Een betaalmuur instellen voor uw WordPress-inhoud

 Een betaalmuur instellen voor uw WordPress-inhoud

Patrick Harvey

De keuze om uw WordPress-inhoud al dan niet achter een paywall te beschermen kan een moeilijke beslissing zijn. Het kan nog moeilijker zijn om een manier te vinden om deze functie op uw site te implementeren.

Gebruikt u een speciale WordPress-plugin, of moet u vertrouwen op een oplossing van derden?

Zie ook: Wat is een CDN? Een beginnersgids voor inhoudbezorgingsnetwerken

Deze beslissing hangt ook af van het type website dat u wilt bouwen.

Sommige van de in dit artikel genoemde oplossingen zijn eenvoudige paywall-oplossingen. Ze blokkeren gewoon de toegang tot de inhoud van uw site totdat een betalende gebruiker inlogt.

Ze handelen die betaling elk op een andere manier af, maar dit is min of meer wat al deze plugins doen. Andere oplossingen die in dit artikel worden genoemd zijn volwaardige lidmaatschapsplugins.

Laten we de voor- en nadelen analyseren van het blokkeren van uw inhoud achter een paywall, voordat we dieper ingaan op de verschillen tussen eenvoudige paywall-oplossingen en lidmaatschapssites en de vele oplossingen waaruit u kunt kiezen.

De voor- en nadelen van het gebruik van een paywall

Het meest voor de hand liggende voordeel van de implementatie van een paywall op uw site is de monetaire waarde die het toevoegt, maar er zijn tal van andere voordelen, en zelfs een paar nadelen, van het gebruik van een paywall. Laten we het daar eens over hebben.

Voors

Terugkerende inkomsten - Dit is, zoals gezegd, het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van een paywall. Het kan moeilijk zijn websites met inhoud van geld te voorzien. Het gaat meestal om affiliate links, sponsoring en advertenties, dingen die uw lezers misschien nooit zullen gebruiken of zien, vooral door het steeds toenemende gebruik van ad blockers.

Door uw inhoud te blokkeren achter een paywall krijgt u een voorspelbare stroom van maandelijks terugkerende inkomsten in plaats van afhankelijk te zijn van investeringen van derden.

De merkperceptie verbeteren - Als u uw inhoud achter een betaalmuur blokkeert, kunnen klanten uw inhoud als kwalitatief beter ervaren dan sites die alles gratis aanbieden. Dit kan de manier waarop klanten uw merk waarnemen verbeteren.

Een gemeenschap opbouwen - Het opbouwen van een gemeenschap rond uw merk kan uw groei en vermogen om stand te houden helpen, omdat concurrenten evenveel inhoud verspreiden als u. Een paywall in de vorm van een abonnement kan uw lezers het gevoel geven dat ze deel uitmaken van een gemeenschap in plaats van slechts toevallige lezers.

Nadelen

Minder verkeer - Een voorspelbare stroom van maandelijks terugkerende inkomsten is een prachtige manier om uw site financieel gezond te houden, maar inhoud blokkeren achter een betaalmuur kan leiden tot een daling van het aantal mensen dat uw site bezoekt en uw inhoud leest.

Hogere verwachtingen - Wanneer u uw inhoud achter een betaalmuur plaatst, verwachten lezers dat deze van hogere kwaliteit is, zoals hierboven uitgelegd. Dit kan een probleem zijn als u niet over de middelen beschikt om inhoud van hoge kwaliteit te produceren, omdat lezers dan het gevoel kunnen hebben dat het niet de moeite waard is om voor te betalen.

Gebrek aan belangstelling van adverteerders - Uw inhoud achter een betaalmuur plaatsen kan leiden tot minder verkeer, zoals hierboven uitgelegd. Dit kan een probleem worden als advertenties en sponsoring een grote rol spelen in de inkomstenstroom van uw site, omdat adverteerders minder geïnteresseerd kunnen zijn in het investeren in uw merk als uw verkeer keldert.

SEO problemen - Helaas kan de implementatie van een paywall een negatief effect hebben op de SEO-scores van uw site, omdat het kan leiden tot minder backlinks. Het goede nieuws is dat u hieraan kunt ontsnappen door uw site te meten of door wat Google "first click free" noemt te implementeren.

Soorten betaalmuren

Er zijn drie hoofdtypen paywalls:

  • Pay per view
  • Abonnement
  • Gratis test

Pay per view

Pay per view is precies wat het klinkt: je rekent de lezer per artikel in plaats van een maandelijks abonnement. Dit kan een betere manier zijn om inhoud in rekening te brengen als je niet veel inhoud per maand publiceert of als je vindt dat alleen bepaalde artikelen een hogere prijs waard zijn.

Abonnement

Dit is de meest populaire manier waarop uitgevers van over de hele wereld geld vragen voor inhoud. Het is een praktijk die decennia geleden is begonnen door gedrukte kranten en tijdschriften, een praktijk die is overgenomen in het digitale mediatijdperk.

Zie ook: 9 Beste WordPress Opt-In Formulier Plugins vergeleken (2023)

Dit houdt in dat u een maandelijkse of jaarlijkse prijs in rekening brengt om de lezer toegang te geven tot alle inhoud op uw site. Ik zeg "alle inhoud" omdat er momenten kunnen zijn waarop u gratis inhoud wilt aanbieden. We bespreken dat in de volgende paragraaf.

Gratis proeven

Hier bespreken we wat "eerste klik gratis" betekent. Deze praktijk staat ook bekend als "meten". Er zijn drie manieren om gratis aan te bieden en premium content.

  1. U kunt inhoud aanbieden die voor iedereen gratis is en inhoud waartoe alleen betalende leden toegang hebben.
  2. U kunt een gratis proefversie aanbieden waarbij de lezer gedurende een beperkte tijd toegang heeft tot alle inhoud.
  3. U kunt de lezer een maand lang een bepaald aantal artikelen gratis aanbieden. Bijvoorbeeld, publicaties zoals The New York Times en De Washington Post bieden 10 gratis artikelen per maand aan. Lezers moeten een maandabonnement betalen voor toegang nadat ze hun 10 artikelen van de maand hebben gelezen.

Wat is het verschil tussen een paywall en een lidmaatschap?

Het verschil tussen een paywall en een typische lidmaatschapssite is vrij eenvoudig. Een paywall blokkeert gewoon de toegang tot een stuk inhoud of elk stuk inhoud dat een site aanbiedt totdat de lezer betaalt. Er is gewoonlijk slechts één prijsniveau voor een paywall. Een lidmaatschapssite heeft gewoonlijk verschillende prijsniveaus waarbij elk niveau een afzonderlijke reeks functies biedt.

Inzicht in het verschil tussen deze twee is belangrijk. Het zal u helpen beslissen welk type site u wilt bouwen. Als u een nieuwsorganisatie bent of een site met veel inhoud beheert die lijkt op een tijdschrift, bent u beter af met een eenvoudige paywall. Als u verschillende soorten inhoud en premium producten aanbiedt en van plan bent een gemeenschap op te bouwen, bent u misschien beter af met een lidmaatschap.site.

Hoe zet je een paywall op voor je WordPress inhoud?

Er zijn twee verschillende manieren waarop u een paywall op uw site kunt opzetten, zoals eerder uitgelegd. U kunt een eenvoudige paywall opzetten of een volwaardige lidmaatschapssite bouwen. Deze lijst bevat 9 verschillende paywall-oplossingen. Laten we ermee beginnen.

Lekke betaalmuur

Leaky Paywall is, zoals de naam al aangeeft, een speciale paywall plugin waarmee je een paywall site met meter kunt bouwen waar je lezers een "X aantal gratis artikelen per Y aantal dagen kunnen bekijken voordat ze zich moeten abonneren".

U kunt één of meerdere prijsniveaus aanbieden, en u kunt zelfs één prijsniveau instellen voor toegang tot meerdere subsites dankzij de integratie van de plugin met WordPress multisite. Het heeft zelfs mogelijkheden voor e-mailmarketing waarbij u een gratis niveau kunt aanbieden in ruil voor het e-mailadres van een lezer.

Betalingen kunnen worden gedaan via Paypal en/of Stripe.

Prijs: Gratis, uitbreidingen beschikbaar

Get Leaky Paywall

Memberful

Memberful is een eenvoudige lidmaatschapsoplossing met een eenvoudige paywall-functie waarmee u de toegang tot uw inhoud kunt beperken op basis van het lidmaatschapsniveau van een abonnee, waarmee u in wezen een eenvoudige paywall op uw site kunt implementeren.

Memberful is een oplossing van derden die niet noodzakelijk verbonden is met WordPress, maar het synchroniseert automatisch uw gegevens tussen de twee wanneer u de WordPress-plugin van de ontwikkelaar gebruikt.

Hiermee kunt u abonnementen op uw site verkopen met Stripe. Helaas is dit de enige betalingsgateway die deze oplossing op dit moment ondersteunt, wat een nadeel kan zijn voor degenen die in het verleden problemen hebben ondervonden met Stripe.

Deze plugin komt ook met een aangepaste meta widget die abonnees kunnen gebruiken om in/uit te loggen van uw site met gemak, evenals de mogelijkheid om prive RSS feeds te creëren en de toegang tot bbPress forums te beperken tot betalende leden.

Prijs: Gratis

Lid worden

Eenvoudig lidmaatschap

Dit is waar we beginnen met de speciale lidmaatschapsplugins, maar we gaan ons concentreren op wat deze plugins te bieden hebben in termen van paywall-oplossingen.

Simple Membership is vergelijkbaar met Memberful in die zin dat u een lidmaatschapssite kunt maken met meerdere niveaus en de toegang tot uw pagina's en berichten kunt blokkeren op basis van het niveau waarop leden zijn geabonneerd. U kunt zelfs bepalen welke inhoud gratis beschikbaar is en welke inhoud wordt gemarkeerd als premium content vanuit de WordPress editor.

Alle betalingen worden afgehandeld via PayPal.

Prijs: Gratis

Eenvoudig lidmaatschap krijgen

Inhoud beperken Pro

Restrict Content Pro is een premium lidmaatschapsoplossing. Een van de belangrijkste functies ervan is, zoals de naam al aangeeft, het beperken van de toegang tot de inhoud van uw site tot betalende leden. Het is ook compatibel met een verscheidenheid aan verschillende betalingsgateways, waaronder PayPal (Standard, Express en Payments Pro), Stripe, Braintree en 2Checkout.

U kunt een onbeperkt aantal abonnementspakketten aanmaken, waaronder gratis pakketten, proefpakketten en premium pakketten. Het beschikt over tal van functies voor ledenbeheer en rapportage, en u kunt zelfs leden via e-mail op de hoogte houden van nieuws over het bedrijf of de site.

Prijs: Vanaf $99/jaar

Krijg Restrict Content Pro

MemberPress

MemberPress is een krachtige WordPress plugin voor leden waarmee u de toegang tot uw site kunt beperken op basis van abonnementsniveau. En u kunt drie betalingsgateways gebruiken: PayPal, Stripe en Authorize.net.

Het beperken van de toegang tot berichten en pagina's is een gegeven, maar met MemberPress kunt u ook de toegang beperken tot categorieën, tags, feeds, communities en digitale bestanden. U kunt deze toegang zelfs beperken op basis van welke producten klanten hebben gekocht, omdat deze plugin een speciale ledenplugin is en geen eenvoudige paywall-oplossing.

Prijs: Vanaf $179/jaar

Ontvang MemberPress

Laatste gedachten

Deze plugins bieden verschillende manieren om een paywall op te zetten voor je WordPress inhoud, en het kan moeilijk zijn om ze te beperken tot slechts één. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de oplossing die je kiest in overeenstemming moet zijn met het soort site dat je wilt maken.

Het heeft geen zin om een volwaardige lidmaatschapsplugin als MemberPress te gebruiken als je alleen je inhoud achter een paywall wilt blokkeren. Je bent beter af met Leaky Paywall, Pay Per View of Memberful.

Kies een van de lidmaatschapsplugins als u meer met uw site wilt doen dan alleen premium content schrijven. Dit betekent dat u verschillende soorten content wilt creëren die horen bij verschillende abonnementsniveaus, communityforums, producten en meer.

Kortom, maak een plan en een lijst met doelen die je hebt voor je site en bedrijf, en beslis welke plugin het beste aansluit bij de visie die je creëert. Je kunt ook deze post als referentie gebruiken: 6 Krachtige Lidmaatschapsplugins voor WordPress.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.