9 Beste Video Hosting Sites voor 2023 (Top Picks)

 9 Beste Video Hosting Sites voor 2023 (Top Picks)

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste video hosting sites? Wij hebben u gedekt.

Als u uw video's wilt delen met de wereld, hebt u een platform nodig dat ze kan hosten en streamen naar kijkers. Dat is waar video hosting sites om de hoek komen kijken.

Maar met zoveel video hosting sites om uit te kiezen - wat is de beste optie voor u?

In deze post delen we de beste video hosting sites voor uw behoeften.

En tegen het einde van deze post zullen we populaire vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld, wat zijn de voordelen van een gratis video hosting service versus een betaalde? En wat zijn enkele van de functies die je moet zoeken in een video hosting platform?

Klaar? Laten we beginnen:

TL;DR

  • Spotlightr - Het beste video hosting platform voor de meeste gebruikers.
  • Vimeo - Het beste YouTube alternatief.
  • YouTube - Het beste voor makers van inhoud die hun video's te gelde willen maken en gebruik willen maken van een ingebouwd publiek.

De beste gratis en betaalde video hosting websites

Hier is onze lijst van de beste gratis en betaalde video hosting websites:

1. Spotlightr (Gratis/Betaald)

Spotlightr is de beste video hosting oplossing voor bedrijven en marketeers. Het is geweldig voor iedereen die op zoek is naar een robuust platform voor reclamevrije video hosting.

Met deze tool kunt u uw video's rechtstreeks toevoegen aan Spotlightr's cloud-based servers of een link gebruiken van YouTube, Vimeo of AWS. U kunt video's ook aanpassen met getimede knoppen, overlays en meer. Het biedt ook een manier om video's in te sluiten op elk platform en geeft u toegang tot een krachtige analysetool.

U kunt verschillende soorten video's uploaden. Het ondersteunt HD-videokwaliteit tot 4K. En het is ook geweldig voor 360-graden video's.

Het bedrijf richt zich op verschillende markten. Onderwijzers kunnen het gebruiken om cursussen en lessen te geven. En met behulp van de analysefunctie kunt u meer informatie over uw studenten krijgen. Het werkt ook voor marketeers die op zoek zijn naar meer verkoop en leads.

Het biedt ook ondersteuning voor zijn gebruikers. U kunt in contact komen met het bedrijf via e-mail of live chat. En voor degenen die hulp nodig hebben om aan de slag te gaan, kunt u de uitgebreide trainingsvideo's en materialen ondergaan.

Er zijn twee plannen beschikbaar: Gratis en Polaris. De gratis versie geeft je net genoeg tools om je een idee te geven van wat Spotlightr te bieden heeft. Je krijgt een beperkte opslagruimte (5 GB). En je kunt maar 5 video's per maand uploaden.

De gratis versie komt ook met een gemerkte videospeler. Je hebt ook geen toegang tot de andere aanpassingsfuncties. Je hebt bijvoorbeeld geen hoofdstukmarkeringen en gebruikers kunnen niet alle bedieningselementen verbergen.

De betaalde versie geeft je 100 GB opslagruimte met onbeperkte video-uploads. Als je meer opslagruimte nodig hebt, moet je $0,10 betalen voor elke extra GB.

Prijzen: Gratis, betaalde plannen vanaf $9/maand (jaarlijks betaald)

Probeer Spotlightr gratis uit

2. Vimeo (Gratis/Betaald)

Vimeo is al lang het alternatief voor YouTube voor de meeste contentmakers. De functies zijn net zo concurrerend. En het heeft zelfs tools die je misschien niet op YouTube vindt.

Om te beginnen heeft Vimeo een video-maker functie die u zal helpen uw inhoud te creëren. U kunt kiezen uit een van de beschikbare sjablonen. Elke sjabloon is gericht op een specifiek bedrijf, dus u moet geen moeite hebben om een sjabloon te vinden dat overeenkomt met wat u probeert te verkopen.

Als u eenmaal een sjabloon hebt, hoeft u alleen nog maar uw videoclip toe te voegen. Als u er geen hebt, kunt u de stockbibliotheek van Vimeo gebruiken om een clip te vinden. Van daaruit kunt u alle elementen aanpassen aan uw huisstijl.

Met Vimeo kun je ook optredens, presentaties, webinars, lessen, productlanceringen en andere soorten evenementen livestreamen. Het biedt alle hulpmiddelen die je nodig hebt om live te gaan, zoals registratieformulieren voor evenementen, beeldmateriaal, audio en afbeeldingen. Je hebt toegang tot een voorbeeldscherm, zodat je kunt zien hoe je stream eruitziet voordat je live gaat.

En als u eenmaal live bent, kunt u de chatactiviteit volgen en de interactie met uw publiek aangaan.

Er is ook een video-opnamefunctie die ideaal is voor bedrijven die op zoek zijn naar een manier om beter met hun teams te communiceren. Deze specifieke functie wordt aangeprezen als een alternatief voor Zoom-vergaderingen en Slack-gesprekken.

Vimeo biedt in totaal vijf plannen. Vimeo Basic is de gratis versie en is gericht op individuen die niet van plan zijn veel inhoud naar het platform te uploaden. De andere vier plannen zijn betaald en introduceren nieuwe functies naarmate je verder gaat. De duurdere plannen geven je ook hogere opslaglimieten.

Prijzen: Basic (gratis), Starter ($12/maand jaarlijks gefactureerd), Standard ($35/maand jaarlijks gefactureerd), Advanced ($55/maand jaarlijks gefactureerd), Enterprise (aangepaste prijzen).

Probeer Vimeo gratis uit

3. YouTube (gratis)

YouTube is een video hosting site die geen introductie nodig heeft. Het is de grootste naam in de ruimte en heeft miljoenen (zo niet miljarden) gebruikers over de hele wereld. Als u op zoek bent naar een gratis video hosting platform met een ingebouwd publiek, is dit zonder twijfel het platform waar u uw video's moet uploaden.

Maar er is nog een ander voordeel om voor YouTube te kiezen: gebruikers kunnen hun video's te gelde maken. Je krijgt een deel van elke advertentie die wordt afgespeeld wanneer gebruikers jouw inhoud bekijken. En omdat YouTube eigendom is van Google, is het geïntegreerd in de zoekmachine van Google. Dat betekent dat jouw video's kunnen worden ontdekt via het zoekalgoritme.

Er zijn nog andere voordelen aan het gebruik van YouTube. Er is geen bandbreedtebeperking wanneer je video's uploadt. Het platform heeft ook livestreamingmogelijkheden. Er zijn al duizenden tutorials beschikbaar over hoe je video's kunt optimaliseren voor het platform. En je zult hier waarschijnlijk een publiek vinden, ongeacht je genre.

Dus waarom zou je willen zoeken naar een andere video hosting site?

Hoewel YouTube geweldig is voor het ontdekken van inhoud en advertentie-inkomsten, willen sommige bedrijven en self-marketeers geavanceerde functies die op dit moment gewoon niet beschikbaar zijn op het platform. Je hebt bijvoorbeeld geen controle over de ingebouwde speler, dus je zit vast aan wat YouTube je geeft.

Wie een online cursus volgt, wil misschien ook een hostingdienst gebruiken die een hoofdstukselectiefunctie heeft, zodat zijn inhoud er professioneler en toegankelijker uitziet.

Maar als je alleen maar video's wilt uploaden die je wilt delen met familie en vrienden, dan is YouTube daar meer dan geschikt voor. Het is een geweldig platform voor het publiceren van vlogs, documentaires, how-to video's, korte films en andere creatieve inspanningen.

Prijzen: Gratis

Probeer YouTube gratis

4. Dailymotion (Gratis/Betaald)

Dailymotion is meer dan een eenvoudige video hosting site. Net als YouTube, is het een ontdekkingsplatform dat je de laatste en beste video content brengt. Het brandt zichzelf als de go-to bron van nieuws, sport, entertainment en muziek video's.

Het platform heeft momenteel 350 miljoen maandelijkse actieve gebruikers met 2 miljard maandelijkse views. Het heeft momenteel meer dan 2.000 uitgevers op het platform.

Wat zijn enkele van de dingen die Dailymotion speciaal maken?

Het heeft een aanpasbare speler die video's van hoge kwaliteit levert, ongeacht welke apparaten de kijkers gebruiken. U kunt de elementen van de speler aanpassen aan uw huisstijl. U kunt het logo, de kleuren en meer veranderen. En er is zelfs een beeld-in-beeld modus.

Dailymotion heeft ook monetariseringsfuncties om zijn uitgevers te helpen verdienen aan hun harde werk. Het bedrijf beweert naadloze advertentie-integratie en -beheer te hebben. U kunt uw advertentievoorraad verkopen via uw eigen monetariseringsoplossing.

Dailymotion heeft ook een livestreaming-component. U kunt in real-time contact maken met uw kernpubliek. De livestreaming-functie is flexibel omdat u kunt schalen van één evenement tot 24/7 kanalen in hoge definitie. U kunt uw livestream insluiten op sociale media of uw eigen website.

Zie ook: 7 Beste OptinMonster Alternatieven voor 2023

Nog beter is dat je met Dailymotion ook geld kunt verdienen aan livestreams. En er zijn real-time analyses om je te laten zien hoe goed je het doet terwijl de stream aan de gang is.

Dailymotion is gratis te gebruiken, maar er is ook een betaalde optie. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de betaalde versie u toegang geeft tot Dailymotion-experts die u begeleiden bij het optimaliseren en te gelde maken van uw kanalen via de schaalbare video-oplossingen.

Prijzen: Starter (gratis), Advanced (aangepaste prijzen)

Probeer Dailymotion gratis

5. Facebook (gratis)

Facebook Het is dus niet de meest ideale oplossing voor het hosten van video's. Maar het heeft een lange weg afgelegd. Niet alleen heeft het miljarden gebruikers, net als YouTube, maar het richt zich ook op het promoten van meer video-inhoud. Er is dus een grote kans dat je er een publiek vindt.

Het helpt ook dat Facebook gratis te gebruiken is. En de kans is groot dat je al een account hebt met volgers. Facebook accepteert ook video's met verschillende beeldverhoudingen.

En voor fans van livestreaming heeft Facebook dat ook. Je kunt livestreamen naar je publiek en je feed laten verschijnen in de nieuwsfeeds van je volgers.

Er zijn echter een paar nadelen aan het gebruik van Facebook. Hoewel er geen opslaglimiet is, kun je alleen een bestand van maximaal 2 uur uploaden. Facebook voegt ook automatisch advertenties toe aan video's.

Facebook gebruikt bewust compressie om de bestandsgrootte van naar de site geüploade video's te verkleinen. Dat betekent dat kijkers uw video's in een lagere resolutie zullen bekijken dan het oorspronkelijke bestand.

Ook heeft Facebook geen aanpasbare spelers of andere functies die bedrijven en marketeers ten goede zouden komen. En er is op dit moment geen monetariseringsfunctie.

Voor wie is dit platform bedoeld?

Dit werkt voor kleinere makers die hun inhoud over verschillende markten willen verspreiden. Het is ook geweldig voor persoonlijke video's zoals vlogs of sketches. Sommige marketeers vinden het ook effectief, ondanks de beperkingen.

Als je het gevoel hebt dat YouTube te druk is, kun je de Facebook-route proberen.

Prijzen: Gratis

Probeer Facebook gratis uit

6. Jetpack VideoPress (Betaald)

Jetpack VideoPress is een video hosting oplossing speciaal voor WordPress gebruikers. Voor de onbekenden, Jetpack is een verzameling van WordPress oplossingen die de veiligheid en prestaties van een website verbeteren. Het verkoopt ook marketing tools voor een betere zoekmachine optimalisatie.

Maar niet iedereen kent zijn video hosting functie. En dat is jammer, want het is eigenlijk een krachtige tool voor content creators.

Aangezien het is ontworpen voor WordPress-sites, zal elke site die dit content management systeem gebruikt geen compatibiliteitsproblemen ondervinden. Het wordt geleverd met onbeperkte aanmeldingen, dus als u met een team werkt, kunt u zoveel gebruikers toevoegen als u wilt.

En niet alleen kunt u de kleuren van de speler veranderen, maar u kunt ook uw eigen branding toevoegen.

VideoPress gebruikt een wereldwijde CDN zodat al uw video's snel worden geladen, ongeacht waar uw kijker uw video's bekijkt. Video's worden afgespeeld met 60 frames per seconde in full HD (1080p).

Zie ook: 7 Beste WordPress Booking Calendar Plugins voor 2023

Dit platform is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zodat uw video's zonder problemen kunnen worden afgespeeld op telefoons en tablets. Het heeft adaptieve bitrates. Gebruikers kunnen kiezen voor verschillende afspeelsnelheden. Er is ondersteuning voor picture-in-picture modus. En dit alles wordt geïntegreerd met Jetpack Stats.

Er is geen gratis versie, maar u kunt het product gratis uitproberen. U kunt één videobestand van maximaal 1 GB uploaden om te zien hoe het eruit ziet.

Prijzen: VideoPress ($7,77/maand jaarlijks gefactureerd)

Probeer Jetpack VideoPress

7. Wistia (Gratis/Betaald)

Wistia Het zit vol met functies zoals een aanpasbare speler, tools voor het genereren van leads en insluitbare kanalen. Het heeft ook marketingintegraties en analyses. U kunt zelfs uw advertentiepubliek beheren om u te helpen specifieke doelgroepen te creëren op zoek- en sociale kanalen.

Zullen we dieper ingaan op deze functies?

De Wistia videospeler is niet alleen geschikt voor mobiel gebruik, maar gebruikt ook lichtgewicht embedcodes. Dat betekent dat video's snel laden. U kunt hem ook aanpassen. U hebt controle over de getoonde thumbnail, u kunt een call-to-action toevoegen, hoofdstukken toevoegen en eventueel een wachtwoord vereisen.

Maar niet alleen jij hebt controle over de speler; je publiek heeft dat ook. Zij kunnen de resolutie en de afspeelsnelheid instellen. Je kunt de speler-API gebruiken om hem nog verder aan te passen. Het geeft je de flexibiliteit om de speler uniek te maken.

De speler wordt ook geleverd met ingebouwde tools voor sociaal delen.

U kunt ook een kanaal starten, waardoor dit een geweldig hulpmiddel is voor podcasts of andere episodische soorten inhoud. U hebt controle over hoe het eruit ziet. En u kunt ook uw eigen lay-out kiezen.

Als u leads wilt vastleggen, kunt u gebruikers vragen hun e-mailadres in te voeren voordat ze toegang krijgen tot uw inhoud. Wistia kan uw leads zelfs een e-mail sturen om hen op de hoogte te stellen van nieuwe inhoud die u naar de site uploadt.

Wistia integreert met platforms van derden, waaronder HubSpot, Marketo, Pardot, ActiveCampaign, Drip, Google Analytics en GetResponse.

U hoeft niet bang te zijn dat u de weg kwijt raakt. Als u zich aanmeldt, krijgt u toegang tot veel materiaal.

Je zult blij zijn te horen dat Wistia een gratis plan heeft.

Prijzen: Gratis, Pro ($99/maand), Geavanceerd (Aangepaste prijzen)

Probeer Wistia gratis uit

8. SproutVideo (Betaald)

SproutVideo is een video hosting website die zich richt op bedrijven. Hiermee kunt u uw video's delen of livestreams doen met behulp van de aanpasbare speler van het bedrijf.

De speler zelf is aanpasbaar. U kunt de kleuren aanpassen aan uw huisstijl. U kunt ook video-on-demand afspeellijsten maken voor uw publiek. Gebruikers kunnen de bedieningselementen van de speler verbergen voor een meer meeslepende ervaring. Video's kunnen ook automatisch worden afgespeeld en in een lus worden gezet.

SproutVideo heeft automatische bandbreedtedetectie en functies voor kwaliteitsaanpassing die elke weergave zo soepel mogelijk laten verlopen. Er zijn beveiligingsmaatregelen getroffen zodat alle videoafleveringen niet in gevaar komen. Deze omvatten wachtwoordbeveiliging, inlogbeveiliging en eenmalige aanmelding.

Gebruikers zullen de mogelijkheid hebben om hun voorkeursresolutie en video afspeelsnelheid in te stellen.

Om SproutVideo-inhoud in te sluiten, hoeft u alleen maar de insluitingscode naar uw website te kopiëren-plakken. U hoeft niet te knoeien met de code van uw site. SproutVideo werkt met alle grote platforms voor inhoudsbeheer, waaronder Shopify, WordPress en Squarespace.

Dit platform ondersteunt video's in HD, ultra HD, 4K en 8K resoluties. En de speler draait zonder problemen op mobiele apparaten. Het ondersteunt zowat elk type videobestandsformaat dat er is.

U kunt SproutVideo ook gebruiken om leads vast te leggen. Hoe? U kunt in-player CTA's gebruiken om hun aandacht te trekken. Er is ook een optie om post-play schermen toe te voegen.

SproutVideo integreert met HubSpot, Zapier, Mailchimp en andere tools van derden. En als je het nodig hebt, kun je SproutVideo ook gebruiken om een website te bouwen.

Prijzen: Seed ($10/maand), Sprout ($35/maand), Tree ($75/maand), Forest ($295/maand). 30 dagen gratis uitproberen.

Probeer SproutVideo gratis uit

9. Uscreen (Betaald)

Uscreen is een alles-in-één videoplatform. Het helpt niet alleen bij het hosten van video's, maar organiseert ook uw inhoud en biedt monetariseringsopties. Het is mogelijk een van de sterkste kanshebbers op deze lijst.

Om te beginnen kunt u Uscreen gebruiken om OTT-toepassingen (over-the-top) te lanceren. Dit zijn apps waarmee u video's kunt uitzenden op mobiele apparaten en tv-apparaten. Dat betekent dat uw video's te zien zijn op iOS, Android, Roku, AppleTV, Amazon Fire TV en andere soortgelijke diensten. En het mooiste is dat u niet eens hoeft te weten hoe u moet coderen om dit te doen.

Uscreen heeft ook een geweldige livestreaming functie die u kunt monetariseren met behulp van een PPV paywall. U kunt uw livestream video's ook aanbieden als een abonnementspakket. En u kunt uw kijkers betrekken via live chat terwijl u streamt.

De Uscreen-speler maakt gebruik van HTML5, zodat uw publiek snelle afspeelmogelijkheden in full HD ervaart. De speler is white-labeled en heeft ondersteuning voor VTT-titels. Hij maakt ook gebruik van een wereldwijd CDN, zodat u een wereldwijd publiek kunt bereiken zonder problemen.

Je kunt hoofdstukken, afleveringen en afspeellijsten maken. Heeft een beeld-in-beeld modus. En het speelt op elk apparaat.

Prijzen: Basis ($79/maand jaarlijks gefactureerd), Groei ($159/maand jaarlijks gefactureerd), UscreenPlus (Aangepaste prijzen)

Probeer Uscreen gratis uit

Wat is video hosting?

Videohosting, eenvoudig gezegd, is de praktijk van het uploaden van video's naar een server, zodat ze toegankelijk zijn voor verschillende gebruikers. U kunt video's delen door de host rechtstreeks te benaderen, door een link naar de video's te delen, of door de video's in te sluiten op een ander platform zoals uw website.

Wat zijn video hosting sites?

Video hosting sites zijn platforms die gespecialiseerd zijn in het hosten van video content. Het meest populaire voorbeeld hiervan is YouTube. Maar zoals u snel zult ontdekken, is het niet de enige speler in deze industrie.

Waarom heb je een video hosting site nodig?

Hoewel het mogelijk is om video's te hosten op een eigen server, zijn er een paar redenen waarom mensen ervoor zullen kiezen om hun inhoud te uploaden op een video hosting site.

  • Gemak - Alle video hosting sites beschikken al over de technologie en infrastructuur om video's op te slaan en te streamen. Zij zorgen ook voor alle backend operaties.
  • Distributie - Een video hosting site maakt het zo gemakkelijk om video's te verspreiden over verschillende markten en locaties.
  • Publiek - De meeste video hosting platforms hebben een ingebouwd publiek dat wacht op verse inhoud.
  • Kosten - Als u een videohostingdienst gebruikt, bespaart u op opslag- en bandbreedtekosten.

Wat is het verschil tussen betaalde en gratis videohosting?

In de meeste gevallen zou een gratis videohostingoplossing voldoende moeten zijn. Maar influencers, marketeers, bedrijfseigenaren en marketingbureaus kunnen specifieke behoeften hebben die een gratis dienst niet dekt. Dan stappen ze over op een betaald platform.

Bijvoorbeeld, sommige betaalde hosting sites zullen advertentie verwijdering aanbieden. Er zijn ook betaalde diensten die veel betrouwbaarder zijn als het gaat om hosting. Ze kunnen geavanceerde analytics hebben. En sommige platforms komen met A/B testing tools.

Wat moet u zoeken in een video hosting platform?

De meeste items op deze lijst zullen waarschijnlijk vergelijkbare kernfuncties hebben, omdat ze de industriestandaard zijn. Video's zullen een insluitingsfunctie hebben. Sommige zullen aanpassingshulpmiddelen hebben. En ze zullen analytische functies hebben.

Maar de belangrijkste eigenschap om naar te zoeken is betrouwbaarheid. U wilt het gebruikers gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot uw video's en ze te bekijken wanneer ze maar willen. Dat is het belangrijkste als het gaat om video hosting.

Sommige platforms helpen je wel om video's aan te passen, maar dat kun je over het algemeen het beste buiten een video hosting platform doen.

Laatste gedachten

Er is geen twijfel mogelijk: videomarketing is ongelooflijk populair en die populariteitstoename zal alleen maar toenemen.

In veel gevallen zijn gratis videohosting sites het meest zinvol. Ze zijn toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken. In het geval van YouTube kun je er hun ingebouwde publiek mee bereiken en je inhoud te gelde maken.

Deze gratis platforms beperken je echter in de video's die je kunt publiceren (en geld kunt verdienen). Ze comprimeren video's ook veel. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Als deze problemen te problematisch worden, kunt u betaalde videohostingplatforms overwegen, zoals Spotlightr of een van de betaalde plannen van Vimeo.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.