Hoe commentaar uitschakelen in WordPress (complete gids)

 Hoe commentaar uitschakelen in WordPress (complete gids)

Patrick Harvey

Het toestaan van reacties op uw WordPress website is een geweldige manier om gebruikers te betrekken en belangrijke discussies op gang te brengen. Niet iedereen denkt echter dat reacties op hun site een goede zaak zijn.

Als je op één lijn zit met degenen die willen niet toestaan WordPress biedt site-eigenaren de mogelijkheid om commentaar op specifieke pagina's, berichten of aangepaste berichttypes uit te schakelen. En als u de sprong wilt wagen en commentaar op de hele site wilt uitschakelen, dan kan dat ook.

Vandaag gaan we het hebben over waarom je misschien... commentaar in WordPress uitschakelen en geven je stap voor stap instructies over hoe je dat moet doen.

Dus, laten we beginnen!

Waarom commentaar uitschakelen in WordPress?

Reacties bieden sitebezoekers een manier om vragen te stellen, zorgen te uiten en belangrijke onderwerpen te bespreken met andere gebruikers. En niet te vergeten, reacties staan erom bekend dat ze site-eigenaren een kleine boost geven in SEO.

Dus waarom in de wereld zou iemand commentaar in WordPress willen uitschakelen?

Nou, voor het geval u het nog niet wist, er zijn genoeg redenen waarom u het commentaarsysteem van uw site zou willen uitschakelen en alle discussie op de voorkant van uw website zou willen stoppen.

Kijk maar:

 • Er zijn gewoon te veel - Als u een drukbezochte website hebt waar elke dag tonnen reacties op komen, kunt u misschien de chaos een halt toeroepen en ze uitschakelen. Tenzij u iemand hebt die speciaal op die reacties reageert, is het echt niet de moeite waard om dat en al het andere alleen te beheren.
 • Laadtijden verbeteren - Elk commentaar op uw website vereist een databaseaanvraag/-verzoek. Als uw site veel commentaar krijgt, kan dit uw site aanzienlijk vertragen.
 • Je hebt geen blog - Het is niet omdat u een website hebt, dat u een blog hebt. Als dat het geval is, is er geen reden om ergens anders op uw website commentaar toe te staan.
 • Spam is een probleem. - Als je reacties in WordPress toestaat, stel je jezelf open voor spam, trollen en onbehulpzame negativiteit. Misschien is het beter om de discussie over te laten aan sociale media of een online forum te beginnen.

Ongeacht de reden, al is het alleen maar omdat je niet van commentaar houdt, het uitschakelen van commentaar in WordPress is eenvoudig. En er zijn toevallig een paar verschillende methoden beschikbaar om aan je behoeften te voldoen.

Kies dus je gif en schakel commentaar in WordPress meteen uit.

Reacties op een specifieke pagina of bericht uitschakelen

Als je weet dat je een stuk inhoud hebt dat op het punt staat live te gaan op je WordPress site, en je wil zeker niet dat mensen er commentaar op geven... kunt u altijd het commentaar op dat specifieke bericht of die pagina uitschakelen.

Ga daarvoor naar Pagina's > Alle pagina's in het WordPress dashboard. Op de volgende pagina gaat u met de muis over de titel van de pagina waarop u het commentaar wilt uitschakelen en klikt u op de knop Bewerk link.

Klik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bewerkingsscherm. Als u dat doet, ziet u een keuzemenu. Klik op Opties .

Dit zal een popup openen. Zorg ervoor dat de Discussie vakje is ingeschakeld door op het selectievakje te klikken.

Sluit het venster en de Opties Kijk dan in de rechter zijbalk en zoek naar de Discussie sectie. Klik op het meta vakje en vink de Opmerkingen toestaan doos.

Klik op Update om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt ditzelfde proces uitvoeren voor berichten en aangepaste posttypes.

Reacties op pagina's en berichten uitschakelen - bulkstijl

Als u mensen al enige tijd laat reageren op uw website, maar die onzin wilt stoppen, wordt u misschien overweldigd door de gedachte om commentaar individueel uit te schakelen op alle inhoud van uw site.

Gelukkig kun je opmerkingen in WordPress pagina's en berichten in bulk stijl uitschakelen zonder het gebruik van een plugin Dit is vrij netjes aangezien het standaard WordPress systeem soms functionaliteit mist die uw leven een stuk gemakkelijker zou maken.

Om te beginnen, ga naar Berichten > Alle berichten in het dashboard van WordPress. Hier ziet u alle blogberichten van uw site. Kies vervolgens voor Bewerk uit het keuzemenu Bulkacties en klik op Toepassen .

U wordt doorgestuurd naar een scherm waarin u veel bulkbewerkingen kunt uitvoeren, waaronder het uitschakelen van alle opmerkingen.

Zie ook: 29 Top Chatbot-statistieken voor 2023: gebruik, demografie, trends

Klik op het dropdown menu onder de Opmerkingen sectie en selecteer Sta niet toe dat om commentaar uit te schakelen.

Klik op Update om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt hetzelfde doen voor alle pagina's en aangepaste posttypes.

Alle WordPress commentaren verwijderen

Als u de bovenstaande stappen volgt om commentaar in bulk uit te schakelen in WordPress, voorkomt u alleen maar toekomstige opmerkingen Dit verwijdert geen oude commentaren die er al zijn.

Om al uw bestaande WordPress commentaren te verwijderen, klikt u op Opmerkingen in het WordPress dashboard. Selecteer vervolgens alle commentaren, kies Naar de prullenbak uit de vervolgkeuzelijst Bulkacties en klik op Toepassen Dit zal alle commentaren op uw website verwijderen.

Zie ook: 37 Laatste Bloggen Statistieken voor 2023: De Definitieve Lijst

Vergeet niet dat als uw website veel reacties bevat, u dit proces wellicht meerdere keren moet herhalen, omdat de reacties waarschijnlijk over meerdere pagina's gaan.

Reacties op toekomstige berichten uitschakelen

Als je net begint met je WordPress website is het eenvoudig om commentaar in WordPress vanaf het begin globaal uit te schakelen.

Ga eerst naar Instellingen > Discussie Op deze pagina vinkt u de optie "Mensen toestaan reacties te plaatsen op nieuwe artikelen" uit en klikt u op Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan.

Standaard houdt WordPress deze optie aangevinkt en staat het toe dat mensen commentaar achterlaten op je website. Zorg er dus voor dat je het vinkje weghaalt als je commentaar op alle toekomstige berichten wilt uitschakelen.

Wil je wat meer controle over je commentaar? Als u niet alle commentaar wilt uitschakelen, maar meer controle wilt over het commentaarsysteem, kijk dan wat u nog meer kunt instellen in deze sectie:

 • De commentatoren verplichten om naam en e-mail in te vullen vóór indiening
 • Accepteer alleen opmerkingen van degenen die zijn ingelogd
 • Commentaren automatisch sluiten na x aantal dagen
 • Toon een commentaar cookie opt-in checkbox om cookies in te stellen voor individuele gebruikers met hun toestemming
 • Schakel schroefdraad in ( genest ) opmerkingen en bepaal het aantal niveaus
 • Reacties opdelen in pagina's met een x aantal topniveau-commentaren per pagina
 • Reacties sorteren op basis van hoe oud ze zijn

Bovendien kunt u ervoor kiezen om e-mails te ontvangen wanneer iemand een commentaar achterlaat op uw site of wanneer een commentaar wordt vastgehouden voor moderatie.

Bovendien kunt u spam beter beheren door commentaren met meerdere links in de wachtrij voor goedkeuring te houden, handmatige goedkeuring van alle commentaren te eisen en commentaren op basis van inhoud, naam, URL, e-mail of zelfs IP-adres op een zwarte lijst te zetten.

Reacties op media uitschakelen

Als u op een snelle en eenvoudige manier mediacommentaren wilt uitschakelen ( d.w.z. voorkomen dat dit voor elke mediabijlage afzonderlijk moet gebeuren ), moet u een codefragment toevoegen aan het bestand functions.php van uw thema.

Begin met naar Verschijning > Thema-editor in het WordPress dashboard. Let vervolgens op de waarschuwing. Onthoud dat het direct bewerken van de code van je thema rampzalige gevolgen kan hebben als je niet weet wat je doet. Als het bewerken van code niet iets is waar je vertrouwd mee bent, sla deze optie dan over en ga naar het volgende deel dat gaat over het gebruik van een beginnersvriendelijke plugin.

Klik op de Themafuncties ( functies.php ) optie.

Voeg vervolgens dit stukje code toe:

 functie filter_media_comment_status( $open, $post_id ) { $post = get_post( $post_id ); if( $post->post_type == 'attachment' ) { return false; } return $open; } add_filter( 'comments_open', 'filter_media_comment_status', 10 , 2 ); 

Als u een plugin gebruikt om te helpen bij het toevoegen van code aan uw website, kunt u het knipsel daar toevoegen. Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat.

Reacties in WordPress uitschakelen met een plugin

Handmatig commentaren uitschakelen kan lastig zijn, hoeveel je er ook hebt. Daarom raden we aan een WordPress plugin als Disable Comments te gebruiken om je te helpen als je een grote klus te klaren hebt.

Deze plugin laat je globaal alle commentaren in WordPress uitschakelen. Het verbergt de 'Comments' links en commentaar-gerelateerde secties ( zoals de Opmerkingen sectie ) van het WordPress dashboard, schakelt commentaarwidgets uit, en zelfs uitgaande pingbacks.

Laten we eens kijken hoe u het op uw site kunt gebruiken om commentaar in WordPress uit te schakelen.

Stap 1: Installeer en activeer Disable Comments plugin

Om Reacties uitschakelen op uw WordPress website te installeren en te activeren, gaat u naar Plugins > Nieuw toevoegen in je WordPress dashboard.

Zoek naar 'Reacties uitschakelen' en klik op Nu installeren.

Klik dan op Activeer zodat de plugin klaar is voor gebruik.

Stap 2: Reacties in WordPress uitschakelen

Zodra Reacties uitschakelen is geïnstalleerd en geactiveerd op uw site, gaat u naar Instellingen > Reacties uitschakelen in het dashboard van WordPress.

Hier ziet u een eenvoudige interface waarmee u de commentaren op uw website kunt beheren.

U kunt het volgende doen:

 • Schakel alle commentaren en gerelateerde controles in WordPress uit ( uw one-stop shop voor het uitschakelen van commentaren )
 • Reacties uitschakelen op bepaalde typen berichten, waaronder berichten, pagina's en/of media

Klik op Wijzigingen opslaan zodra je de instellingen hebt geconfigureerd.

Inpakken

En daar heb je het: de beste manieren om commentaar in WordPress uit te schakelen, ongeacht je individuele behoeften.

Reacties kunnen een geweldige manier zijn om de betrokkenheid op uw website te vergroten, u een andere manier van interactie met lezers en klanten bieden, of een debat over dringende zaken op gang brengen. Niet iedereen denkt echter hetzelfde over reacties.

Als je een einde wilt maken aan commentaren en ze wilt uitschakelen van je WordPress website, scroll dan door alle bovengenoemde opties en volg de eenvoudige stappen. Er is zeker een oplossing die aan je behoeften voldoet en waarmee je gerust kunt zijn dat het vechten met commentaren, moderatie en spam tot het verleden behoort.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.