De beste online grafische ontwerpsoftware voor 2023 (de meeste zijn gratis)

 De beste online grafische ontwerpsoftware voor 2023 (de meeste zijn gratis)

Patrick Harvey

Het internet is een visuele plek, en als je prachtige ontwerpen wilt, moet iemand ze maken.

Er is een breed scala aan online grafische ontwerpsoftware die iedereen de middelen biedt om visuele inhoud te creëren. Maar welke is de juiste voor jou?

Het hangt allemaal af van wat u wilt maken, de hulpmiddelen die u nodig hebt en uw budget. Als u deze drie dingen weet voordat u op zoek gaat naar de juiste ontwerpsoftware, bespaart u veel tijd en mogelijk hoofdpijn.

Hieronder hebben we een lijst van onze toppers.

1. Visme

Als u op zoek bent naar ongelooflijke ontwerpen voor een project of uw blog, dan kan Visme een geweldige optie voor u zijn.

Het is een online grafische ontwerpsoftware die al geruime tijd bestaat en een reputatie heeft opgebouwd als een kwaliteitstool voor zowel beginners als ontwerpers.

Het product is vooral sterk als het gaat om zijn sjablonen en hulpmiddelen voor het maken van visualisaties, waaronder presentaties, grafieken en infographics. Ze hebben ook een groot aantal sjablonen voor video's, afbeeldingen voor sociale media, animaties en nog veel meer.

Zie ook: 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

Visme voorziet gebruikers van handleidingen en gidsen om het gebruik van hun ontwerpsoftware te vergemakkelijken. Er zijn ook veel tips om ongelooflijke visualisaties te maken.

Let op: Visme is onze go-to tool voor het maken van afbeeldingen bij Blogging Wizard. Van featured images tot grafieken voor data-driven artikelen - deze design software doet het allemaal.

Prijzen:

Visme heeft een gratis plan, waarmee u een onbeperkt aantal projecten kunt maken, 100 MB opslagruimte krijgt en een beperkt aantal sjablonen kunt gebruiken.

Visme heeft verschillende betaalde plannen, waaronder het Standaard Plan ($15 per maand) en het Business Plan ($29 per maand), die elk meer opslagruimte, sjablonen en projectlimieten bieden. Ze hebben ook een Enterprise Plan.

Probeer Visme gratis

Lees meer in onze Visme review.

2. Canva

Canva is een van de populairste online ontwerpsoftware, en met reden. Het heeft de tools en sjablonen om zowat alles te maken.

Het is ook ongelooflijk eenvoudig en intuïtief te gebruiken, zodat u in een mum van tijd en zonder voorafgaande ontwerpervaring kwaliteitsontwerpen kunt maken.

Met Canva kun je ontwerpen maken vanaf een leeg canvas of gebruikmaken van een enorme bibliotheek met vooraf ontworpen sjablonen in verschillende categorieën, waaronder sociale media, blogbanners, logo's, printables, video's en nog veel meer.

Met Canva kun je gratis een heleboel ongelooflijke ontwerpen maken met behulp van hun omvangrijke bibliotheek van gratis sjablonen en ontwerpelementen die voor alle gebruikers toegankelijk zijn.

Als je nog meer uit Canva wilt halen, is het de moeite waard om te investeren in een Canva Pro-account. Dit geeft je toegang tot veel extra tools en functies, waaronder hun sociale planningsfunctie - perfect voor bloggers.

Wat Canva onderscheidt van andere online ontwerpsoftware is hoe eenvoudig het is om ontwerpen te maken en de enorme hoeveelheid sjablonen en functies die de laatste trends op het gebied van grafisch ontwerp bijhouden. Het heeft ook een aantal unieke en krachtige integraties met derden.

Prijzen:

Veel van wat Canva heeft, is gratis toegankelijk, waaronder 250.000+ sjablonen, 100.000+ foto's en 5GB cloudopslag.

Canva Pro kost $12,99 per maand of $119,99 per jaar. Ze bieden ook Enterprise-plannen aan.

Probeer Canva gratis uit

3. Placeit

Hoewel Canva en Visme je een overvloed aan opties en tools geven om ontwerpen te maken, wat geweldig is, kan het voor sommige gebruikers overweldigend worden. Gelukkig houdt Placeit het heel eenvoudig.

U hoeft alleen maar naar een categorie met relevante ontwerpen te gaan, een sjabloon te kiezen dat u bevalt en het aan te passen om de look te krijgen die u zoekt. Het is zo snel en gemakkelijk omdat de meeste sjablonen goed ontworpen zijn en weinig aanpassingen vereisen.

Placeit heeft een enorme bibliotheek van sjablonen met ontwerpen in verschillende categorieën, waaronder logo's, sociale media, video en meer. Waar ze echt in uitblinken is met hun mockup generator, die de grootste mockup sjabloon bibliotheek online heeft.

Ze hebben ook veel te bieden aan gamers en streamers die op zoek zijn naar kwaliteitsontwerpen. Dit omvat tools en sjablonen om Twitch emotes, banners, panelen en vele andere stream-ontwerpen te maken.

Als je een blogger bent met een beperkt budget, bieden ze ook tal van sjablonen van hoge kwaliteit die 100% gratis kunnen worden aangepast en gedownload!

Prijzen:

Gratis als u enkele van hun gratis sjablonen downloadt (er zijn er meer dan 4000).

Als u al hun sjablonen onbeperkt wilt downloaden, moet u een premium abonnement nemen, dat $14,95 per maand of $89,69 per jaar kost.

Zie ook: 7 beste tools voor het vastleggen van e-mails voor 2023: sneller leads genereren Probeer Placeit gratis uit

4. Adobe Spark

Adobe Spark maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud, maar is niet zo veelzijdig als sommige andere producten van Adobe op professioneel niveau, zoals Photoshop, Illustrator of InDesign.

Maar als je een blogger bent (en geen professionele ontwerper) die hoogwaardige ontwerpen wil maken, zou Spark meer dan voldoende moeten zijn. Het kan je helpen om ongelooflijke visuals te maken voor je site en sociale media, wat kan helpen om meer verkeer naar je blog te leiden.

Dankzij de soepele en eenvoudige gebruikersinterface van de tools kunt u gemakkelijk ontwerpen maken, of u nu een ontwerp vanaf nul maakt of een van de vele voorgemaakte sjablonen gebruikt.

Adobe Spark is verdeeld in drie hoofdgebieden - Spark Post voor het maken van social media posts, Spark Video voor het maken van video's, en Spark Page voor het maken van one-page websites of landing pages. De page builder is een functie die niet beschikbaar is op de meeste andere online design tools.

Net als de meeste andere tools in deze lijst kunt u sommige ontwerpen gratis maken, en Adobe Spark heeft een solide reeks gratis sjablonen die u ook kunt gebruiken.

Prijzen:

Het Starter-plan van Adobe is gratis en stelt u in staat alle beschikbare gratis sjablonen en ontwerpelementen te gebruiken.

Het individuele plan is de eerste 30 dagen gratis, daarna kost het $9,99 per maand. U kunt ook een teamplan krijgen dat $19,99 per maand kost en meerdere gebruikers onder één account toestaat.

Probeer Adobe Spark gratis uit

5. Snappa

Zoals de naam al doet vermoeden, is Snappa een online ontwerpsoftware gericht op mensen die snel en gemakkelijk kwaliteitsontwerpen willen maken.

Het product noemt zichzelf in wezen een eenvoudiger en "minder lomp" alternatief voor Canva. Dat is tot op zekere hoogte waar, want veel van de functies die je op Canva kunt vinden zijn ook beschikbaar op Snappa, maar dan op een iets nettere manier.

Wij vinden nog steeds dat Canva overall meer waarde biedt, maar Snappa is nog steeds een geweldige tool. Als je een blogger, marketeer of iemand die gewoon zonder enige wrijving ontwerpen wil maken, is het een fantastische optie.

Als het gaat om vooraf ontworpen sjablonen is Snappa vooral sterk in de categorie afbeeldingen voor sociale media. Ze hebben sjablonen voor alle belangrijke platforms en ze kunnen allemaal in een handomdraai worden aangepast.

Snappa heeft zelfs een integratie met Buffer, zodat je eenvoudig alle ontwerpen die je op het platform maakt kunt inplannen om op je sociale profielen te plaatsen.

Prijzen:

Snappa's Free plan geeft je toegang tot hun volledige bibliotheek, maar je hebt slechts 3 downloads per maand.

De premium plannen zijn het Pro plan ($15 per maand of $120 per jaar) of het Team plan ($30 per maand of $240 per jaar) en geven u onbeperkte toegang.

Probeer Snappa gratis uit

6. Stencil

Als het erom gaat zo snel en gemakkelijk mogelijk inhoud voor sociale media te creëren, is Stencil een van de beste tools die er zijn.

Het assortiment sjablonen van Stencil is niet zo sterk als sommige andere tools in deze lijst, zoals Canva of Placeit, maar er zijn enkele goede sjablonen en het is ook ongelooflijk eenvoudig om ontwerpen te maken vanaf een leeg canvas.

Een echt unieke functie die Stencil biedt, is hun Google Chrome-plugin waarmee je een tekst op het web kunt markeren en met de rechtermuisknop kunt klikken op "Afbeelding maken met Stencil", waarna automatisch een ontwerp in Stencil wordt gemaakt met dat citaat dat je kunt aanpassen.

U kunt ook de meeste van uw sociale accounts verbinden met Stencil, zoals Pinterest, Facebook, of zelfs Buffer, een app voor sociale planning. Met Stencil kunt u uw ontwerp rechtstreeks op deze platforms posten, wat enorm veel tijd bespaart.

Wat Stencil onderscheidt van andere online grafische ontwerptools is de resizer voor afbeeldingen. Canva heeft een soortgelijke functie waarmee je een ontwerp kunt veranderen naar een nieuw formaat (bijvoorbeeld van een Facebook-banner naar een YouTube-banner), maar de tool van Stencil werkt op dit moment het beste.

Prijzen:

Met het gratis plan van Stencil kunt u 10 activa per maand downloaden, maar het heeft wel beperkingen.

Het Pro-plan kost $15/maand of $108/jaar. Met het Pro-plan krijgt u toegang tot honderdduizenden afbeeldingen, grafieken en sjablonen, en kunt u uw eigen lettertypen en logo's uploaden.

De Unlimited-optie kost $20/maand of $144/jaar, en alle tools, inhoud en functies zijn verrassend onbeperkt.

Probeer Stencil Gratis

7. PicMonkey

Als laatste hebben we PicMonkey, een andere fantastische online grafische ontwerpsoftware waarmee je ook voor je blog en sociale-mediaprofielen mooie afbeeldingen kunt maken.

Het is een bijzonder nuttig hulpmiddel voor mensen die graag hun eigen fotografie gebruiken in hun ontwerpen en inhoud, want PicMonkey is een lichter en eenvoudiger alternatief voor Photoshop als het gaat om fotobewerking en -manipulatie.

U kunt eenvoudig de belichting, kleurbalans en nog veel meer van foto's aanpassen. De schone en eenvoudige editor van PicMonkey maakt het een makkie om alle gewenste aanpassingen te maken.

Picmonkey heeft onlangs veel meer waardevolle sjablonen en tools toegevoegd om meer waarde te bieden aan hun gebruikers, waaronder vooraf ontworpen sjablonen voor alle belangrijke sociale media-platforms, blogafbeeldingen en nog veel meer.

Een geweldige extra functie is hun derde integraties waarmee u uw ontwerpen rechtstreeks kunt exporteren naar YouTube, Facebook en Instagram.

Prijzen:

PicMonkey biedt niet echt een gratis plan, want je kunt gratis ontwerpen maken, maar je kunt ze pas downloaden als je betaalt.

Hun premiumplannen omvatten hun Basisplan ($7,99 per maand of $72 per jaar) met beperkte opslag- en downloadmogelijkheden, en het Proplan ($12,99 per maand en $120 per jaar) met onbeperkte toegang. Ze hebben ook een Businessplan.

Probeer PicMonkey gratis

Veelgestelde vragen

Wat is de beste online grafische ontwerpsoftware?

Op dit moment zouden we zeggen dat Visme de beste online grafische ontwerpsoftware is, omdat het zoveel biedt in termen van wat je kunt maken en hoe gemakkelijk het te gebruiken is.

Als u echter zo snel mogelijk ontwerpen wilt maken en geen ontwerpen vanaf nul wilt maken of vooraf ontworpen sjablonen sterk wilt aanpassen, dan is een tool als Placeit perfect voor u, omdat u in enkele seconden ontwerpen kunt maken.

Wat is de beste gratis software voor grafisch ontwerp?

De beste gratis grafische ontwerpsoftware hangt af van je behoeften. Visme, Canva en Placit hebben allemaal degelijke gratis plannen met veel ontwerpelementen.

Welke online grafische ontwerpsoftware is het beste voor beginners?

De beste online grafische ontwerpsoftware voor beginners is Placeit - deels vanwege de focus op vooraf gemaakte sjablonen. De meeste andere software in deze lijst wordt echter geleverd met sjablonen die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan (zonder dat je een ervaren ontwerper bent).

Wat is de beste grafisch ontwerp app?

Als je ontwerpen wilt maken vanaf je mobiele apparaat zijn er heel wat ontwerptools uit deze lijst die een mobiele app-versie hebben. Canva en Adobe Spark hebben bijvoorbeeld allebei degelijke mobiele apps.

Conclusie

Het goede nieuws is dat er een heleboel geweldige grafische ontwerpsoftware bestaat waarmee je fantastische ontwerpen en inhoud kunt maken. Het slechte nieuws? Het is moeilijk om te weten welke je moet kiezen!

Wij raden u aan enkele van de hulpmiddelen uit deze lijst uit te proberen. Focus op uw huidige ontwerpbehoeften, de hulpmiddelen en interface van de software, en uw budget.

Voor je het weet noem je jezelf grafisch ontwerper.

Verwante lectuur: De beste online logomakers om snel professionele logo's te ontwerpen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.