uw pagina's sneller laat laden, om uw conversies te helpen verbeteren. Omdat het thema licht is met minimale styling en scripts, ondersteunt het alle populaire WordPress-plugins.

Het idee is dat u vertrouwt op de Theme Builder-functionaliteit van Elementor Pro om een website te bouwen die eruitziet zoals u dat wilt.

Naast de voor de hand liggende drag & drop page builder functionaliteit heeft Elementor Pro functies als popover builder, responsive design, WooCommerce builder en RTL ondersteuning (voor meertalige sites).

Prijs: Thema gratis, Elementor Pro $49/jaar voor 1 site of $99/jaar voor 3 sites

Hallo.

Lees onze Elementor review.

13. Hestia Pro

Hestia Pro is een stijlvol one-page thema dat geschikt is voor elk type niche.

Dit WordPress thema is zeer aanpasbaar en kan worden gebruikt om een minimale of een meer complexe website te ontwerpen. Het integreert naadloos met verschillende page builders zoals Elementor, Beaver Builder en Divi, waardoor het aanpassen van je website ongelooflijk eenvoudig is.

Hestia Pro wordt geleverd met 2 verschillende ontwerpen voor uw online winkel, zodat het opzetten een stuk eenvoudiger wordt.

Voel je je een beetje lui en wat een site voorgebouwd waar je alleen maar de branding hoeft te veranderen? Nou, Hestia Pro heeft 8 startsites die in één klik kunnen worden geüpload.

Prijs: £69 voor 1 site & 1 jaar ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

14. Doris

Doris is een modern tijdschriftenthema dat schoon, eenvoudig en minimaal is.

Het heeft zijn eigen drag and drop page builder aangedreven door BKNinja Composer Plugin, waarmee u uw ideale pagina lay-out kunt maken. Of als u op zoek bent naar iets snel en gemakkelijk, het thema heeft 5 demo's die kunnen worden geïmporteerd in een enkele klik.

Doris heeft ook de volgende functies: Ajax Load Posts die continu posts zal laden, sticky sidebar, mobile-responsive, geavanceerde post optie, vertaling klaar en nog veel meer...

Prijs: $59 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

15. Revolution Pro

Revolution Pro, een populair minimaal WordPress-thema, is perfect voor het tonen van uw beeldmateriaal en geschreven inhoud.

Het beschikt over prachtig gepresenteerde witruimte, zodat het thema er elegant en schoon uitziet. Het thema is geschikt voor elk persoon of bedrijf, van fotografen tot agentschappen.

Het proces om uw website te starten is eenvoudig, met een automatische setup en het downloaden van aanbevolen plugins kunt u uw site in een mum van tijd klaar hebben.

Als u van plan bent een online winkel te beginnen, is Revolution Pro voorgestyled om in deze behoefte te voorzien, zodat u uw winkel gemakkelijk kunt opzetten.

Net als andere kinderthema's voor het Genesis Framework is Revolution Pro lichtgewicht om snelle laadtijden te garanderen.

Prijs: $129,95 (inclusief Genesis Framework)

Bezoek Thema / Demo

16. De kwestie

The Issue is een veelzijdig tijdschrift WordPress thema dat beschikt over meer dan 9 vooraf gebouwde demo's, die elk uniek zijn en geschikt voor verschillende niches.

Een geweldige functie is de mogelijkheid om secties te mixen tussen templates in de WordPress post editor. Het is zo simpel als scrollen door de verschillende soorten secties zoals homepages, sidebar, post carousel etc. en kies het ontwerp dat je het leukst vindt en klik om te importeren. Daarom heb je de mogelijkheid om meer dan 8000 post lay-outs te maken met hun templates.

Andere functies zijn: sociale integraties, 10 header stijlen, meer dan 10 aangepaste widgets, lightbox galerijen en nog veel meer...

Prijs: $59 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

17. Typer

Typer is een blog en multi-author publishing thema. Dit WordPress thema is eenvoudig te gebruiken met een één-klik installatie en heeft unieke post lay-outs evenals onbeperkte kleuren.

Dit superlichte thema is goed geoptimaliseerd voor snelle prestaties, met Lazy Image loading al ingebouwd. Het is mobiel-responsief en heeft ingebouwde elementen voor Elementor.

Andere functies zijn: Stax header builder, Google fonts, voorgestylde front-end gebruikersprofielen en nog veel meer.

Prijs: $59 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

18. Venissa

Als je op zoek bent naar een minimaal, maar visueel WordPress thema kijk dan eens naar Venissa. Met zijn stijlvolle typografie en ruime lay-out kun je een prachtige website maken.

Het thema is zeer functioneel met flexibele pagina- en poststijlen, met de mogelijkheid om widgets toe te voegen als je die nodig hebt.

Met het groeiende gebruik van Instagram integreert dit thema met het social media platform zodat u uw gepubliceerde afbeeldingen direct op uw website kunt laten zien.

Met Venissa kunt u ook trending en gerelateerde berichten op verschillende plaatsen op uw website plaatsen.

Andere functies zijn onder andere een één-klik demo import, WooCommerce integratie en de mogelijkheid om uw website te vertalen naar meerdere talen.

Zie ook: 13 slimme social media marketing tips voor 2023

Prijs: $24/jaar voor toegang tot 60+ Theme Junkie-thema's, of $49 lifetime

Bezoek Thema / Demo

19. Hellen

Hellen is een elegant en minimaal WordPress thema dat zich richt op visuele beelden en is zeer geschikt voor alle niches, met name fotografie. Of u nu een blogger, een winkelier, een tijdschrift of een restaurant bent, u kunt uw werk laten zien met behulp van de WPBakery Page Builder waarmee u onbeperkte lay-outs kunt maken met uw inhoud.

Als u uw website zo snel mogelijk wilt lanceren, dan heeft Hellen 11 voorgemaakte homepages die u kunt kiezen, of die u zelf kunt maken.

U kunt kiezen uit meer dan 800 Google-lettertypen, WooCommerce instellen, een onbeperkt kleurenschema hebben en nog veel meer met dit thema.

Prijs: $58 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

20. Boston Pro

Boston Pro is het ideale thema voor bloggers die op zoek zijn naar een strakke en georganiseerde website. Het ontwerp in magazine-stijl houdt uw homepage interessant zonder in de weg te staan van uw inhoud.

Met de slider voor uitgelichte inhoud kunt u recente blogberichten in de header laten zien. Vier verschillende lay-outs voor uw artikelen bieden verdere controle over hoe uw inhoud eruitziet.

Om uw teksten te laten opvallen, heeft Boston Pro meer dan 600 Google Fonts om uit te kiezen. Combineer dat met een Instagram widget en social media iconen en uw blog is klaar om te gaan in een mum van tijd.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

21. Geplaatst

Als je op zoek bent naar een minimaal thema met ultieme compatibiliteit, kijk dan eens naar Posted.

Het beschikt over een geïntegreerde sociale media delen en widgets, e-commerce ondersteuning en Elementor compatibiliteit. Dit betekent dat u elke pagina of post kunt aanpassen aan uw eigen behoeften.

Het ontwerp heeft een breed scala aan thema-instellingen en opties, en is zeer responsief, en heeft de mogelijkheid om te worden vertaald in meerdere talen.

Maar als u op zoek bent naar iets kant-en-klaars, dan kunt u kiezen voor de one-click demo import en heeft u snel een website.

Prijs: $24/jaar voor toegang tot 60+ Theme Junkie-thema's, of $49 lifetime

Bezoek Thema / Demo

22. OceanWP

OceanWP is een gratis multi-purpose WordPress Theme dat veel controle biedt over hoe uw website eruit ziet en aanvoelt. Het werkt op een vergelijkbare manier als GeneratePress met drag-and-drop functionaliteit om uw blog op te bouwen.

Waar het minimale aspect om de hoek komt kijken, is bij de premium paginasjablonen. Deze kunnen met één klik in uw website worden geïmporteerd, en bevatten een aantal prachtige, minimalistische ontwerpen die er prachtig uitzien en goed werken.

Snelle pagina's maken het laden van uw blog bliksemsnel, en met de kernuitbreidingen die bij de premium upgrade worden geleverd, kunt u Elementor widgets, sticky elements, sliders, callouts en nog veel meer implementeren.

Prijs: Kern uitbreidingen bundel begint bij $39 voor 1 site.

Bezoek Thema / Demo

23. Geheugen

Memory is een elegant, mobielvriendelijk WordPress blogthema dat ook als e-commerce website kan worden gebruikt.

Het heeft een visuele drag and drop page builder om eenvoudig pagina's te maken, 8 postformaten en meer dan 600+ Google fonts.

Als u wilt dat het proces nog eenvoudiger wordt zijn er 12 startpagina demo's die u kunt selecteren, en een ingebouwd mega menu zodat u uw website er zo schoon en minimaal mogelijk uit kunt laten zien.

Memory heeft ook 39 shortcodes die je kunt gebruiken zoals: knoppen, blokcitaten, Google maps, voortgangsbalken en social media iconen.

Prijs: $49 voor 1 site & 6 maanden ondersteuning

Bezoek Thema / Demo

24. Wisdom Pro

Wil je een minimaal WordPress thema dat je gewoon kunt importeren en waarmee je aan de slag kunt? Kijk dan eens naar Wisdom Pro om te zien of dat iets voor jou is.

Wisdom heeft 3 header lay-outs, 2 footer lay-outs, 4 archiefpagina lay-outs en 2 enkele pagina lay-outs, evenals meer dan 600+ Google fonts.

Wisdom heeft een geoptimaliseerd en responsief ontwerp geschikt van de iPhone tot de desktop computer, en is compatibel met WooCommerce. Het heeft ook een onbeperkt kleurenpalet, het heeft vertaalklare functies, opties om zijbalken op te nemen of uit te sluiten en verschillende pagina lay-outs.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

25. Keeper

Als je een fan bent van het Genesis Framework en dit al hebt aangeschaft, dan is Keeper een uitstekend child theme om toe te voegen.

Het is een flexibel, minimaal WordPress thema met integratie voor WooCommerce.

Zie ook: De beste chatbotbouwers voor 2023: boost je conversies

Met zijn schone en eenvoudige code kun je snelle laadtijden verwachten, en hij is mobiel responsief. Je hebt meerdere widgetgebieden op je website, en meerdere lay-outopties voor je inhoud.

Prijs: $39.95

Bezoek Thema / Demo

26. Kale Pro

Kale Pro is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor de voedselfanaat die een voedselblog wil maken dat prachtig is vormgegeven en speciaal is ontworpen om je foto's te laten zien.

Het heeft een groot aantal functies, zoals receptkaarten die Google-vriendelijk zijn gecodeerd, een ingebouwde receptenindex, ingebouwde advertentieruimte om uw blog te gelde te maken, bijpassende pictogrammen voor het delen van sociale media en nog veel meer.

U kunt uw site opzetten in minder dan 30 minuten, en hij is SEO geoptimaliseerd zodat de site automatisch licht en snel zal laden.

Prijs: $35 en $7,99/maand voor doorlopende ondersteuning en updates

Bezoek Thema / Demo

27. Leesbaar

Dit volgende thema is een uitstekende keuze voor bloggers die hun teksten willen benadrukken en een passie hebben voor leesbaarheid. De speciale aandacht voor het lettertype, de spatiëring en de structuur maakt het tot een echt minimale optie.

Readable beschikt over SiteOrigin's drag and drop page builder, kant-en-klare lay-outs en meer dan 40 widgets om mee te spelen. Je zult ook profiteren van de one-click demo import die je helpt om snel aan de slag te gaan.

Combineer dit met cross-browser compatibiliteit en SEO optimalisatie voor een werkelijk probleemloze blogervaring.

Prijs: $79 voor 1 jaar updates en ondersteuning.

Bezoek Thema / Demo

28. Davis

Davis is een zeer eenvoudig en lichtgewicht minimaal WordPress thema. Het beschikt over een basis header met dropdown opties, een featured banner die een afbeelding of tekst kan weergeven, gevolgd door uw lijst van meest recente blogberichten die een uittreksel kan tonen samen met de datum en opmerkingen.

Het is ideaal voor iemand die net begint in de blogwereld, en een ontwerp wil dat probleemloos en gemakkelijk te navigeren is.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

29. Twenty Twenty

Twenty Twenty is het standaard WordPress thema voor 2020 en het is een minimaal meesterwerk. Het is het eerste nieuwe standaard thema sinds Gutenberg in de WordPress kern is gerold.

Het is vooral gericht op zakelijke sites, maar het werkt ook goed voor particulieren, zoals freelancers en bloggers.

Het is verrassend flexibel voor een gratis thema, en het heeft een vrij unieke functie. De kleuren van elk element worden berekend om het beste contrast te bieden. Als u bijvoorbeeld uw achtergrondkleur verandert in donkergrijs, wordt uw tekst wit, zodat het gemakkelijk te lezen is.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

30. Lovecraft

Lovecraft is een mooi en minimaal thema dat ideaal is voor bloggers, ongeacht hun niche.

Het heeft een elegante typografie en is mobiel-responsief.

Het heeft een dropdown menu optie, paginasjabloon op volledige breedte, en een zijbalk met een zoekbalk, over mij widget en een categorie widget. De footer bevat opties voor recente berichten en commentaren, en een tag cloud.

Prijs: Gratis

Bezoek Thema / Demo

Moet je een gratis of premium minimaal WordPress thema kiezen?

Er is een enorm aantal gratis WordPress-thema's beschikbaar in de themarepository. En veel daarvan hebben een minimaal ontwerp.

Maar er zijn een paar nadelen aan het gebruik van gratis thema's:

 • Ze worden niet altijd onderhouden en kunnen vaak uit de themarepository worden gehaald zonder optie voor toekomstige updates. - Sommige thema's worden goed onderhouden, maar soms kan een ontwikkelaar een thema niet meer onderhouden en wordt het verwijderd.
 • De meeste gratis WordPress thema's hebben functiebeperkingen - Sommige thema's zijn een afgeslankte versie van een premium thema en u moet misschien betalen om de functionaliteit te krijgen die u wilt.
 • Verwacht dat de ontwikkelaar geen ondersteuning biedt - Sommige ontwikkelaars doen geweldig werk en bieden ondersteuning voor thema's waar ze geen geld voor verdienen. Maar dat mogen we nooit verwachten. Technische ondersteuning bieden is kostbaar.
 • Uw WordPress website mag niet opvallen - Als 100.000 mensen hetzelfde thema gebruiken, zal uw site er niet zo uniek uitzien.

Dat gezegd zijnde, als je net begint met een blog, is het kiezen van een gratis WordPress thema een geweldige manier om te beginnen als je een budget hebt.

Dus, als dat de situatie is waarin u zich bevindt - ga dan zeker voor een gratis thema. U kunt een heleboel thema's uitproberen zonder iets te betalen en vasthouden aan degene die u het leukst vindt.

U kunt altijd overschakelen op een premium thema als u er klaar voor bent.

Het kiezen van het beste minimale WordPress thema voor jou

Het kiezen van een WordPress thema is een zeer subjectieve keuze.

Beslis eerst of gratis of premium de beste route is voor uw website.

Van daaruit bedenkt u welke functies u nodig hebt en hoe u precies wilt dat de website eruit ziet.

Hier zijn enkele suggesties om u op weg te helpen:

 • Als u een flexibel maar lichtgewicht thema wilt dat er geweldig uitziet en ondersteund wordt door geweldige ondersteuning - GeneratePress is hier de beste optie en het is nog ongelooflijk betaalbaar ook.
 • U wilt een geavanceerd minimaal ontwerp - Er staan heel wat thema's op deze lijst die geschikt zouden zijn. Typer is een goed voorbeeld. De meeste StudioPress-thema's zouden ook geschikt zijn. We hebben een speciaal artikel voor thema's die draaien op het Genesis Framework van StudioPress, maar we zijn een grote fan van het Monochrome Pro-thema.
 • Hebt u een pagina-bouwer-vriendelijk thema nodig? GeneratePress is lichtgewicht en gedraagt zich goed met page builders als Elementor en Beaver Builder.
 • U wilt de vrijheid om elk aspect van uw website aan te passen - Overweeg om voor een superbasisthema als Hello te gaan, en dan de Theme Builder-functie van Elementor Pro te gebruiken om alles te ontwerpen met behulp van een drag & drop editor. Er is een grotere leercurve, dus het zal langer duren om uw site te lanceren. Nogmaals, GeneratePress zou in deze situatie ook goed werken.

Nu is het tijd om je nieuwe thema te pakken en het te installeren.

Hebt u meer suggesties voor WordPress-thema's nodig? Misschien vindt u deze themarondes nuttig:

 • Portefeuillethema's
 • Bloggingsthema's
 • Thema's voor landingspagina's
 • Gratis WordPress thema's
 • Video thema's

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.