De 500 Interne Server Fout in WordPress oplossen

 De 500 Interne Server Fout in WordPress oplossen

Patrick Harvey

De 500 interne serverfout is een van de meest frustrerende problemen die u met uw site kunt hebben. Deze fout is een HTTP-statuscode. Alle webpagina's produceren ze om u te laten weten hoe uw server werkt.

Uw server produceert een 500 statuscode als er iets mis is, maar hij weet niet precies wat dat is.

Voordat u de onderstaande oplossingen probeert, moet u even wachten met het verversen van uw site en het wissen van de cache van uw browser om te zien of de fout een tijdelijk probleem was na het bijwerken of een probleem met uw browser.

U moet ook uw serverlogboeken controleren als uw host die ter beschikking stelt, of de debug-modus van WordPress inschakelen, omdat deze rapporten het exacte probleem kunnen aanwijzen.

6 manieren om de 500 interne server fout in WordPress op te lossen

  • Verwijder uw .htaccess bestand - Verwijder tijdelijk uw .htaccess bestand en genereer een nieuwe om fouten erin te herstellen.
  • Verhoog uw PHP geheugenlimiet - Verhoog het PHP-geheugen van uw site wanneer een thema of plugin zijn huidige limiet overschrijdt.
  • Plugins en thema's van derden deactiveren - Sluit problemen met plugin- en themabestanden uit door beide te deactiveren.
  • Fouten met bestandsrechten corrigeren - Schakel bestanden om naar een aanbevolen toestemmingsconfiguratie.
  • De kernbestanden van WordPress opnieuw installeren - Verwijder en installeer primaire WordPress kernbestanden die mogelijk beschadigd zijn.
  • Neem contact op met uw gastheer - Sluit serverproblemen uit door te overleggen met uw host.

Fix #1: Hergenereren van uw .htaccess bestand

Om wat voor reden dan ook kan uw .htaccess bestand corrupt raken. U zult dit bestand niet vinden als uw host Nginx gebruikt in plaats van Apache, dus ga door en sla de volgende oplossing over als dat het geval is.

Als uw host Apache gebruikt en u ziet het bestand niet in uw hoofdmap tussen uw wp-content en wp-admin mappen, controleer dan of uw FTP-client is ingesteld om verborgen en/of dot-bestanden te tonen.

Download dit bestand naar uw computer, verwijder het vervolgens uit de bestanden van uw site en laad uw site opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

Sla uw permalink instellingen op in WordPress om een nieuw .htaccess bestand te genereren.

Fix #2: Verhoog uw PHP geheugenlimiet

Slecht gecodeerde en resource-intensieve plugins kunnen ertoe leiden dat u de limiet van het toegewezen PHP-geheugen van uw site overschrijdt, waardoor de site plat gaat.

U kunt doorgaan naar Fix #3 om uit te zoeken welke plugin het probleem veroorzaakt, of u kunt uw PHP-geheugenlimiet verhogen om uw site meer speelruimte te geven.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u deze limiet kunt verhogen. Als uw host cPanel gebruikt, zoek dan de app Select PHP Version onder de sectie Software, klik dan op Switch to PHP Options, en verander de waarde voor "memory_limit" in 128M of 264M, afhankelijk van de huidige limiet.

U kunt ook een eenvoudige regel code toevoegen aan een van de volgende bestanden:

.htaccess bestand in de hoofdmap:

php_waarde geheugenlimiet 256M

php.ini bestand in de wp-admin map:

geheugenlimiet = 256M

Let op: Deze regel hoeft niet te worden toegevoegd. Zoek hem gewoon, en verander de waarde ervan.

wp-config.php bestand in de hoofdmap:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Let op: Voeg dit fragment toe vóór de regel "happy publishing".

Neem contact op met uw host en vraag om een verhoging van uw geheugenlimiet voor PHP als u problemen ondervindt.

Fix #3: Deactiveer plugin- en themabestanden

Als u de fout niet kunt lokaliseren, deactiveer dan in één keer uw plugins en thema van derden. Als uw site laadt, activeer dan elke plugin één voor één om de fout te lokaliseren.

Als je toegang hebt tot het dashboard van WordPress, ga dan naar de pagina Plugins, vink het vakje Alles selecteren aan en pas de actie Deactiveren toe.

Om je thema te deactiveren, ga je naar de pagina Thema's, en activeer je een standaard WordPress thema (Twenty Twenty-One, Twenty Twenty, etc.).

Als u geen toegang hebt tot de backend van WordPress, deactiveer dan al uw plugins in uw FTP-client door te navigeren naar wp-content, en de map Plugins te hernoemen naar iets anders, zoals "pluginsz".

Om je thema te deactiveren, open je de map Themes in de map wp-content en hernoem je de map van je thema. Hierdoor wordt standaard het nieuwste standaard WordPress-thema in je installatie geactiveerd.

Als het probleem verdwijnt, activeer dan elke plugin en je thema een voor een, en blijf je site verversen om te zien welke de fout genereert.

Fix #4: Configureer de juiste bestandsrechten

U kunt de machtigingen van uw installatie wijzigen via uw FTP-client. Er zou een kolom moeten zijn met het label Machtigingen.

Bestanden en mappen moeten worden ingesteld op de volgende rechten:

  • Directories (mappen): 755, 750 of 775
  • Dossiers: 644, 640 of 664
  • wp-config.php: 440 of 400

Rechtsklik op een bestand of map om de rechten te wijzigen.

Fix #5: Herinstalleer de kernbestanden van WordPress

Als al het andere faalt, kan het geen kwaad om de kernmappen van WordPress opnieuw te installeren om beschadigde bestanden uit te sluiten.

Zie ook: 8 beste e-mailverificatietools voor 2023: e-mailvalidatie gemakkelijk gemaakt

U hoeft alleen maar de laatste versie van WordPress te downloaden en de mappen wp-admin en wp-includes te uploaden naar de hoofdmap van uw site om uw huidige kopieën van deze mappen te overschrijven.

Als u problemen ondervindt met toestemmingen wanneer u deze mappen probeert te uploaden, stel dan tijdelijk de toestemmingen voor elke map in op 777. Zet ze terug naar wat ze oorspronkelijk waren (755, 750 of 775) zodra u klaar bent, want de toestemmingswaarde van 777 creëert een veiligheidsrisico in uw installatie.

Een andere methode om ze opnieuw te installeren is met het Emergency Recovery Script van WPReset.com, een standalone script dat precies voor dit soort situaties is gemaakt. Als er een beschadigd kernbestand is, zal het script dit detecteren en automatisch de originele versie downloaden uit de WP-repository. Dat betekent dat elk bestand dat is gewijzigd, beschadigd of op welke manier dan ook veranderd, wordt opgemerkt en vervangen doorde originele met slechts een paar klikken.

Zie ook: 5 Beste Social Media Inbox Tools voor 2023 (vergelijking)

Fix #6: Neem contact op met uw host

Als u de fout niet zelf kunt vaststellen, neem dan contact op met uw host, want het probleem kan bij hun servers liggen.

In dit geval kunt u niets doen, omdat uw host het probleem aan hun kant moet oplossen.

Inpakken

Zoals je ziet, zijn er een aantal redenen voor 500 interne serverfouten in WordPress. Hopelijk helpt een van de bovenstaande methoden je om de fout op te lossen.

En, als u een managed WordPress host gebruikt - is het de moeite waard om contact op te nemen met uw host.

Webhosts zoals WPX Hosting en Kinsta bieden uitstekende ondersteuning en zullen vaak helpen bij dit soort fouten.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.