ConvertKit Review 2023: E-mailmarketing vereenvoudigd?

 ConvertKit Review 2023: E-mailmarketing vereenvoudigd?

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Welkom bij mijn ConvertKit review.

Als marketeer en content creator ken je het belang van het opbouwen van een e-maillijst.

Het enige probleem? De meeste e-mailmarketingplatforms zijn veel te complex. Dat is waar ConvertKit om de hoek komt kijken - een e-mailprovider die is ontworpen om eenvoudig maar effectief te zijn.

In deze ConvertKit review nemen we een diepe duik in het platform en kun je over mijn schouder meekijken terwijl ik een nieuw e-mailsysteem bouw voor Blogging Wizard.

Ik zal de goede en de slechte kanten van dit platform behandelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je tot aanschaf overgaat (er is trouwens een gratis plan!).

Vergeet niet dat een deel van deze recensie een handleiding is, zodat u deze kunt gebruiken als een gids om u op weg te helpen.

Laten we beginnen:

Waarom ConvertKit?

Een paar jaar geleden was ik klant van ConvertKit. Ik ben er uiteindelijk uitgestapt omdat ik een tool wilde met een visuele automation builder, meer geavanceerde rapportage en een heleboel andere functies.

Maar het bleek dat sommige van die functies niet zo belangrijk waren als ik dacht. En ConvertKit voegde uiteindelijk toch een visuele automatiseringsbouwer toe.

Zie ook: 21+ Beste WordPress Portfolio Thema's Voor 2023

Aanvankelijk werd ik aangetrokken tot ConvertKit vanwege het gemak waarmee zij inhoudsupgrades leveren en hun e-mailbezorging.

Nu bevind ik me in een positie waarin ik overweeg terug te migreren naar ConvertKit (terwijl ik dit schrijf is mijn lijst met Drip).

Sinds mijn laatste gebruik heeft het platform veel veranderingen ondergaan. Hun app is opnieuw ontworpen en er zijn nieuwe functies toegevoegd, zoals de visuele automatiseringsbouwer.

Laat ik duidelijk zijn: Drip is een fantastisch platform en heeft een aantal indrukwekkende functies. Maar de geavanceerde automatisering ervan is overkill voor mijn behoeften, en hun focus ligt op e-commerce - niet op makers van inhoud. Ik zou dus graag iets hebben dat beter aansluit bij mijn behoeften.

Dus, ik heb me net ingeschreven voor ConvertKit's 14-daagse gratis proefperiode en ik zal een nieuw e-mailsysteem opzetten voor Blogging Wizard terwijl ik dit bericht schrijf. En mijn gedachten over het platform delen terwijl ik bezig ben.

Probeer ConvertKit gratis uit

Vooruit!

Aan de slag met ConvertKit

Eerst en vooral: als u deze recensie wilt volgen, neem dan een 14-daagse gratis proefversie van ConvertKit. U hoeft geen factureringsgegevens in te voeren.

Deze recensie dient tevens als handleiding, dus je kunt over mijn schouder meekijken terwijl ik Blogging Wizard installeer. Ik hou het voorlopig eenvoudig.

ConvertKit heeft een geweldig inwerkproces, inclusief een complete checklist om te volgen, maar ik heb mijn eigen manier om dingen te doen, dus ik ga de dingen op een iets andere manier aanpakken om te zorgen voor een soepele overgang tussen mijn huidige provider en ConvertKit.

Dus, hier is een ruw idee van het proces dat ik zou volgen:

  • Volledige rekeninginformatie - Er zijn enkele belangrijke gegevens om hier in te voeren.
  • Mijn eerste e-mailreeks toevoegen - Ik kopieer mijn sequentie van Drip. Dit kan zo simpel zijn als een welkomstmail.
  • Mijn eerste formulier maken - Dit wordt het formulier voor mijn belangrijkste lead magnet aanbod.
  • Mijn eerste visuele automatisering maken - Nu de volgorde en het formulier klaar zijn, wordt het gemakkelijker om mijn automatiseringsworkflow op te bouwen.
  • Factuurgegevens toevoegen - Als alles er goed uitziet, voer ik mijn factuurgegevens in.
  • Abonnees migreren - Ik zal dit deel hieronder niet behandelen omdat het volledig afhangt van het platform waarvan je migreert, maar ConvertKit heeft een heleboel tutorials om je te helpen. En bieden migraties aan op bepaalde plannen.

Laten we nu eens kijken hoe we die basisinstellingen voor de account kunnen sorteren.

Uw basisaccountinstellingen sorteren in ConvertKit

Oké, dus onze eerste stap hier is het invullen van onze basis account instellingen.

Gelukkig zijn er niet al te veel belangrijke instellingen om mee te rommelen en dat is verfrissend!

Dus, werk je er doorheen en voer alles in.

Afgezien van zaken als het invoeren van uw factuurgegevens, staan de belangrijkste instellingen op het tabblad "E-mail" binnen de accountinstellingen. U komt bij uw accountinstellingen door rechtsboven op uw websitenaam te klikken.

Het tabblad e-mailinstellingen ziet er als volgt uit:

Ik heb de belangrijkste zaken gemarkeerd, laten we ze eens nader bekijken:

  • Van naam & email - U moet het e-mailadres selecteren waarvan u e-mails wilt versturen, en het bevestigen. Ik raad u aan een merk-e-mailadres te gebruiken dat u alleen voor uw e-mailnieuwsbrief gebruikt. Voor de "van-naam" gebruik ik liever de "naam van het merk" - als u een persoonlijke blog hebt, wilt u gewoon uw volledige naam gebruiken.
  • Standaard tijd om e-mails te versturen - U krijgt de optie om op bepaalde dagen geen e-mails te versturen, en om de specifieke tijd te selecteren waarop e-mails in uw sequenties worden verstuurd. U kunt deze tijden overschrijven in de instellingen voor uw sequentie(s).
  • Adresgegevens - Dit is een wettelijke vereiste, maar maak je geen zorgen. Je hoeft je persoonlijke adres niet te gebruiken omdat er andere opties zijn. Je kunt bijvoorbeeld een postbus huren, een co-working space, of het adres van ConvertKit gebruiken.

Rechtsboven kunt u uw e-mailsjablonen bekijken en er een kiezen. Dit is niet essentieel, maar wel de moeite waard om te bekijken, zodat uw e-mails er uitzien zoals u wilt.

U kunt een standaardaccount instellen voor e-mailsjablonen, en de standaardinstellingen overschrijven binnen reeksen. Over reeksen gesproken, laten we daar nu eens naar kijken.

Er is ook een optie om teamleden uit te nodigen. U kunt ervoor kiezen om nieuwe gebruikers toe te wijzen als beheerder of als redacteur.

Je eerste e-mailreeks opzetten in ConvertKit

Nu gaan we naar het tabblad sequenties en maken onze eerste e-mailreeks.

Ik heb al een e-mailreeks klaar, dus die ga ik overbrengen naar ConvertKit.

Een snelle tip voordat we beginnen...

Voordat u begint met het toevoegen van e-mails aan uw reeks, raad ik u aan een basismail toe te voegen en deze te veranderen van "concept" in "gepubliceerd".

Dit klinkt misschien vreemd, maar wanneer u dit voor de eerste keer doet, wordt u gevraagd om wat informatie in te dienen om uw account goedgekeurd te krijgen.

Het goedkeuringsproces is een veiligheidsmaatregel om de leveringspercentages te waarborgen voor iedereen die het platform gebruikt.

En terwijl u wacht tot het proces voltooid is, kunt u uw volgorde in orde brengen. In plaats van later te wachten.

Dus, wanneer u een e-mail verandert van "ontwerp" naar "gepubliceerd", ziet u een prompt als dit:

Zodra u dit formulier indient, zal het ondersteuningsteam van ConvertKit contact opnemen om het proces te voltooien. Het is eenvoudig en de tijd die het kost kan variëren. Het kostte mij een dag of twee, maar het is de moeite waard om de leveringspercentages hoog te houden.

Elk e-mailplatform dat dit soort beveiliging niet heeft, heeft na verloop van tijd onvermijdelijk te kampen met dalende afleveringspercentages en dat is de reden waarom ik in eerste instantie ben afgestapt van MailChimp.

Uw e-mails in ConvertKit krijgen

Mijn e-mails in ConvertKit krijgen was grotendeels eenvoudig kopiëren en plakken.

Toch heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn e-mails op te ruimen en te verbeteren. En een paar nieuwe e-mails aan de reeks toe te voegen, enz.

Wanneer iemand op een link in een van mijn e-mails klikt, voegt hij een tag toe aan zijn e-mailadres. U kunt nieuwe tags toevoegen vanuit het hoofddashboard of wanneer u links toevoegt in uw e-mails. Gemakkelijk!

Een van de tags die ik heb toegevoegd was aan een e-mail waarin ik abonnees vraag een enquête in te vullen. Later in mijn reeks stuur ik een herinneringsmail over de enquête.

Het mooie hiervan is dat ik vanuit de e-maileditor een filter aan die e-mail kon toevoegen. Ik selecteerde de tag die ik gebruikte om bezoeken aan de enquête bij te houden en sloot iedereen uit die op de koppeling klikte.

Dit betekent dat de e-mail niet wordt verzonden naar iedereen die de enquête al heeft ingevuld. Geweldig!

Uw e-mailreeks op orde brengen

Met het tabblad aan de linkerkant kunt u uw e-mails opnieuw ordenen. Klik op de e-mail en sleep hem naar de gewenste plaats.

U kunt vervolgens selecteren wanneer u elke e-mail wilt verzenden door te selecteren hoeveel dagen na de vorige e-mail. Als u "0" selecteert, wordt uw e-mail meteen verzonden.

Instellingen voor uw reeks aanpassen

Hoewel u standaardinstellingen hebt voor uw e-mails, kunt u sommige instellingen voor elke reeks overschrijven.

U kunt dus kiezen vanaf welk e-mailadres u wilt verzenden en wanneer de e-mails worden verzonden.

Als u van e-mailsjabloon wilt veranderen, uitsluitingsregels wilt toevoegen of de reeks wilt dupliceren, kunt u dat allemaal doen via de instellingenpagina.

Controleer uw resultaten met sequentierapportage

Hoewel uw accountdashboard u topgegevens laat zien, kunt u dieper ingaan op de specifieke prestaties van uw reeks.

Eenmaal in uw reeks vindt u de knop "rapportage" aan de rechterkant.

Hier is een blik op hoe het rapport eruit kan zien:

(Die 2 abonnees zijn testaccounts die ik gebruikte om er zeker van te zijn dat alles werkte voordat ik overstapte).

U kunt ook inzoomen op de gegevens van elke afzonderlijke e-mail in uw reeks:

Uw reeks voorbereiden om live te gaan

U krijgt de optie om uw e-mails te bekijken in uw browser, of door een test e-mail te sturen. Dit is de moeite waard om te doen om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht.

U moet dan uw e-mails veranderen van "concept" naar "gepubliceerd".

Formulieren en landingspagina's instellen in ConvertKit

Ik gebruik meestal externe hulpmiddelen voor het toevoegen van opt-in formulieren en landingspagina's, in plaats van die welke in een e-mailprovider zijn ingebouwd.

Dat gezegd hebbende, de functionaliteit voor formulieren en landingspagina's in ConvertKit is geweldig. Ze hebben een heleboel formuliertypen en veel landingspaginasjablonen - die allemaal gemakkelijk aan te passen zijn.

Nu is het belangrijk op te merken dat zelfs als je een tool zoals Thrive Leads wilt gebruiken voor het toevoegen van opt-in formulieren aan je blog, je nog steeds een formulier in ConvertKit moet maken.

Dit is waarom:

Wanneer u een hulpmiddel van derden zoals Thrive Leads verbindt met ConvertKit, maakt het verbinding met een formulier.

Dit betekent dat u een formulier in ConvertKit kunt maken dat uw leadmagneet daadwerkelijk voor u aflevert.

Uw eerste formulier maken

Laten we nu een basisformulier maken. Ik heb op de knop "nieuw formulier" geklikt en formulier geselecteerd (we behandelen straks de landingspagina's).

Ik selecteer "in-line" omdat ik geen modal popover of een slide-in type formulier nodig heb. En ik heb wat sjablonen om uit te kiezen:

Laten we er een selecteren en de editor openen:

Er is een menu bovenaan en je kunt op de naam van het formulier links klikken om het te hernoemen. En een verticaal menu aan de rechterkant.

Eerst moeten we onze formuliervelden, kopij en de knop aanpassen.

De editor is super eenvoudig om mee te werken, dus we hoeven alleen maar te klikken op het element dat we willen veranderen, en we zien de opties om te veranderen aan de rechterkant.

Als u een aangepast veld aan uw formulier wilt toevoegen, kunt u dat doen door op het + symbool te klikken.

Let op: Wanneer u een nieuw formulierveld toevoegt, kunt u overschakelen op een tag waarmee u een keuzemenu op uw formulier kunt weergeven. Daarbij selecteren de abonnees de inhoud die ze willen ontvangen. In uw account krijgen ze een specifieke tag toegewezen, zodat u weet welke inhoud u naar welke abonnees moet sturen.

Zodra je de formulierelementen hebt aangepast, gaan we klikken op het bovenste deel van het menu aan de rechterkant.

Standaard toont uw formulier een succesbericht, maar u kunt iemand naar een andere pagina laten doorverwijzen. Ik stuur mensen naar een bedankpagina die uitlegt hoe ze hun e-mailadres kunnen bevestigen, en bevestigt wat ze krijgen als ze dat doen.

Dit is ook de moeite waard als u het bijhouden van doelen in Google Analytics wilt instellen.

Probeer ConvertKit gratis uit

Vervolgens hebben we de instellingen voor onze aanmoedigingsmail:

Bij de meeste e-mailproviders wordt dit een "bevestigingsmail" genoemd, en u kunt doorgaans slechts één bevestigingsmail per account of e-maillijst opgeven.

Dat is waar ConvertKit het spel verandert. U kunt de bevestiging op formulier-/landingspagina-niveau aanpassen.

Dus als ik een inhoudsupgrade of leadmagneet wil aanbieden, kan ik dat doen zonder een extra e-maillijst aan te leggen. En als iemand het downloadt, bevestigt hij zijn inschrijving.

In het volgende menu kunnen we formuliersjablonen wijzigen en aangepaste CSS toevoegen - misschien heb je dit helemaal niet nodig, maar het is geweldig dat het er is.

Tenslotte hebben we het geavanceerde instellingenmenu:

De opvallendste functie hier is dat we kunnen kiezen om aangepaste inhoud te tonen aan degenen die zich al op onze e-maillijst hebben ingeschreven. En er is reCAPTCHA-integratie om bots tegen te houden.

En als je formulier klaar is, klik je gewoon op de knop "Embed". Je kunt kiezen om het formulier aan je website toe te voegen via Javascript, HTML, WordPress shortcode (je moet eerst hun plugin installeren), of Unbounce.

U krijgt ook een speciale pagina met uw formulier erop - deze wordt automatisch gehost, op dezelfde manier als landingspagina's.

Uw eerste landingspagina maken

Het maken van een landingspagina lijkt sterk op het maken van een formulier, maar laten we eens kijken naar de onderdelen die niet hetzelfde zijn.

Ten eerste heb je toegang tot een heleboel landingspagina sjablonen:

Nu is het tijd om de landingspagina aan te passen. Dit werkt op dezelfde manier als het formulier, maar je hebt een paar meer aanpassingsmogelijkheden.

Je past de pagina dus aan door op specifieke elementen op de pagina te klikken. Je ziet dan aan de rechterkant de instellingen voor die elementen verschijnen. En bij het markeren van tekst krijg je de mogelijkheid om links en opmaak (vet, cursief, enz.) toe te voegen.

Bij de hoofdinstellingen aan de rechterkant heb je een paar extra opties die formulieren niet hebben.

Op de stijlenpagina bijvoorbeeld, kunt u enkele sjabloonspecifieke instellingen aanpassen.

Als u zich afvraagt hoe u een achtergrondafbeelding kunt veranderen, dan vindt u dat hier!

Tot slot is er een extra tabblad voor SEO (titel & meta description) en analytics integraties.

Als u op elk van de tools klikt, ziet u de instellingen die u moet invoeren. Voor Google Analytics hebt u bijvoorbeeld uw UA ID nodig en voor Facebook uw tracking pixel ID.

Hoe zit het nu met het publiceren van uw landingspagina's? Goed nieuws! ConvertKit host ze automatisch en geeft u een URL om te delen. Maar u kunt deze pagina's ook op uw website hosten met hun WordPress-plugin.

Rapportage voor uw formulieren en landingspagina's

In uw "formulieren" dashboard, ziet u een rapportage op het hoogste niveau zoals deze:

Ongeacht of u een formulier of een landingspagina bekijkt, krijgt u een soortgelijk rapport:

Momenteel probeer ik externe hulpmiddelen uit en test ik formulieren, dus de gegevens zijn schaars/onvolledig.

Hoe dan ook, je krijgt een goed idee van hoe elke individuele vorm presteert.

Uw eerste visuele automatisering maken

Nu we onze e-mailreeks en formulieren klaar hebben, is het tijd om ze met elkaar te verbinden met onze eerste visuele automatisering.

Er zijn een paar manieren om automatisering in ConvertKit aan te pakken. U kunt regels opstellen in een "als dit gebeurt, dan gebeurt dat" type formaat, maar laten we ons richten op de visuele automatisering - die zijn een stuk eenvoudiger om mee om te gaan.

Een korte inleiding over hoe visuele automatiseringen werken

Op basisniveau kunt u met deze visuele automatiseringen een reis creëren die uw abonnees moeten doorlopen.

U kunt verschillende manieren kiezen om een automatisering te starten, zoals:

  • Iemand sluit zich aan bij een formulier
  • Iemand is toegevoegd aan een tag
  • Een aangepast veld is gewijzigd
  • Er wordt een aankoop gedaan

Dan kun je die reis op maat maken door toe te voegen:

  • Gebeurtenissen - Springen de abonnee naar een andere stap (verwijderen uit de vorige stap) wanneer bepaalde dingen gebeuren, zoals een tag wordt toegevoegd, een product wordt gekocht, enz.
  • Acties - Hier kunt u bijvoorbeeld de abonnee toevoegen aan een e-mailreeks, tags aanbrengen of de abonnee verplaatsen.
  • Voorwaarden - Zie deze als beslissingsvertakkingen. Ze zijn een soort "tweesprong", waarbij een abonnee die aan een bepaalde reeks voorwaarden voldoet, naar de volgende stap kan gaan.

Als dit klinkt als veel om te verwerken, maak je geen zorgen - je hebt al een basisautomatisering toegevoegd aan je account, en de optie om automatiseringssjablonen te importeren.

Uw eerste visuele automatisering

De automatisering die gewoonlijk standaard is inbegrepen, voegt mensen gewoon toe aan een e-mailreeks, nadat zij zich via een formulier hebben ingeschreven, en voegt een tag toe wanneer zij de reeks hebben voltooid.

Voor het doel van deze post, en we gaan verder en passen deze automatisering aan om de formulieren en volgorde te gebruiken die we zojuist hebben gemaakt. En passen de tag aan die wordt toegevoegd bij voltooiing.

U kunt elk element van de automatisering aanpassen door met de muis over elke stap te gaan en te klikken op de knop "stap bewerken".

Als u rechtstreeks op een formulier of een reeks klikt, kunt u deze bewerken in het visuele automatiseringsvenster.Hoera, niet meer verdwalen in de instellingenpagina's!

U kunt op elk moment gebeurtenissen, tags en voorwaarden toevoegen door op de "+"-symbolen te klikken.

Automatiseringssjablonen gebruiken

Een van de geweldige functies binnen de automation builder is de mogelijkheid om automatiseringen te delen en te importeren.

Dus, als je denkt - "Wat voor soort automatiseringen kan ik maken?" Geen probleem! ConvertKit heeft automatiseringen die rechtstreeks in je account kunnen worden geïmporteerd.

Uw automatisering live zetten

Is uw visuele automatisering klaar? Geweldig! Druk gewoon op de "gepauzeerde" knop rechtsboven en uw automatisering zal dan live zijn.

Probeer ConvertKit gratis uit

Uw eerste uitzending verzenden en optimaliseren

Broadcasts gebruik je voor sommige e-mails die geen deel uitmaken van een reeks.

Zoals het laatste nummer van uw nieuwsbrief, bijvoorbeeld.

Ga om te beginnen naar de pagina "uitzendingen" en klik op de knop om te beginnen.

Voordat u uw uitzending uitschrijft, kiest u wie van uw abonnees uw e-mail zal ontvangen, en vanaf welk e-mailadres.

De segmenteringsfunctie voor uitzendingen is geweldig. Standaard wordt uw e-mail naar alle abonnees gestuurd, maar u kunt op "Alle abonnees" klikken om het filter te wijzigen en een heleboel meer opties te onthullen:

Het is gemakkelijk om hier een andere optie te missen. Als u "geabonneerd op" selecteert, kunt u sturen naar degenen die geabonneerd zijn op specifieke formulieren, reeksen, tags en producten.

Wilt u specifieker worden? U kunt meer filters toevoegen, of zelfs groepen filteren als dat nodig is.

Vervolgens voegen we onze inhoud toe. Op deze pagina ziet u een e-mail editor zoals die voor sequenties wordt gebruikt. U kunt dus e-mails bekijken terwijl u ze schrijft, e-mailsjablonen wijzigen, enz.

Maar er is een extra functie - A/B-testen. U kunt dus verschillende e-mails/onderwerplijnen tegen elkaar testen om te ontdekken welke het beste presteert. Druk gewoon op de A/B-knop om deze functie te gebruiken:

Zodra je inhoud klaar is, ga je naar de voorbeeldpagina. Ik raad aan de optie "voorbeeld als abonnee" te gebruiken om te testen of alles naar behoren werkt - je krijgt dan een e-mail zoals een abonnee die zou ontvangen.

U kunt dan kiezen om uw uitzending als concept op te slaan, onmiddellijk te versturen of te plannen voor een latere datum.

Hoe zit het met rapportage? Zodra u uw eerste uitzending hebt verzonden, ziet u gegevens op de hoofdpagina "uitzendingen". En net als bij sequenties wordt een rapport weergegeven als u op de e-mail klikt, zodat u kunt zien hoe elke e-mail presteert.

Hoe zit het met het importeren van uw bestaande abonnees?

Dit is een eenvoudig proces.

Ga naar je "abonnees" pagina en je ziet een knop met "Abonnees toevoegen".

Als u op die knop klikt, ziet u verschillende opties:

De eenvoudigste optie is importeren vanaf uw huidige provider. U kunt zich aanmelden via een paar verschillende platforms, en ConvertKit zal uw abonnees eruit halen en ze voor u importeren.

Uit gewoonte kies ik altijd voor de optie importeren uit CSV - dit is de optie die u wilt als u uw abonnees gemakkelijk kunt exporteren, inactieven wilt uitfilteren voordat u migreert, of als uw e-mailprovider niet in de lijst staat.

Hoe dan ook, ConvertKit maakt dit eenvoudig. Ze hebben ook een migratiedienst, maar die heb ik persoonlijk niet uitgeprobeerd.

Probeer ConvertKit gratis uit

Hoeveel kost ConvertKit?

ConvertKit begint vanaf de zeer lage prijs van gratis, maar er zijn enkele beperkingen.

Met hun gratis plan krijg je toegang tot landingspagina's, formulieren, e-mailuitzendingen, tagging & doelgroepsegmentatie, en de mogelijkheid om digitale producten & abonnementen te verkopen.

Het ondersteunt echter alleen een maximaal 300 abonnees Het mist ook enkele kernfuncties zoals e-mailautomatisering, e-mailsequenties en integraties met derden.

En ondersteuning is beperkt tot ondersteuning door de gemeenschap. Hoewel dat nogal beperkend is, is het zeker begrijpelijk voor een gratis aanbod.

Het goede nieuws is dat u kunt upgraden naar hun Creator-plan en de meeste van die beperkingen kunt opheffen voor $9/maand (tot 300 abonnees) .

Er is een Creator Pro plan met geavanceerde rapportage, een nieuwsbrief verwijzingssysteem en abonnee scoring. Dat begint bij $25/maand (tot 300 abonnees) .

Hoewel het Creator Pro-plan een mooie optie is, is het Creator-plan meer dan genoeg voor de meeste gebruikers. Persoonlijk vond ik de extra functies de prijsverhoging niet waard, dus ging ik voor het Creator-plan.

ConvertKit Review - Waar hou ik het meest van?

Er is veel leuks aan ConvertKit, maar wat springt er het meest uit? En waarom?

De beste manier om incentives te sturen om mijn lijst op te bouwen

Geen enkel ander platform maakt het zo gemakkelijk om incentives te versturen. We zouden ze ook lead magnets kunnen noemen, of content upgrades.

Bij de meeste platforms moet je, als je een tweede leadmagneet wilt aanbieden, een tweede lijst maken, of een soort van hekserij bedrijven met visuele automatisering. Maar dat is te veel gedoe!

Met ConvertKit kan ik in enkele minuten een nieuw formulier opzetten en een nieuwe leadmagneet aanbieden. En mensen krijgen hun gratis exemplaar als ze op die bevestigingsknop drukken - de perfecte workflow voor lijstopbouw!

De interface is serieus indrukwekkend

Ik heb in de loop der jaren heel wat e-mailmarketingtools gebruikt, maar ik vond de interface van ConvertKit het gemakkelijkst om mee te werken.

Het is eenvoudig en alles heeft zijn plaats. Maar de manier waarop je vanuit de visual automation builder op een reeks of formulier kunt klikken en bewerken zonder de pagina te verlaten - dat is gewoon zo goed!

Goedkeuring van rekeningen om de leveringstarieven te waarborgen

Sommige e-mailproviders staan gewoon toe dat iedereen zich aanmeldt en hun platform gebruikt.

MailChimp heeft bijvoorbeeld een ernstig probleem met mensen die zich aanmelden en LinkedIn-contacten (of gekochte lijsten) importeren, en dan onmiddellijk e-mails versturen waarvoor niemand zich heeft aangemeld.

ConvertKit heeft een goedkeuringsproces voor accounts dat dit tegenhoudt. Het voordeel? ConvertKit-klanten krijgen een betere e-mail deliverability.

Nodig uw team uit en verminder uw werkdruk

Wilt u uw team uitnodigen? Geen probleem. U kunt ervoor kiezen om teamleden toe te wijzen als admin die toegang heeft tot alles, of als redacteur die toegang heeft tot alles behalve de accountinstellingen.

Alles wat je nodig hebt om je e-maillijst te laten groeien - onder één dak

Dedicated opt-in formulier en landing page builders bieden zeker veel meer functionaliteit. Maar ConvertKit geeft je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Je kunt een heleboel bereiken met ConvertKit. Hun sjablonen zijn goed ontworpen en zien er geweldig uit.

Rapportage is eenvoudiger dan ooit tevoren

In sommige e-mailprogramma's heb ik problemen gehad om te zien hoeveel nieuwe abonnees ik elke dag krijg.

De rapportagefunctionaliteit in ConvertKit is anders.

Op het hoofddashboard kan ik schakelen tussen netto nieuwe abonnees en totaal aantal abonnees. Ik kan allerlei filters toevoegen, en totalen zien voor belangrijke statistieken zoals open rates, enz.

Als ik het aantal abonnees voor specifieke formulieren, reeksen of tags wil zien, is dat ook gemakkelijk.

En er is gedetailleerde rapportage voor specifieke formulieren, reeksen en uitzendingen wanneer ik die nodig heb.

Er is een gratis plan!

Hoewel u geen toegang krijgt tot alle betaalde functies, kunt u het gratis plan gebruiken voor maximaal 1000 abonnees.

Het gratis plan bevat geen visuele automatiseringen of e-mailsequenties, wat een belangrijk nadeel is, maar ik beschouw dit als winst omdat je niet langer hoeft te betalen om met ConvertKit aan de slag te gaan.

Hoe zit het met de nadelen?

ConvertKit is niet een van die "probeer zoveel mogelijk mensen te behagen" type e-mail marketing diensten.

Ze zijn gericht op bloggers en content creators. En daarom passen ze niet bij iedereen.

En als u in het verleden andere e-mailmarketingdiensten hebt gebruikt, zijn er misschien functies waarvan u zou verwachten dat die er niet zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden:

Beperkte opties voor e-mailsjablonen

Als u zeer visuele e-mailsjablonen wilt, zult u die niet vinden. U kunt uw eigen sjablonen toevoegen, maar de sjablonen die als "voorraad" beschikbaar zijn, zijn op tekst gebaseerde sjablonen.

Zie ook: 10 Beste platforms om digitale producten te verkopen in 2023

In sommige opzichten is dat een voordeel, omdat dit soort e-mails eerder ontsnappen aan het tabblad promoties van Gmail. Maar ze zijn niet al te best voor branding.

De rapportagegegevens zijn beperkt

Over het algemeen is de rapportage van ConvertKit vrij eenvoudig. Het heeft de belangrijke dingen zoals opens, clicks en unsubscribes - maar dat is alles!

Beperkte aanpassing van formulieren en landingspagina's

Er is een mooie selectie landingspagina-sjablonen inbegrepen, en verschillende sjablonen voor opt-in formulieren.

Maar je kunt er niet te veel mee doen in termen van maatwerk. Ze volstaan om de klus in de basis te klaren.

Ik verwachtte hier geen uitgebreide functieset. Dat is waarom speciale leadgeneratieplatforms zoals Leadpages bestaan en ConvertKit moet zich blijven concentreren op zijn kernproduct - e-mail. Dat gezegd hebbende, is het de moeite van het vermelden waard voor het geval het een spelbreker voor u kan zijn.

De filteropties voor abonnees zijn beperkt

Als u geavanceerde filteropties wilt, zult u die niet vinden. Maar in de meeste gevallen heb ik ze niet nodig. Alleen u kunt beslissen.

Geen spam testen

Een functie die ik bij andere e-mailproviders erg waardeer is de mogelijkheid om te controleren hoe groot de kans is dat een e-mail als spam wordt gemarkeerd. Dit is belangrijk omdat een paar verkeerde woorden spamfilters kunnen triggeren.

U kunt echter nog steeds testmails sturen om er zeker van te zijn dat u de e-mails goed ontvangt. Of gebruik een tool van derden.

ConvertKit Review: Mijn oordeel

Op basis van mijn huidige behoeften is ConvertKit een solide optie.

Natuurlijk zijn er dingen die 'leuk zouden zijn om te hebben', zoals meer sjablonen voor formulieren en landingspagina's. En dat het even kan duren voordat een account wordt goedgekeurd, maar dat zijn uiteindelijk geen problemen.

Accountgoedkeuringen voor andere platforms hebben een vergelijkbare doorlooptijd, en andere platforms hebben niet de formulier & landing page template selectie die ConvertKit heeft.

Er zijn e-mailmarketingaanbieders die geen accountgoedkeuringen vereisen, maar dat schaadt alleen uw afleveringspercentages omdat ze geen mechanisme hebben om spammers tegen te houden. Daarom heeft ConvertKit goedkeuringsprocessen op zijn plaats.

Er zijn beperkingen die voor sommigen een probleem kunnen vormen, maar alleen u kunt beslissen of ze voor u een probleem vormen.

Dus, als u een content creator, blogger of ondernemer bent die een eenvoudig maar effectief e-mailplatform wil dat gebouwd is met uw behoeften in gedachten -... Ik raad u ten zeerste aan ConvertKit te bekijken .

Het beste is dat u ConvertKit 14 dagen gratis kunt proberen zonder uw kaartgegevens in te voeren. Probeer het eens en kijk wat u ervan vindt!

Probeer ConvertKit gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.