NitroPack Review 2023 (met testgegevens): Versnel uw website met één hulpmiddel

 NitroPack Review 2023 (met testgegevens): Versnel uw website met één hulpmiddel

Patrick Harvey

Heeft u behoefte aan snelheid? Nee, ik heb het niet over auditie doen voor een rol in de volgende Fast & Furious film - ik heb het over altijd op zoek zijn naar manieren om uw website te versnellen.

Als u een website hebt, ongeacht waar die over gaat, zal de snelheid waarmee hij laadt een grote rol spelen in het succes ervan. Een traag ladende website leidt tot ontevreden bezoekers, verlaagt uw conversiepercentage en brengt u in het hondenhok van Google.

Misschien hebben deze feiten je naar onze NitroPack review geleid - NitroPack is een alles-in-één website performance tool die, in de woorden van zijn landingspagina, "de enige service is die je nodig hebt voor een snelle website".

Als u een eenvoudige manier wilt om uw website te versnellen, weet ik niet zeker of u een handigere manier zult vinden om uw laadtijden enorm te verbeteren.

Zeker, zoals vaak het geval is, moet u betalen voor dat gemak. Maar afhankelijk van uw situatie kan dat geld het waard zijn.

In deze review ga ik NitroPack testen door...

  • Ik doe wat voor/na prestatietesten om te zien hoeveel NitroPack mijn site kan versnellen.
  • We graven in de verschillende functies die NitroPack biedt.
  • Laat zien hoe je NitroPack instelt en configureert met een WordPress website ( hoewel NitroPack ook werkt met niet-WordPress-sites. ).

Tegen het einde zou u moeten weten of het al dan niet het juiste instrument is voor uw behoeften.

Probeer NitroPack gratis uit

NitroPack prestatietestgegevens

Uiteraard is de grootste factor om te bepalen of je NitroPack wel of niet moet gebruiken, of het een merkbaar verschil kan maken in de prestaties van je site. Daarom denk ik dat het het beste is om onze NitroPack review te beginnen met een aantal echte performance tests, zelfs voordat we het hebben over de functies.

In principe klinken functies leuk in de marketingtekst, maar het gaat om de laadtijd van de pagina.

Om de prestaties van NitroPack te testen, nam ik mijn vertrouwde WordPress demosite en gebruikte die om enkele voor/na-tests uit te voeren vanaf verschillende locaties.

Mijn testsite wordt gehost op de goedkoopste DigitalOcean droplet en gebruikt het Astra thema (onze review). Om wat "gewicht" toe te voegen en de test realistischer te maken, heb ik ook de volledige Elementor versie van het Organic Store sjabloon geïmporteerd die de WooCommerce plugin bevat (samen met demo content gebouwd met Elementor, een populaire WordPress page builder plugin).

Om de testgegevens te verzamelen, gebruikte ik WebPageTest, naar mijn mening de beste tool voor prestatietests. Naast het geven van verschillende statistieken voor "laadtijd", bevat het ook gegevens voor het nieuwe Core Web Vitals-initiatief van Google, dat in 2021 een rankingfactor wordt.

Zie ook: 9 redenen om een blog te beginnen (en 7 redenen waarom niet)

De Core Web Vitals statistieken meten laadtijden zoals ze van toepassing zijn op de gebruikerservaring, niet alleen een enkele "laadtijd" metriek. Omdat veel van NitroPack's optimalisaties gericht zijn op het verbeteren van deze statistieken (bijvoorbeeld door het inlinen van kritieke CSS), denk ik dat ze een ander belangrijk stuk zijn om aandacht aan te besteden.

Voor mijn testconfiguratie gebruikte ik het volgende:

  • Test Locatie Chicago, Illinois EN Mumbai, India ( om te zien hoe het CDN presteert )
  • Browser Chroom.
  • Aansluiting : FIOS (20/5 Mbps). Dit levert een trager resultaat op dan een tool als Pingdom, maar het is nauwkeuriger dan hoe daadwerkelijke menselijke bezoekers uw site zullen ervaren, omdat het dicht bij de gemiddelde internetsnelheid voor de VS als geheel ligt.
  • Aantal uit te voeren tests: "9". WebPageTest zal negen afzonderlijke tests uitvoeren en de mediaan nemen, wat de variabiliteit van één test elimineert.

Ik zal mijn testsite ook door PageSpeed Insights laten lopen, omdat ik weet dat veel mensen waarde hechten aan PageSpeed Insights-scores. Wees echter niet geobsedeerd door scores op zich. Wat echt belangrijk is, is hoe uw menselijke bezoekers uw site ervaren.

Dit is hoe het ging - ik begin met de ruwe gegevens en vat alles aan het eind van dit deel samen:

Chicago, USA:

Geen prestatieoptimalisatie (controle)

Met NitroPack

Mumbai, India

Geen prestatieoptimalisatie (controle)

Met NitroPack

PageSpeed Insights

Voor NitroPack:

Mobiel:

Desktop:

Na NitroPack:

Mobiel:

Desktop:

Conclusies

Ok, ik weet dat ik een hoop technische informatie en tabellen naar u heb gespuwd in de vorige secties. Als u geen website performance junkie bent, kan dat een beetje overweldigend aanvoelen. Dus hier zijn de mensvriendelijke conclusies van al die testgegevens:

NitroPack zorgde voor een enorme verbetering van de laadtijden van mijn site op alle gebieden. :

  • De algemene laadtijden van de pagina's namen af, wat de meeste mensen belangrijk vinden.
  • De Core Web Vitals Largest Contentful Paint (LCP) is verbeterd, wat betekent dat uw bezoekers de belangrijkste inhoud van uw site sneller te zien krijgen (wat tot een betere ervaring zou moeten leiden).
  • De tijd tot de eerste byte (TTFB) nam af, wat betekent dat de server sneller reageerde.
  • De PageSpeed Insights-scores zijn sterk verbeterd.

Om u te helpen de vergelijking te visualiseren, ziet u hier hoe de zaken er voor de test in Chicago, Illinois, voorstaan:

Laadtijd (document voltooid) Grootste Contentful Paint TTFB
Zonder 2.370 s 2.319 s 0.352 s
Met NitroPack 0.905 s 0.958 s 0.175 s

Hier is de Mumbai test:

Laadtijd (document voltooid) Grootste Contentful Paint TTFB
Zonder 4.123 s 2.832 s 1.149 s
Met NitroPack 1.357 s 1.479 s 0.836 s

De testsite is bijna 3x zo snel met NitroPack.

Tot slot zijn hier de PageSpeed Insights-scores:

Desktop Mobiel
Zonder 58 35
Met NitroPack 98 54

Al met al heeft NitroPack de snelheidstests met vlag en wimpel doorstaan.

Notitie van Adam: Vergeet niet, dit zijn testresultaten met Elementor en de "sterke" instelling in NitroPack. Als u de "belachelijke" modus gebruikt, zult u snellere laadtijden ervaren, maar kunt u problemen ondervinden. Op een van mijn kleinere sites kon ik laadtijden voor mobiele pagina's in de jaren 90 krijgen met het lichtgewicht GeneratePress-thema en zonder paginabouwer.

Hoe versnelt NitroPack uw website?

Ok, dus nu weet je dat NitroPack de laadtijd van je site enorm kan verbeteren. Dus... hoe doet het dat?

Nogmaals, het meest unieke aan NitroPack is dat het een alles-in-één aanpak biedt voor het versnellen van je website. In plaats van een verzameling van verschillende WordPress prestatie plugins bij elkaar te hacken, kun je gewoon NitroPack installeren en het een dag noemen.

Hier zijn enkele van de grootste technieken die het toepast om uw site te versnellen.

Caching

NitroPack heeft verschillende caching systemen om de prestaties te verbeteren en de belasting van uw server te verminderen. De twee grootste zijn pagina caching en browser caching:

  • Pagina caching - slaat de statische HTML-versie van een pagina op, zodat uw server niet bij elk bezoek PHP hoeft uit te voeren.
  • Browser caching - slaat bepaalde statische bronnen op de lokale computer van een bezoeker op, zodat hij die bronnen niet bij elke paginalading hoeft te downloaden.

NitroPack bevat ook slimme functies zoals cache-invalidatie en preloading, waarmee u ervoor kunt zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers gecachete versies van uw inhoud te zien krijgen.

Zie ook: Hoe begin je een fotografieblog in 2023: de definitieve gids?

Indien nodig kunt u ook bepaalde inhoud/bronnen uitsluiten van de cache. Als u bijvoorbeeld een eCommerce winkel heeft, moet u uw winkelwagen en kassapagina's uitsluiten.

Netwerk voor de levering van inhoud (CDN)

Een CDN versnelt de globale laadtijden van uw site door statische bronnen te cachen op een netwerk van servers over de hele wereld (edge locaties genoemd). Wanneer iemand dan uw site bezoekt, kan hij die bronnen downloaden van de dichtstbijzijnde edge locatie, in plaats van helemaal naar de fysieke server van uw site te moeten gaan.

Dit CDN is een groot deel van wat verklaart waarom mijn testsite meer dan 3x zo snel was met NitroPack in de Mumbai, India test.

Het CDN van NitroPack wordt aangedreven door Amazon CloudFront en is automatisch ingebouwd in de dienst.

Beeldoptimalisatie

Afbeeldingen vormen ongeveer de helft van de bestandsgrootte van de gemiddelde webpagina, dus het vinden van manieren om ze te verkleinen is een geweldige manier om dingen te versnellen. NitroPack optimaliseert automatisch uw afbeeldingen, inclusief het converteren naar het snelle WebP formaat en het lui laden ervan.

Code optimalisatie

NitroPack bevat veel verschillende functies om de code van uw site te optimaliseren. Dit omvat niet alleen de grootte van de code van uw site via minificatie, maar ook hoe uw code laadt.

Ten eerste kan NitroPack automatisch kritische CSS genereren voor elke unieke lay-out en het laden van niet-kritische CSS uitstellen, waardoor de inhoud sneller zichtbaar wordt (en uw PageSpeed Insights-scores omhoog gaan).

Het kan ook render-blocking JavaScript uitstellen, wat dezelfde positieve effecten heeft als het uitstellen van CSS (en is iets waar PageSpeed Insights altijd over schreeuwt).

Ten slotte zijn er nog een aantal andere verbeteringen, zoals DNS prefetch en optimalisatie van het renderen van lettertypen.

NitroPack prijzen

Nu de volgende belangrijke vraag - hoeveel gaan al die functies u kosten?

NitroPack heeft een beperkt gratis plan dat werkt voor kleine sites, maar het omvat een NitroPack-badge in de voettekst van uw site.

Daarna beginnen betaalde plannen bij $17,50 per maand met jaarlijkse facturering of $21 per maand met maand-tot-maand facturering.

Deze prijzen zijn per site, maar u kunt ook contact opnemen met het verkoopteam voor multisite- of agentschapsplannen. .

Probeer NitroPack gratis uit

Hoe NitroPack op WordPress te configureren

Zoals ik al een paar keer heb gezegd, is een van de voordelen van NitroPack dat het gemakkelijk is om mee te beginnen. In feite is het, voor alle functies die het implementeert, waarschijnlijk het eenvoudigste optimalisatieprogramma dat ik ooit heb gebruikt.

In deze handleiding richt ik me op WordPress, maar vergeet niet dat NitroPack niet beperkt is tot WordPress-sites. Als je WordPress gebruikt, kun je met de speciale WordPress-plugin binnen een paar minuten aan de slag.

Om te beginnen moet je..:

  • Registreer voor een NitroPack account. Er is een 14-daagse gratis proefperiode voor de premium plannen, evenals het gratis plan dat ik eerder noemde. Zorg ervoor dat u de URL van uw WordPress site invoert wanneer u zich aanmeldt.
  • Installeer de NitroPack plugin van WordPress.org.

Ga dan naar Instellingen → NitroPack in je WordPress dashboard en klik op de Aansluiten op NitroPack knop:

Als u al bent ingelogd op uw NitroPack account, zal NitroPack dat detecteren. Anders ziet u een vraag om in te loggen.

Vervolgens moet je kiezen welke website je wilt optimaliseren, die je hebt ingevoerd bij het aanmaken van je NitroPack account:

En dat is het! Je bent verbonden. Ik zei toch dat het makkelijk was.

Hoewel NitroPack u een basisdashboard geeft in uw WordPress site, samen met een paar instellingen, beheert u de meeste dingen vanuit het cloud dashboard van NitroPack, niet uw WordPress site. Laten we daar nu heen gaan.

Hoe NitroPack te configureren

Het leuke van NitroPack is dat je het niet eens hoeft te "configureren". Het werkt vrijwel direct uit de doos. Toen ik de bovenstaande tests uitvoerde, gebruikte ik de standaardconfiguratie - ik heb letterlijk geen enkele verandering aangebracht.

Als je je wilt verdiepen, ga je naar de Instellingen tabblad in uw NitroPack dashboard. Vervolgens kunt u uw gewenste optimalisatieniveau kiezen uit het Configuratie Op basis van het optimalisatieniveau dat u kiest, zal NitroPack automatisch enkele of alle functies configureren die ik hierboven heb genoemd.

Als u bijvoorbeeld kiest voor Sterk (de standaardinstelling), zal het functies bevatten als lui laden en lettertypeoptimalisatie. Ter referentie, de tests die ik hierboven uitvoerde, gebruikten de Sterk niveau, evenals .

Als je een casual gebruiker bent, ben je klaar! Stop gewoon - je hoeft niet echt verder te gaan dan het kiezen van het niveau van optimalisatie dat je wilt.

Als u naar beneden scrolt, krijgt u een aantal extra opties, waarvan de meeste betrekking hebben op het opnemen of uitsluiten van specifieke inhoud van optimalisatie.

U kunt bijvoorbeeld bepaalde afbeeldingen of bronnen, cookies, URL's, enz. uitsluiten. Dit kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld een fotograaf bent en u wilt uitsluiten dat uw high-res portfoliobeelden worden gecomprimeerd, of als u een lidmaatschapssite hebt en u niet wilt dat ingelogde leden inhoud in de cache te zien krijgen:

De Integraties tabblad helpt u ook bij de integratie met enkele andere tools:

  • Omgekeerde proxy - Veel beheerde WordPress hosts gebruiken Varnish of Nginx als reverse proxy voor caching op serverniveau, dus met deze functie kunt u blijven profiteren van die optimalisaties.
  • Cloudflare
  • Sucuri

NitroPack geeft u een paar andere dashboard gebieden om het gebruik te controleren en te zien welke pagina's zijn geoptimaliseerd, maar dat is het zo'n beetje voor de configuratie.

Makkelijk, toch?

Probeer NitroPack gratis uit

Laatste gedachten: Moet u NitroPack gebruiken?

Op dit punt in onze NitroPack beoordeling voel ik me vrij zeker om te zeggen dat NitroPack inderdaad je site kan versnellen - de cijfers spreken voor zich.

Bovendien is het super eenvoudig te gebruiken - het WordPress installatieproces is doodsimpel en het is volledig hands-off als je eenmaal over die eerste hobbel heen bent.

De enige verwarrende factor is de prijs.

Kijk, de vraag is niet alleen "versnelt NitroPack je site?". Dat antwoord is een volmondig ja.

In plaats daarvan is de vraag: "Versnelt NitroPack uw site genoeg om de betaling van minstens $X per maand te rechtvaardigen?".

Hier is het antwoord ja...soms en nee...soms.

Wanneer NitroPack niet geschikt is

Als u WordPress gebruikt en over een budget beschikt, kunt u voor veel minder geld andere tools vinden die de laadtijden van uw site sterk kunnen verbeteren. De beste optie hier is waarschijnlijk WP Rocket die, in onze hands-on WP Rocket review, de laadtijden van mijn testsite aanzienlijk verminderde.

Nu, deze test site was in een andere hosting omgeving, dus het is niet eerlijk om dat getal te vergelijken met NitroPack (mijn NitroPack test site begint op een veel snellere basislijn hosting). Maar het punt is dat, voor een $49/jaar bedrag, WP Rocket de laadtijden van uw site drastisch kan verbeteren.

Voor veel sites is dit "goed genoeg" en bespaart u veel geld. Het omvat echter geen CDN of beeldoptimalisatie.

Onthoud: NitroPack biedt een gratis plan voor maximaal 5.000 maandelijkse bezoekers, als je het niet erg vindt om een badge in je footer te tonen. Het voordeel is dat dit plan nog steeds een CDN en veel prestatieverbeteringen bevat.

Wanneer u NitroPack moet gebruiken

Als u bereid bent te betalen voor topprestaties, heeft NitroPack veel te bieden:

Ten eerste, de prestatieverbeteringen in mijn tests waren ... nou ja, behoorlijk indrukwekkend. Het presteerde eigenlijk veel beter dan ik had verwacht. Mijn testsite is al behoorlijk snel met zijn DigitalOcean droplet, maar NitroPack verminderde nog steeds de laadtijden van mijn site met meer dan 50% voor zowel de Chicago als Mumbai tests.

Ten tweede verbeterde NitroPack niet alleen de top-line pagina laadtijd, maar zorgde het ook voor enorme verbeteringen in de meer "user experience" prestatiecijfers in Google's Core Web Vitals. Bijvoorbeeld, in de Chicago test daalde mijn Largest Contentful Paint (LCP) tijd van 2,319 s naar 0,958 s.

Omdat Google in 2021 Core Web Vitals gaat gebruiken als SEO-rankingfactor, is dit een andere manier waarop NitroPack zijn geld verdient.

Vergeet niet dat er veel gegevens zijn die laadtijden koppelen aan belangrijke statistieken zoals conversiepercentage en bouncepercentage. Dus als je een "serieuze" website hebt, zoals een lidmaatschapssite of e-commerce winkel, zou NitroPack zichzelf wel eens kunnen terugbetalen door je te helpen meer producten te verkopen en meer tevreden klanten te creëren.

Eindoordeel? Als je bereid bent te investeren in de prestaties van je site, moet je zeker NitroPack overwegen. Als je een beperkt budget hebt, hebben ze een beperkt gratis plan dat voldoende is voor kleine websites.

Probeer NitroPack gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.